bzik4 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Dziś nareszcie dotarłem do sklepu modele.sklep.pl w Warszawie, bardzo miły Pan wymienił mi regulator na nowy!
Elkojote Opublikowano 31 Grudnia 2014 Opublikowano 31 Grudnia 2014 "I to się gminie chwali" tylko czy da się je programować ? czy wiąże się to w większości przypadków ze śmiercią regulatora ?
bzik4 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zanim wyszedłem ze sklepu wszystkie funkcje zgodnie z moim życzeniem sprzedawca mi zaprogramował kartą Redox. Dziś regulatora używałem kilka razy i mam wrażenie że tamten zwrócony do sklepu miał jeszcze inne wady np. na pełnym gazie szybko przełączał się w tryb "bezpieczny dla Lipo" i zasilał silnik jakimiś ~50% mocy a po zdjęciu gazu i i znów daniu na max moc spadała do ~20%. Na nowym takiego zachowania nie zauważyłem.
Elkojote Opublikowano 1 Stycznia 2015 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Oj nie strasz takimi opowieściami ..... Cytat a po zdjęciu gazu i i znów daniu na max moc spadała do ~20%. Bo ostatnio chciałem oblatać Fun Cuba i własnie taki sam objaw ale ja winie pakiet za takie zachowanie hmmm a regulator w środku Redox 40 A siedzi sobie , może nie ma co panikować kupie pakiet nowy wpierw
bzik4 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Ja pakietu nie zmieniałem a taka sytuacja już się nie powtórzyła na nowym reglu. Z tym że w nowym mam ustawioną niską ochronę pakietu, odcina jak się nie mylę przy 2,8 albo 2,9V.
Olecki75 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Coś jednak z tymi regulatorami jest. W sklepie gdzie się zaopatruję, każdy egzemplarz Redoksa jest otwarty. Tak jak by sprzedawca nie miał do producenta zaufania i sprawdzał wszystkie po kolei.
bandyr Opublikowano 2 Marca 2015 Opublikowano 2 Marca 2015 Ja mam 60A i szczerze mówiąc boję się go do czegokolwiek wkładać... Pierwszym razem po włożeniu do modelu strasznie się zagrzał po czym straciłem ciąg i bec prawie do minimum... generalnie na hamowni odcina przy 42A a nominalnie niby 60 akurat nowe pakiety świeżo naładowane timing itp ustawione jak należy i szlak mnie trafia jak pomyślę ile się nakombinowałem i stwierdzam że 60 to śmieć jakich mało kolega ma identyczny i identyczny problem programowanie nic nie daje może ktoś próbował zmienić soft?
bzik4 Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 Teraz też mam 60A i nic niepokojącego się nie dzieje.
haczu Opublikowano 20 Lipca 2015 Opublikowano 20 Lipca 2015 Witam Panowie, prosił bym o jakiś aktualny link do instrukcji która pozwoliła by mi manualnie zaprogramować regulator redox 40A.
MaciekK Opublikowano 25 Lipca 2015 Opublikowano 25 Lipca 2015 W dniu 17.01.2015 o 23:50, Olecki75 napisał: Coś jednak z tymi regulatorami jest. W sklepie gdzie się zaopatruję, każdy egzemplarz Redoksa jest otwarty. Tak jak by sprzedawca nie miał do producenta zaufania i sprawdzał wszystkie po kolei. Otwierane są przez dystrubucję w celu naklejenia stickera gwarancyjnego.
Olecki75 Opublikowano 25 Lipca 2015 Opublikowano 25 Lipca 2015 W dniu 25.07.2015 o 11:56, MaciekK napisał: Otwierane są przez dystrubucję w celu naklejenia stickera gwarancyjnego. Nie wydaje mi się bo na moich stickerów żadnych nie było. Po za tym to mi już 3 padły tak same z siebie. Nie przeciążane (12/20A) bez pożarów czy crashów.
SeKLeŚ Opublikowano 13 Lipca 2016 Opublikowano 13 Lipca 2016 Lekki odkop, ale przed wczoraj umarł nam redox 30A. Programowany poprawnie z radia. Po dwóch lotach i podpięciu pakietu do trzeciego silnik milczy kompletnie. Nic nie upalone, nie przegrzane (max obciążenie zmierzone 20A). Nie polecam...
Francka Opublikowano 13 Lipca 2016 Opublikowano 13 Lipca 2016 Bardzo ciekawe opinie , więc podsumowanie zależy od kupującego ."Jak sobie pościelesz tak się wyśpisz"
enter1978 Opublikowano 13 Lipca 2016 Opublikowano 13 Lipca 2016 Ja nie mam dużego doświadczenia z elektroniką modelarską, a już w ogóle nic nie kombinuje i nie ustawiam w regulatorach. Ale mam dwa regulatory redox, jeden 30A sam załatwiłem ponieważ źle przylutowałem wtyczkę i tym samym odwrotnie podłączyłem pakiet, ale byłem na tyle zadowolony z tego regulatora jak i jego ceny że kupiłem jeszcze raz taki sam redox 30A. Mam go do dziś napędzał każdy mniejszy model jaki zbudowałem, nie radził dobie tylko z su-37 który pobierał 36A , przy spokojnym lataniu dawał radę ale jak chciałem polatać z pełną moca to po około 10sekundach silnik zaczynał wydawać dźwięk podobny do karetki jadącej na sygnale, chodził raz szybko raz wolno i tak na zmianę. Teraz ten redox 30A napędza czarownicę na miotle , i nie mam z nim żadnych problemów. Drugi redox jaki mam to redox 80A i również nie ma z nim żadnych problemów po za tym że ten mógł by być trochę lżejszy. Natomiast w Fun Cubie mam regulator ABC-Power czy coś takiego, był dość tani ma 40A napędza 5 serw 9g i szóste jakieś z metalową przekładnią , i szczerze powiem że jak za 50 zł to daje radę. Nie zdarzyło sie też żeby silnik ruszył w odwrotną stronę jak to miało miejsce z poprzednim regulatorem jaki miałem w fun cubie, o strzałach wydobywających się z silnika podczas lotu nie wspominając. Ten abc-power jak do tej pory bardzo dobrze sie spisuje, na tyle dobrze że mam kupiony jeszcze jeden taki, leży w aucie jeszcze zapakowany bo nie mam jeszcze dla niego modelu
BRoman Opublikowano 29 Lipca 2016 Opublikowano 29 Lipca 2016 W dniu 25.07.2015 o 13:23, Olecki75 napisał: Nie wydaje mi się bo na moich stickerów żadnych nie było. Po za tym to mi już 3 padły tak same z siebie. Nie przeciążane (12/20A) bez pożarów czy crashów. Upary Ślązak! Do czterech razy sztuka ? Ja po dwóch przygodach z ZTW poszukam wrażeń z innym producentem. Uzbieram kasę i tylko górna półka.
Rekomendowane odpowiedzi