jędrek Opublikowano 6 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Witam Mało tego typu modeli można u nas spotkać. Trochę pogrzebałem w internecie, trochę pooglądałem różnych "obrazków" związanych z tematem i postanowiłem w ramach odskoczni od innych modeli coś takiego zbudować. Będzie to napewno nowe doświadczenie zarówno w budowie a przede wszystkim w lotach. No i coś takiego zbudowałem. Wzorowany na modelu SPYRO III. Jeszcze nie latany. Poczekam jak będzie trochę cieplej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 6 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 no ciekawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 6 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Witam Trochę fotek z budowy jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kxp7000 Opublikowano 6 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Ale fajne, ciekawe jak bedzie latać Unikatowe takie, to moze jakiś filmik powstanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 weź mu dorób narty i w górę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Witam Jak nie będzie za mocno wiało to oblatam to "ustrojstwo" w przyszłym tygodniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 A statecznik poziomy toto ma? Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Niema. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 A jak będzie realizowana zmiana wysokości? Tylko obrotami silnika plus zmiana kąta natarcia wirnika ? A co po zdjęciu gazu w autorotacji ? Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Arku, chyba autorotacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Jasne. Już poprawiłem. Tak to jest jak pisze się ze słownikiem z komórki. Nie zauważyłem że wybrał to słowo. Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Jasne. Już poprawiłem. Tak to jest jak pisze się ze słownikiem z komórki. Nie zauważyłem że wybrał to słowo. Spoko, chciałem się tylko upewnić. Andrzej - świetna robota i fotki z budowy. Niecierpliwie czekam na oblot! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 A jak będzie realizowana zmiana wysokości? Tylko obrotami silnika plus zmiana kąta natarcia wirnika ? A co po zdjęciu gazu w autorotacji ? Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 Witam Dokładnie tak jak napisałeś. A po zdjęciu gazu opada, ale jest nadal sterowany. Jak latanie "wyjdzie w praniu" to się okaże. Na pewno nie będzie to ostatnia moja konstrukcja tego typu "latadła". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zastanawiam się, czy belka ogonowa nie jest za krótka. I raczej bym dorobił statecznik poziomy i ster wysokości, bo na samym wirniku, będzie trudno o autostabilizację konstrukcji. Chyba, że zamierzasz tam wcisnąć żyroskop trójosiowy. Bez tego, model IMHO nie będzie miał "oparcia" w powietrzu, a sterowanie samym wirnikiem, to raczej będzie masakra. Modelik jest arcyciekawy. Poczekamy do oblotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alex Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Podzielam wątpliwości Madriana. Przy tej konfiguracji, i takim wzniosie łopat to będzie masakra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Witam Nie twierdzę, że będzie łatwo. Sięgnąłem po konstrukcję latającą, z małymi przeróbkami. A jak będzie zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Ciekawa konstrukcja. Kilka lat temu (jeszcze wtedy nie latałem) ktoś miał taki model w Wilczych Laskach, nawet sporych rozmiarów. Latał całkiem fajnie, niestety nie przyjrzałem się konstrukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan11 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Tutaj wątek z budowy z firmowego zestawu http://pfmrc.eu/index.php?/topic/35458-wiatrakowiec-la500-z-laheli/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Witam Dzisiaj oblatałem tego cudaka. Nie był to jakis oszałamiajacy lot, niemniej kółeczko udało się zrobić . Wbrew co niektórych pesymistycznych opinii końca świata i totalnej masakry nie było. Parę rzeczy jest do poprawienia i będę próbował dalej. Będzie krótki filmik z lotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Witam Obiecany filmik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi