Volleyboy Opublikowano 6 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 No jest 5x4 sosna ale jak widać to i tak za mało Wysłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Wtaw rurke węglową fi5 lub fi6 i zapomnisz o takich problemach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 6 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 No można by ale co ze wyniosem? Wtedy będę musiał połączyć dwa węgle przy kadłubie ze wyniosem i dopiero to wkleic. Tylko na co je połączyć? jakiś pręt w środek rurki? Wysłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Znajdź gwóźdź aby dobrze wchodził w otwór w rurce. Zakrzyw go pod odpowiednim kątem i wklej go na żywicę 5min w rurki. Płaty sklej pieniącym soudalem. Zamiast gwoździa, który wkładasz w środek,może być mosiężna rurka, którą nakładasz na rurkę. Kwestia dobrania średnic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 6 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Dzięki kiedy tylko przyjdzie na niego czas zastosuje się do powyższego Wysłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Witam ja mam w swoim p-51 dzwidary z rorki weglowej 4x3 polaczone na precie 3mm ale dodatkowo w skrzdlach mam sosne 6x6 w moim RWD mialem same rorki 4x3 przy rozpietosci 117cm i daly rade Tyle ze ja mam w kfm3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 czesc Tadek podeslalem ci na maila fajny plan depronowego miga 3D byc moze ze juz go masz , jak nie to moze przyda ci sie , naprawde fajny i opcja ze stalym podwoziem jest , pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volleyboy Opublikowano 16 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Dzięki Miruś tak, posiadam już go w swoich zasobach planów z tym że czeka na " powiększenie się moje modelarstwa ". Wysłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciany Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Odświeżamy temat. Jestem na etapie Przenoszenia planów na depron :] Jestem w posiadaniu depronu 5.5mm a plany z rcgroups z których się wzorowałeś są robione z 5mm czy 6mm?Pytanie numer dwa :] Ile w końcu warstw depronu poszło na kadłub. W oryginale jest 5 warstw. Ja bym robił w skali 100% nie powiększonej i pytanie czy da rade dać mu 7 warstw żeby był okrąglejszy i mniej jak to ująłeś "decha". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 da ale po co wtedy bedzie ciezszy , ja zrobilem takie mysliwce chyba ze 6 i jak dobrze papierkiem zaokraglisz to pozornie bedzie okraglejszy, mozesz centralny panel zrobic podw, to bedzie o 6mm szerszy jak uzywasz depronu 5,5 to tak zrob daj 6 warstw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi