Skocz do zawartości

Zimowe, wiosenne, letnie i jesienne latanie w Białymstoku - Zapraszamy!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pomysł, wspólnego latania modelarzy z Białegostoku i okolic, jeśli ktoś chce to proszę o wpisy w temacie, i będzie można się dogadać, na wspólne puszczanie samolocików, możliwość wymiany swoich poglądów pomysłów, spostrzeżeń na temat naszych maszyn, moim zdaniem może być całkiem ciekawie. Czekam na odzew. Pozdrawiam Adam.

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Wspólne latanie w Białymstoku jest codziennie :) Krywlany ,strefa modelarzy przy baraku z najładniejszym trawnikiem na lotnisku.Kżdego dnia po pracy kilku zawsze jest, no teraz to urlopy, może być mało lataczy :( Nie ma potrzeby się zmawiać chyba że kotoś nie chce respektować regulaminu sekcji modelarskiej i lotniska i spotyka się gdzieś tam.... nie wiem.Generalnie zapraszam.post-546-0-44711200-1373710676.jpg

Opublikowano

Fajnie, tylko szkoda, że wcześniej o tym nie wiedziałem. Właśnie wróciłem, zaparkowałem auto - patrząc na Twoją mapkę 3 cm pod twoją żółtą ramką, czyli przed szlabanem na tej kamienistej drodze. Widać było baraki i samoloty. Tak czy siak polatałem sobie, później wrzucę filmy na youtube i zapodam tu linki, cudna dziś była pogoda na latanie:). Jak coś to trzeba tu ustalać wspólne loty;)

Póki co kilka fotek:

post-11891-0-89214700-1373722950_thumb.jpg

post-11891-0-85087700-1373722980_thumb.jpg

post-11891-0-36355300-1373722995_thumb.jpg

post-11891-0-35258300-1373723016_thumb.jpg

post-11891-0-98173400-1373722969_thumb.jpg

Filmy pod wieczór, jak wrócę do domku ;)

I Filmy, jakość nie najlepsza kompresja zabrała z połowę:)

Opublikowano

Po prostu wjechałeś ze złej strony. Wjeżdzaj od strony aeroklubu (od ul. Ciołkowskiego). Parkuj za barakiem modelarzy.

Opublikowano

Hej:). Dziś po pracy zajechałem pod szlaban, podszedłem pod barak i o patrze regulamin jak trzeba. Dużo jest osób w grupie modelarskiej ?. Miejsce do latania bardzo dobre, ale ja znam też jeszcze jedno fajne, za Fastami ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hej:). Dziś po pracy zajechałem pod szlaban, podszedłem pod barak i o patrze regulamin jak trzeba. Dużo jest osób w grupie modelarskiej ?. Miejsce do latania bardzo dobre, ale ja znam też jeszcze jedno fajne, za Fastami ;)

28 :)
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Może ktoś jeszcze siebie rozpozna na tej fotce ;) hmmm... jakiś 1995 rok? Młodzi modelarze na start?

post-5095-0-19070200-1385124164.jpg

Już nie tacy młodzi :P ... grunt, że nadal piękni :D

Opublikowano

Może ktoś jeszcze siebie rozpozna na tej fotce ;) hmmm... jakiś 1995 rok? Młodzi modelarze na start?

post-5095-0-19070200-1385124164.jpg

Już nie tacy młodzi :P ... grunt, że nadal piękni :D

1995? Ach nie...wg mnie to impreza pt. "Młodzi Szybownicy na Start" odbywająca się każdego roku w miesiącu czerwcu. Mogą to być lata 1985-1990... Było jeszcze Swięto Latawca z kategorią modeli szybowców klasy A1/2 ale to w miesiącach wrzesień - październik. Ilość młodych modelarzy startujących w tych zawodach dzisiaj budzi niedowierzanie albo podziw. Ja osobiście startowałem w w kategorii latawców skrzynkowych na lotnisku Krywlany w towarzystwie osiemdziesięciu konkurentów zaś w kategorii modeli szybowców była to stawka 30-40 osób...To były czasy :) :) :)

Opublikowano

Było jeszcze Swięto Latawca z kategorią modeli szybowców klasy A1/2 ale to w miesiącach wrzesień - październik. Ilość młodych modelarzy startujących w tych zawodach dzisiaj budzi niedowierzanie albo podziw. Ja osobiście startowałem w w kategorii latawców skrzynkowych na lotnisku Krywlany

Święto Latawca... moje pierwsze zawody w życiu :D I też startowałem latawcem skrzynkowym na Krywlanach :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W dwóch modelach mam już narty a tu śniegu nie ma, chyba trzeba będzie przeprosić po raz n-ty Easy Stara i w niedziele polatać, ma być mniejszy wiatr 2m/s. Wy lataliście ostatnio, może jakies fotki filmy posiadacie?:)

Opublikowano

Pogoda faktycznie zachęca do wyjęcia modeli z piwnicy.

Ostatnio rozpocząłem budowę swojego pierwszego kombata. Może jeszcze pogoda pozwoli go oblatać przed zimą.

A co to za miejscówka w Fastach? Bo nie znam.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Heja, sorki, że dopiero teraz... no ja polatałem trochę ale jeszcze przed śniegiem(HD):

teraz czekam na mniejszy wiatr...choć Easy Starem to i jutro chyba zaryzykuję;). Nim w nawet duży wiatr potrafię wylądować gdzie chcę:). Trzeba patzreć kiedy będzie mały wiatr, na dziś to nie w tą ale w nastepną sobotę ma być 2m/s. czyli 8.02.2014 r. Jak coś to proponuję tak godzina 10-11ta Krywlany, ewentualnie w Fastach. Jak coś to proszę o odp. Tu ew priv: jak coś możemy wymienić się numerami tel: to się ustali co i jak, i kto będzie:D. No chyba, że coś się zmieni i w ten weekend bęzie akceptowalny wiaterek.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Za 45 minut jadę na krywlany ale od strony giełdy, bo przy baraku modelarzy są jakieś duże psy :) p.s. dziś też od razu test kamery Tracer Xtreme LE - 720P HD ;).

Opublikowano

Witaj dzisiaj też sie wybieram i moze jeszcze 2 kolegów uda sie ściągnąć ale dopiero po południu wiec jakby co zapraszam :D tylko chyba jednak będzie rozsądniej rozstawić się przy aeroklubie z powodu bagna obok wykopów na giełdzie :)

ps. te psy sa nie groźne !!! :)

Opublikowano

No to się spotkaliśmy:). Później wrzucę filmy z linkami youtube. Do zobaczenia jutro, no chyba, że dziś za mocno zabaluję;). p.s. dam radę, z rana ustalimy godzinę przy barakach:). Wezmę Apprentice 15e ;)

Opublikowano

No niestety dzisiaj nie wyszło. A taka ładna pogoda była. A te psy niegroźne chyba że na rowerze jedziesz to najwyżej nogawki skrócą :)

Opublikowano

Póki co pogoda średnia, pojadę na zakupki, i będę miał nadzieję, że pogoda się poprawi. Jak coś to tam pod koniec giełdy się spotkamy..

A o to link: do jednego filmu z wczoraj. Kamerka Tracer Extreme HD 720p, tylko szkoda, że tak pochmurno było gdy latałem, czekam na słońce;).

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.