Wieczu Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 model ciekawie sie zapowiada jak oklejam skrzydla japonka to pierw lakieruje je AK20 rozpuszczonym nitro (po tym zabiegu lekki szlif 800) a nastepnie oklejam przy pomocy nitrocellonu . pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 2 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 AK20 to klej nitrocelulozowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tom_tom Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 P.S z tęsknoty za japonem & cellonem zrywam właśnie uszkodzoną filię z usterzenia mojego DLG i molestuje je japonem. Będzie lekkie, a i z dzioba wyjmę dzięki temu 10 g ołów. Tomek oj nie był bym taki pewien :-P Uwierz mi ze ta foli to nie folia (tylko litespan czy jakoś tak się to pisało) i na pewno jest lżejsza od japoki i trwalsza i łatwiejsza w obsłudze. masz rację... tylko ja głupaty niekumaty zerwałm wcześniej litespan i pokryłem oracoverem (jak głupaty niekumaty ja głupaty niekumaty) teraz ratuję sprawe japonem bo nie mam litespanu... Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 2 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 Końcóweczki oszlifowane płat wazy 156g Mam tylko dylemat z serwami płaty są tak cienkei że serwo Conrada wystaje prawie połowe grubości Tak zostawić czy macie jakieś pomysły ?? Już chodiz mi po głowie wsadzić am dźwignie 90° i dać centralne serwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek w Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 robisz lotki na krawedzialch czy na calej dlugosci skrzydla???? jesli na calej dlugosci to moze sprobuj zamatowac serwa w kadlubie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 No to jak połowa conrada wystaje to będzie chyba niezły przecinak z niego widzę Chyba zostaje zrobienie balsowej lub z laminata owiewy lub zmiana serw, może zmiana płata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 2 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 może zmiana płata. teraz to przesadziłes Lotki wycięte płaty sklejone i obklejine wykończenie. Jutro dopasuje lotki i obkleje na nich wykończenie Jutro zalaminuje połączenie i wkleje kołek ustalający w natarciu płata. Sądze że pręt węglowy 2mm starczy Czekam teraz na 2 przesyłki jedna z taliboomo-wędką a druga z japonką. zamówi ejeszcze nitrocellon i skrzydełko za tydzień gotowe. za 2 tyg będzie model do oblotu gotów Więc pozostanie mi tylko czekanie na aparature Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 Ja sadze że pret 2mm może być za słaby. Ja mam z kołek z wiertełka 3mm, metalowy wklejony na zywicę w klocek na lączeniu płata. Zrób z wiertła choć 2,5mm i bedzie napewno mocno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 A gdzie masz to serwo przy końcówce czy centropłacie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 3 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 A gdzie masz to serwo przy końcówce czy centropłacie??w połowie płata Co by zmniejszyć podatność lotki na skręcanie i zmniejszyć szanse na flater przy wyrzucie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek Pilski Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Jutro zalaminuje połączenie i wkleje kołek ustalający w natarciu płata. Sądze że pręt węglowy 2mm starczy Nie wystarczy. Wez kawalek drutu stalowego 2mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 3 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Radek Pilski, oki tak zrobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 @Motyl ja mam pewien pomysł: przyklej od strony natarcia łuk który będzie lekko zakrywał serwo i tak samo od strony spływu, a następnie balsą 1mm. Tak jak Tomek w Łosiuk robił te owiewki za silnikami . Pozdrawiam, Bartek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 3 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Bartek Iwanczuk, sorry ale jak to mam zrobić to ja wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Może to ci pomoże, najlepiej ściągnij otwórz w paincie i powiększ troche. Pozdrawiam, Bartek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tom_tom Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Obrazek Może to ci pomoże, najlepiej ściągnij otwórz w paincie i powiększ troche. Pozdrawiam, Bartek. Bartku - Dzięki za rysunki owiewki Mi w DLG także wystają serwa ok. 1 mm poza obrys profilu, jednak się tym po prostu nie przejmuje - wyciałem po prostu prostokaty folii samoprzylepnej i nakleiłem na serwa i na poszycie wokół - opory są niezauważalne. Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 3 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Dziś mi się niańka do córki spóźniła i zamiast o 10:00 to dopiero o 14:20 zszedłem do piwnico-modelarni. Efekt mizerny jak na 3h roboty Jedna lotka już dopasowana, druga dopiero oklejone 2 boki, więc je oszlifować i skrócić lotkę i dokleić listew. Jutro prace wstrzymane, Chrzest córki To co widać na foto waży 146g, jak poodklejam taśmy to jakieś 138-140g będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Nie bój sie o wage - chłopakom Pelikany 1.5 waża po 500g i latają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Motylu, czy przydza się to rozwiązanie o którym mówiłem? Pozdrawiam, Bartek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 3 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Nie bój sie o wage - chłopakom Pelikany 1.5 waża po 500g i latają :rotfl: :rotfl: Ale Pelikan to ptak i pomacha skrzydełkami. Mój ma dźwigary z riwingu. Ert jak tam wędki ?? Ma ktoś namiar na taliboomy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.