mazur Opublikowano 27 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Witam. Czy jest możliwość ustawienia alarmu niskiego stanu naładowania akumulatora bądź wyłączenia się aparatury przy określonym napięciu poprzedzone dźwiękiem alarmu?. Należę do roztargnionych, zapominalskich. Już dwukrotnie zapomniałem wyłączyć nadajnik. Za pierwszym razem uwaliłem akumulator w 100%. Teraz właśnie ładuję drugi rozładowany i mam nadzieję, że się podniesie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 27 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 W klonie turnigy - flysky gdy napięcie spadnie poniżej 9.0 V wlącza się pikanie. Nic nie musiałem ustawiac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 27 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 TG9x jest równiez ustawione to w sofcie na stałe na 9V i nie mozna tego ani zmienic ani wyłaczyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur Opublikowano 28 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Akumulator rozładował tak, że ładowarka nie chciała ruszyć. Dopiero ustawienie na NiMH i podładowanie go do 9V pozwoliło na dalsze ładowanie już na Lipo. Na szczęście tym razem aku nie padł jedynie nabrał trochę obłych kształtów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Skoro nie pika to coś masz nie tak. Dwa razy zostawiłem przez przypadek włączona aparaturę i w nocy wstawałem bo mnie budziła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 dokladnie jak pisze Robert zaczyna pikac od 8V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Jurku, tak sobie pomyślałem jeszcze, wstaw pakiet LiFe 1500, pasuje idealnie i ma mniejsze napięcia. Dla LiPo 9V to już śmierć kliniczna. LiFe daje radę. http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__17955__HobbyKing_1500mAH_LiFe_3S_9_9v_Transmitter_pack_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 wstaw pakiet LiFe 1500, pasuje idealnie i ma mniejsze napięcia. Dla LiPo 9V to już śmierć kliniczna. LiFe daje radę. Kiedy w maju padł mi akumulator pytałem na forum własnie o ten sam co proponujesz http://pfmrc.eu/inde...__1#entry440220 ale nikt mi konkretnie nie odpowiedział. Ponownie kupiłem Lipo 2550 do tego znacznie droższy od Fe. Tym razem miałem szczęście, jakoś nie padł do końca. Trochę się zaokrąglił ale dał się podnieść nawet cele trzymają równo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi