Grifon Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Szukam jakiejś informacji na temat motorówki reto z dwoma silnikami lotniczymi w układzie pchającego smigła???? Kiedyś natrafiłem na coś takiego na internecie, ale nie zapisałem strony teraz mam dużo czasu, od trzech dni przeszukuje internet, ale nic ne moge znaleść, możecie pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Marek Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Witam Płaskodenne łodzie z napędwm śmigłowym-wpisz Albo- AirBoat-AirBoat RC--- pod tymi hasłami znajdziesz napewno to czego szukasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasw328 Opublikowano 2 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Nie prościej poszukać w historii przeglądarki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 2 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Dzieki St. Marek za zainteresowanie, ale tam są tylko ślizgi a ja poluje na łódz motorową. Niestety kompa sprzedałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Marek Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Witam Szukam jakiejś informacji na temat motorówki reto z dwoma silnikami lotniczymi w układzie pchającego smigła???? Kolego Patryk- silniki lotnisze- też są wykorzystywane w airboat-ach a w co niektórych dwie jebnostki napędowe a nawet więcej - układ pchającego śmigła- taki ukłas napędowy stosuje się tylo w AirBoat-ach, w wolnym tłumaczeniu to- płaskodenne łodzie z napędem śnigłowym. Jeśli nie o takie łodzie chodzi- to nie stety musisz konkretniej sprecyzować sfoje ,, wymagania" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Głupio wygląda to moje pytanie, ale właśnie problem w tym, że nie wiem czym nawet naprowadzić, za to wiem, że była piękna i nietypowa, zbudowana gdzieś w okresie miedzywojennym i że była łodzią motorową z dwoma wielkimi silnikami rzędowymi. Ktoś na forum zagranicznym zbudował jej model. Powoli dostaje obsesji na tym punkcie że nie moge tego znaleśc, im dłużej szukam tym bardziej mnie to drażni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 5 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Może spróbuj choć naszkicować to coś. Zwyczajnie, "analogowo" ołówkiem na papierze a potem wrzucić tu skan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek67 Opublikowano 5 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Witam, tutaj jest trochę zdjęć różnych takich wynalazków http://www.cmc-retronautisme.fr/librairie.hydroglisseurs.htm może to któraś z tych łódek? Pozdrawiam Krzysiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 6 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 To coś mnie rozbawiło, nawet nie wiedziałem że takie cudaki istnieją To nie jest DZIUBDZIUB jakiego widziałem ale układ był podobny tylko że dwa nieosłoniente silniki obok siebie motorówka a może bardziej yacht był na tyle szeroki aby je oba pamieścić. Z tego co pamiętam to połowa pokładu była odsłonienta a druga połowa zabudowana i wszystko w drewnie koloru machoniu, albo wiśni. Dzieki za link Krzychu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miros18 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Ma ktoś może jakieś informacje na temat tej łodzi?, plany rzuty, cokolwiek ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Idroscivolante T108 (1932) http://www.museoscienza.org/museo/patrimonio/idroscivolanteT108.asp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiatrak Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Tupolew N 007 może? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 http://www.lafabbricadigulliver.it/portfolio/idroscivolante-t108/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miros18 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Dzięki za pomoc, ale chyba o planach moge pomarzyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi