Pilot84 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Gdzie za tanie pieniążki można kupić linki do uwięzi lub coś na ich zastępstwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Holeczek Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zacznijmy od tego, że przydałoby się wiedzieć do jakiego modelu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 kolego ten temat był już poruszany iinych możliwości brak,zakup w stanach uważam za najsensowniejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Witam . A jakiej grubości potrzebujesz , i jakiej długości . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 http://www.modelemax.pl/index.php?cPath=288_289 http://www.modelarski.com/modelarstwo-Linki,_uchwyty,_drobiazgi.,273.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Gdzie za tanie pieniążki można kupić linki do uwięzi lub coś na ich zastępstwo? Gdybyś zadał sobie choć odrobinę trudu to kilka tematów poniżej Twojego znalazłbyś wszelkie potrzebne informacje, ale po co się męczyć lepiej mnożyć niepotrzebne byty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilot84 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Witam . A jakiej grubości potrzebujesz , i jakiej długości . Potrzebuje do modelu F2B na silnik 2,5 cm3 o długośći 15, 16 m maksymalnie 0.3 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 pomijam fakt, że o linkach była już mowa kilka tematów niżej, o czym wspomniał Paweł, to jeszcze linki o dł. 15-16 metrów, to stanowczo za dużo do silnika 2,5ccm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 A ja latam z motorkiem 2,5ccm na 17,69 m no i średnica drutu wynosi 0,4mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 tak, ale latasz modelem F2A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Masz rację, ale w mojej opinii dla F2B nawet z tak małą pojemnością motorka 16-tki są jak najbardziej okiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 chej ziomal ja uczyłem się latać na uwiezi na silniku rytm ale i póżniej modelem f2b akrobatek także na rytmie i wszystko na linkach 15,92 firmy modela o grubości 0.2 i 0.3 .i bodajze na rytmie i takowych linkach można było zrobić prawie cały program f2b ,no ale chyba że mnie pamięć zawodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Marek, ja też uczyłem się latać na uwięzi Akrobatkiem na Rytma 2,5, ale linki powyżej 15m już stawiały spory opór i wyginały się w łuk utrudniając precyzyjne sterowanie. Nie wspomnę już o tym, że jak silnik był "dychawiczny" to model potrafił zwalić się do okręgu i ....pozamiatane wszystko na linkach 15,92 firmy modela o grubości 0.2 i 0.3 .i bodajze na rytmie i takowych linkach można było zrobić prawie cały program f2b ja kręciłem cały program, ale linki miały długość 13m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Ja latałem na KMD i MVVS-ie 2,5, te motorki miały zdecydowanie więcej mocy od starszego brata Rytm-a i spokojnie sobie radziły z linkami plecionkami 0,3mm długości 16m, a w chwili obecnej w Rodeo puszczam młodym modeliki z 1,5cm Mk-17 lub CSTKAM i też daje radę.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi