mjs Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Fornir oferują m.in. tam: http://www.drewno-lux.com.pl/forniry.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHU I JURAS Opublikowano 11 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Witam ponownie. Prace delikatnie poszły do przodu. Ot kilka fotek: Jutro wrzucę jeszcze linka do filmu z pływania w basenie. Musiałem jeszcze wyważyć łódź, i dołożyłem ok 1kg balastu do przedniego luku. Zapowiada się fajny modelik ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHU I JURAS Opublikowano 11 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 Panowie dorzucam skromny filmik z wstępnego "opływania" łodzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 12 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Naprawdę rewelacja. Modelarstwo w czystej postaci. Nic dodać nic ująć. Gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 12 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Całkiem żwawo się porusza w basenie Bardzo podoba mi się wykonanie napędu i całości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHU I JURAS Opublikowano 12 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Dzięki za uznanie Panowie. Teraz linia wodna, nazwa modelu i elementy steru. A potem pokład. No to linia wodna zrobiona. Wyszło na 4+. Zająłem się też nazwą modelu. Wyszło to tak: Linia wodna Plakietka(jedna z dwóch) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHU I JURAS Opublikowano 15 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Witam. Zrobiłem dzisiaj próbkę pokrycia pokładu.Cały górny pokład będzie zrobiony jak ten ot luk. Na razie położona 1-sza warstwa lakieru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHU I JURAS Opublikowano 20 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Nie wiem czy ktoś śledzi wątek, ale dokładam kolejne fotki z postępu prac: Następne w kolejce to położenie górnego pokładu, i dokończenie steru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHU I JURAS Opublikowano 21 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 I kolejne fotki. Wykonałem pół księżyc do napędu steru. Trochę roboty przy nim było... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHU I JURAS Opublikowano 22 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 I półksiężyc zamontowany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluuu Opublikowano 22 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Niewiem jak inni, ale jestem pod niesamowitym wrażeniem wykonania wszelkich detali. Ogląda się niesamowicie oraz osobiście "zazdraszczam" (jak mówił klasyk) umiejętności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 22 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 A ja to bym chciał zobaczyć wasz park maszynowy bo takie cuda ręcznie to tylko jubiler chyba tylko potrafi robić. No chyba, że ten napęd steru to gotowiec to wówczas będę spał spokojnie i koszmary nie będą mnie dręczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHU I JURAS Opublikowano 22 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Wszystko ręczna robota. Trochę na tokarce (starsza TSA-16), a potem piłka włosowa (6 piłek poległo zanim wyciąłem te łuki). Jutro biorę się za pokład. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrzus Opublikowano 23 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Pełen podziw dla zdolności Kolegów! Coraz bardziej mam ochotę popełnić taki "pufający" model. Mam jedynie wątpliwość, czy konstrukcja napędu steru jest optymalna, trochę "przekombinowana" i na dodatek rozszczelnia pokład. Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHU I JURAS Opublikowano 23 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 (edytowane) No ale to nie motorówka czy też ślizg, i woda na pewno się do środka nie dostanie. Mechanizm mógł być zwykły i ukryty w kadłubie, ale tu chodzi oto żeby wszystko było widać, jak całość się porusza i jak działa. Prosta mechanika i w ładnym wykonaniu. Fotki z postępu prac: I kolejne foty, małymi kroczkami do przodu Edytowane 24 Lipca 2015 przez GRZECHU I JURAS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHU I JURAS Opublikowano 25 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 (edytowane) Pokład już prawie gotowy I już z grubsza robota zrobiona Edytowane 27 Lipca 2015 przez GRZECHU I JURAS 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHU I JURAS Opublikowano 30 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 I kolejne fotki z budowy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 31 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 świetna i bardzo precyzyjna modelarska robota .detale robią niesamowite wrażenie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek17 Opublikowano 31 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Jestem pod wrażeniem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrzus Opublikowano 31 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Staranność wykonania robi wrażenie. Jedno pytanie - z czego robilicie Koledzy okucia stępki? Poszukuję tego typu pasków na okucia do motorówki typu "Riva". pozdrawiam, Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi