bzik4 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Dziś nareszcie dotarłem do sklepu modele.sklep.pl w Warszawie, bardzo miły Pan wymienił mi regulator na nowy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 "I to się gminie chwali" tylko czy da się je programować ? czy wiąże się to w większości przypadków ze śmiercią regulatora ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zanim wyszedłem ze sklepu wszystkie funkcje zgodnie z moim życzeniem sprzedawca mi zaprogramował kartą Redox. Dziś regulatora używałem kilka razy i mam wrażenie że tamten zwrócony do sklepu miał jeszcze inne wady np. na pełnym gazie szybko przełączał się w tryb "bezpieczny dla Lipo" i zasilał silnik jakimiś ~50% mocy a po zdjęciu gazu i i znów daniu na max moc spadała do ~20%. Na nowym takiego zachowania nie zauważyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Oj nie strasz takimi opowieściami ..... a po zdjęciu gazu i i znów daniu na max moc spadała do ~20%. Bo ostatnio chciałem oblatać Fun Cuba i własnie taki sam objaw ale ja winie pakiet za takie zachowanie hmmm a regulator w środku Redox 40 A siedzi sobie , może nie ma co panikować kupie pakiet nowy wpierw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Ja pakietu nie zmieniałem a taka sytuacja już się nie powtórzyła na nowym reglu. Z tym że w nowym mam ustawioną niską ochronę pakietu, odcina jak się nie mylę przy 2,8 albo 2,9V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Coś jednak z tymi regulatorami jest. W sklepie gdzie się zaopatruję, każdy egzemplarz Redoksa jest otwarty. Tak jak by sprzedawca nie miał do producenta zaufania i sprawdzał wszystkie po kolei. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandyr Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Ja mam 60A i szczerze mówiąc boję się go do czegokolwiek wkładać... Pierwszym razem po włożeniu do modelu strasznie się zagrzał po czym straciłem ciąg i bec prawie do minimum... generalnie na hamowni odcina przy 42A a nominalnie niby 60 akurat nowe pakiety świeżo naładowane timing itp ustawione jak należy i szlak mnie trafia jak pomyślę ile się nakombinowałem i stwierdzam że 60 to śmieć jakich mało kolega ma identyczny i identyczny problem programowanie nic nie daje może ktoś próbował zmienić soft? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Teraz też mam 60A i nic niepokojącego się nie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haczu Opublikowano 20 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Witam Panowie, prosił bym o jakiś aktualny link do instrukcji która pozwoliła by mi manualnie zaprogramować regulator redox 40A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekK Opublikowano 25 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Coś jednak z tymi regulatorami jest. W sklepie gdzie się zaopatruję, każdy egzemplarz Redoksa jest otwarty. Tak jak by sprzedawca nie miał do producenta zaufania i sprawdzał wszystkie po kolei. Otwierane są przez dystrubucję w celu naklejenia stickera gwarancyjnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 25 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Otwierane są przez dystrubucję w celu naklejenia stickera gwarancyjnego. Nie wydaje mi się bo na moich stickerów żadnych nie było. Po za tym to mi już 3 padły tak same z siebie. Nie przeciążane (12/20A) bez pożarów czy crashów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeKLeŚ Opublikowano 13 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Lekki odkop, ale przed wczoraj umarł nam redox 30A. Programowany poprawnie z radia. Po dwóch lotach i podpięciu pakietu do trzeciego silnik milczy kompletnie. Nic nie upalone, nie przegrzane (max obciążenie zmierzone 20A). Nie polecam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 13 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Bardzo ciekawe opinie , więc podsumowanie zależy od kupującego ."Jak sobie pościelesz tak się wyśpisz" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 13 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Ja nie mam dużego doświadczenia z elektroniką modelarską, a już w ogóle nic nie kombinuje i nie ustawiam w regulatorach. Ale mam dwa regulatory redox, jeden 30A sam załatwiłem ponieważ źle przylutowałem wtyczkę i tym samym odwrotnie podłączyłem pakiet, ale byłem na tyle zadowolony z tego regulatora jak i jego ceny że kupiłem jeszcze raz taki sam redox 30A. Mam go do dziś napędzał każdy mniejszy model jaki zbudowałem, nie radził dobie tylko z su-37 który pobierał 36A , przy spokojnym lataniu dawał radę ale jak chciałem polatać z pełną moca to po około 10sekundach silnik zaczynał wydawać dźwięk podobny do karetki jadącej na sygnale, chodził raz szybko raz wolno i tak na zmianę. Teraz ten redox 30A napędza czarownicę na miotle , i nie mam z nim żadnych problemów. Drugi redox jaki mam to redox 80A i również nie ma z nim żadnych problemów po za tym że ten mógł by być trochę lżejszy. Natomiast w Fun Cubie mam regulator ABC-Power czy coś takiego, był dość tani ma 40A napędza 5 serw 9g i szóste jakieś z metalową przekładnią , i szczerze powiem że jak za 50 zł to daje radę. Nie zdarzyło sie też żeby silnik ruszył w odwrotną stronę jak to miało miejsce z poprzednim regulatorem jaki miałem w fun cubie, o strzałach wydobywających się z silnika podczas lotu nie wspominając. Ten abc-power jak do tej pory bardzo dobrze sie spisuje, na tyle dobrze że mam kupiony jeszcze jeden taki, leży w aucie jeszcze zapakowany bo nie mam jeszcze dla niego modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 29 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Nie wydaje mi się bo na moich stickerów żadnych nie było. Po za tym to mi już 3 padły tak same z siebie. Nie przeciążane (12/20A) bez pożarów czy crashów. Upary Ślązak! Do czterech razy sztuka ? Ja po dwóch przygodach z ZTW poszukam wrażeń z innym producentem. Uzbieram kasę i tylko górna półka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi