f-150 Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Dziś chciałem wam zaprezentować nową zabawkę. Model nie jest nowością,ponieważ pierwsze wzmianki o nim pochodzą z 2009r.Co do wytwórcy to E-domodel chyba nie trzeba przedstawiać. Model wykonany jest z utwardzanego EPS. Długość 770mm,rozpiętość 525 mm,waga do lotu 450g. Silnik 2810,4300kv Regulator 30A Zalecany akumulator 3S 1300 Całość zapakowana solidnie ,każdy z modułów w osobnym pudełku oraz folii bąbelkowej. Jakość wyprasek bez zarzutu,wszystko pasuje idealnie.Zamontowane całe wyposażenie elektryczne .W zestawie wszystkie potrzebne akcesoria + zapasowe snapy,podwozie oraz żywica 5 minutowa do sklejenia całości. Jedyny niesmak to prawdopodobnie zbyt szybko zapakowany świeży model i w związku z tym zerwany lakier na kilku elementach.Akurat mnie to nie przeszkadza,ponieważ po oblocie model zostanie waloryzowany i przemalowany w inne barwy. Natomiast na duży plus oceniam kalkomanie.Bardzo dobra jakość, a smaczku dodają drobne napisy i oznaczenia ostrzegawcze i eksploatacyjne ,co jest raczej rzadkością w takich zestawach. Wybaczcie że relacja zdjęciowa jest bardzo skromna,ale cały model można poskładać w 30min i udać się od razu na lotnisko,ponieważ wszystkie elementy wyposażenia są zamontowane .Tak naprawdę to cały montaż sprowadza się do przyklejenia skrzydeł,usterzenia pionowego,osłony radaru,dziobu oraz rakiet i dodatkowych zbiorników. Montaż rozpocząłem od przyklejenia skrzydeł Co prawda instrukcja w następnym etapie zaleca wklejenie usterzenia pionowego,jednak postanowiłem zrobić to później ,aby ułatwić sobie montaż podwozia. Podwozie główne montowane jest między dwoma elementami sklejkowymi za pomocą płytki z przezroczystego tworzywa oraz czterech wkrętów,przednie skrętne sterowane serwem za pomącą robaków M3. Jedyną rzeczą którą poprawiłem,to kąt pochylenia kół podwozia głównego.Były bardzo "rozkraczone". A tak przedstawia się model poskładany Model wyważyłem według zaleceń producenta,jedynie w dyszy wylotowej wkleiłem ciężarek 5g,oraz przesunąłem regulator z kabiny do tunelu ze względu na cięższy akumulator Dualsky 1300 3S 30C Pomiar prądu wykazał 22,3 A, a więc zastosowany fabrycznie regulator jest całkowicie wystarczający. Teraz pozostało czekać na w miarę bezwietrzną pogodę do oblotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Daj koniecznie znac kiedy Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Ok. Mały update.Silnik w moim zestawie to inrunner o średnicy ok 20mm (kolorem przypomina E-maxa),wentylator 5-cio łopatowy 64 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Sprawdzałeś wyważenie wentylatora, albo czy wszystkie śrubki są na miejscu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Odpaliłem i drgania bardzo minimalne.Na pewno mniejsze niż w modelach HK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 28 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 I poleciał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 28 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Zdrajca. Miałeś dać znac:angry: Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 28 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 To było na "szybkiego".Nie było planowane. Naładowałem pakiet.Po locie weszło 700mAh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 28 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Ciekawie prezentuje się w powietrzu, tylko te wiszące kółka psują efekt. No i to malowanie - brzydszego już chyba nie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 28 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Wojtek przeciez pisał, że malowanie do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 28 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Malowanie jak oryginału.W zestawie są wszystkie naklejki aby tak wyglądał. http://airshow-reviews.com/airpower/saab_j35_draken_airpower_05_3.jpg http://www.airport-data.com/images/aircraft/large/000/673/673047.jpg Prawdopodobnie będzie taki http://img.hisupplier.com/var/userImages/2011-04/21/214340462_Draken_Saab_s.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi