lekarz Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Posiadam nadajnik Hitec Flash 4 X System FM z kwarcem CH63 35.030TF. Jaki tani odbiornik do tego byście polecili? Jestem zielony w dobieraniu odbiorników. Czy ten by się nadał: http://www.hobbyking...t_Crystal_.html mój orginalny odbiornik to: http://www.servohut.com/RCV%20HITEC_hfs04mg_micro_.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Nadawałby się ale bym go nie brał. W obecnych czasach kiedy cokolwiek może zakłócić sygnał latam tylko z odbiornikami podwójnej przemiany. Ten z linku jest pojedyńczej. Corona też posiada odbiorniki podwójnej przemiany np 6 i 8 kanałowe. Te są z syntezą tzn , że nie mają kwarca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lekarz Opublikowano 1 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 A jak wygląda bidowanie takiego odbiornika np. gdy włączone są dwie aparatury? Taki byłby dobry: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__6441__Corona_Synthesized_Dual_Conv_Receiver_8Ch_35Mhz.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 "Bindujesz" tylko raz do swego nadajnika. To nie jest tak jak w przypadku 2,4 Ghz, przecież w nadajniku masz kwarc i do niego dostosowuje się odbiornik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lekarz Opublikowano 1 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Znalazłem dość niepochlebne zdanie o Coronie: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?t=3538 Pod koniec wątku człowiek pisze iż musiał bawić się w odlutowywanie części Co kolega na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Kolega na to , że też mam jeden do zlutowania...po kraksie z V > 100 km/h. Mam w tej chwili chyba 5 sztuk Corona RP8D1. Jeden odleciał wraz z modelem - wyłącznie z mojej winy nie sprzętu. Jak widzę na allegro jakiś w okazyjnej cenie to biorę. To własnie jam Ci na to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Zależy od modelu. Ja miałem kila coron i bardzo sobie chwale. Został mi oryginalny odbiornik z flash5x system. Pojedyncza przemiana ale 5lat na nim latalem bez zakłóceń. Jak chcesz to możemy się dogadać bo mi jest zbędny. A jak na tym samym kanale spotkają się dwa nadajniki to i tak się zakłóca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lekarz Opublikowano 1 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Ok ale ww wątek jest o tym iż odbiornik okazał się niekompatybilny a modelarz po drobiazgowym zbadaniu elektroniki doszedł do wniosku iż musi odlutowac rezystor i odziwo dało się to ustroistwo zbindować. A ja az tak sie na elektronice nie znam:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Co mogę powiedzieć chyba tylko tyle, że od przybytku głowa boli - jako lekarz powinieneś wiedzieć o tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lekarz Opublikowano 1 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Myślę że może rozboleć jak się odbiornik okaże nie kompatybilny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Myślę że może rozboleć jak się odbiornik okaże nie kompatybilny. Wygrałeś. Nie bierz więc Corony RP8D1 bo to szajs od, którego tylko głowa może rozboleć. Lataj za to na nie szajsowych odbiornikach za 20zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Lekarzu. Jakość odbiornika jest jak buty. Trafisz na dobre, chodzisz w nich długie lata. A raz trafisz na kiepskie to chodzisz miesiąc. Tak samo odbiornik. Mnie i Irka nie zawiodly a sugerujesz się jedną opinia gdzie był błąd fabryczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lekarz Opublikowano 1 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 ok. chłopaki. Dzięki że chciało Wam się odpowiadać na moje laickie pytania. Faktycznie jeśli chodzi o Coronę to może być niepotrzebna panika bo widzę, że wątki są pokopiowane na necie. Muszę się z tym przespać. Zastanawiam się czy w ogóle nie przejść na Turnigy 9x. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi