Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj,

Zrób tak jak kolega powyżej radzi... Te wynalazki z allegro nie są dobrym pomysłem, Funtic jest za mały a te 2 następne nie są najlepszej jakości. A taki Pioneerek lub jakiś jego klon (jest tego trochę) nauczył już niejednego latać - zadowolenie gwarantowane! :)

Opublikowano

Jeżeli przyrównać modele które wymieniłeś do samochodów

to są one na poziomie 15 letniego Daewoo Tico.

Opublikowano

A taki Pioneerek lub jakiś jego klon (jest tego trochę) nauczył już niejednego latać - zadowolenie gwarantowane! :)

a jakie są przykładowe te klony ?

Opublikowano

Bixler z HK albo Pelikan Beta 1400. Ewentualnie możesz kupić EasyStara II, według mnie lata dużo lepiej niż te wcześniej wymienione.

Opublikowano

Oj, zaryzykuje stwierdzenie, że początkujący nie poczuje różnicy między EasyStar-em a klonem (obojęnie czy beta czy pioneer czy bixler czy sky surfer)

Opublikowano

Wszyscy wybieraja model a nikt nie wspomina o symulatorach , naprawde pomocna sprawa :)

Ja tak latalem prawie miesiac , a pozniej pierwszy lot bixlerem 2 --- i efekty byly

To moj pierwszy lot

http://www.youtube.com/watch?v=-SLkz8DnTDg

Z pierwszych modeli polecam wlasnie bixlera - model standart pakiet 3s 1800.

lot krotki ale go nie rozbilem :)

Opublikowano

Fredi, słuszna uwaga z tym symulatorem. Nawet darmowy fms, czy bmi nauczy odruchów.

Zawsze to lepiej trochę potrenować na sucho przed pierwszym lotem.

Opublikowano

RTF czyli zestaw gotowy do lotu czyli łącznie z całą aparaturą i reszta elektroniki, czyli wypakowujesz i latasz a ATF coś trzeba dokupić z elektroniki. Przeglądnij oferty sklepów internetowych to zaraz skumasz o co chodzi :)

Opublikowano

ok, już wiem, latam na tym darmowym fms:)

a na początek może być model beta 1400 kit i dokupić to co brakuje czy od razu model rtf?

Opublikowano

Pamietaj jak latasz na symulatorze - lataj za pomoca aparatury nie klawiatury , bo nic Ci to nie da ;)

Lepiej jest wybrac kit a dokupic aparature ( troche lepsza ) , przynajmniej ja bym tak zrobil - ja latam ( ucze sie :D ) na bixler 2 , aparature mam spektrum dx6i

Czesciej zmienia sie modele niz aparature :)

Opublikowano

Niech się ktoś wypowie kto miał w rękach te modele.

Wydaje mi się że w becie ten przód zrobiony jest z cienkiej pianki

i przy uderzeniu w ziemie raczej wiele z niego nie zostanie.

Jak to się ma do Easy Stara II i Bixlera?

Opublikowano

Ja latam bixlerem ale ciezko mi jest cos powiedziec - jeszcze nie zaliczylem konkretnego kreta (oby tak dalej :) ), ale mozna sie zawsze troche zabezbieczyc oklejajac przod tasma.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.