Gość horn3t Opublikowano 1 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Dziś mieliśmy dzień rodzinny ale jadąc rowerem czuć było że dmucha na Starogród trochę szkoda ale może następnym razem. Fajnie Jacku, że wykorzystałeś czas i ładne zdjęcia 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 1 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Dziś na dzialce nad jeziorem obcinanie krzakow,ciecie sthilem drewna do kominka, mycie okien ..pranie stringów ale mierzę sie na Unislaw w niedziele/ na tacę !/ -poniedzialek.! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 1 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Janek jak będziesz jechał to daj znać i podjadę. Krzysztof wiało na Starogród, ale do 14-tej. Pojechałem do Unisławia i kierunek był dobry, ale wiało do 5m/s troszkę mało i nie ryzykowałem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 1 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Jacku jak 5m/s to mozesz spokojnie zalatac ale z balastem ostroznie.. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Od rana miałem taką taką ochotę do latania, a tu na złość rano wyjazd do Bydzi, rozładunek i dwa razy deszcz przeszedł przez Chełmno Po obiedzie tzn. godzina 18-ta szybki załadunek i jazda do Starogrodu. Zdążyłem dwa razy zrzucić z klifu i zaczęło padać. Ale opłacało się- pierwsze loty Swordem 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 A jakieś wrażenia oprócz fotek ? bo podejrzewam iż ostatnia fotka mówi wszystko... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Gratuluję Jacku...Ty to masz dobrze blisko na klif...i super fotograf..Dorotka..pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 7 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Wrażenia super. Jak na pierwsze loty jestem baardzo zadowolony. Nareszcie słyszę porządny świst jak przelatuje .Jeszcze troszkę potrzebuje regulacji i będzie "bajka" . Nie jest nowy, ale do nauki-zabawy dobry 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Jakiś taki znajomy ten model Wyczuwasz metrową różnicę? Życzę tylko udanych lądowań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Wczoraj "dmuchało" do 3m/s. to bym sobie nie polatał. A Sworda na motorze do góry i potem szybował bez pomocy. Na pewno jest stabilniejszy od Fregaty. No i ten świst. Zobaczymy jak będzie naprawdę wiało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Świst świadczy o złej aerodynamice Ale nie ma sie czym za bardzo martwić. Jest mało modeli które latają prawie bezgłośnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Czepiasz sie, ów świst to je to co większość lataczy lubi najbardziej. Po trochu jak z motorami, słychać, że sie zbliża 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Świst świadczy o złej aerodynamice Ale nie ma sie czym za bardzo martwić. Jest mało modeli które latają prawie bezgłośnie. No teraz nadymałem się jak paw . to ja latam drewniakami, które mi słabo świstają, a koledzy z Bydzi z lepszymi i ładnie świstają( chyba że mają otworki porobione w tłumikach ). A jak ostatnio latałem z Jankiem i mi toxikiem przeleciał nad głową, to aż się spociłem Żartuję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 no fakt faktem, że dziwnie to wygląda jak szybowiec leci szybko a jego prawie nie słychać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 A mogło by tak dmuchnąć w wikenda, co by zagrała cała orkiestra a nie tak każdy sam sobie pod nosem pogwizduje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 A mogło by tak dmuchnąć w wikenda, co by zagrała cała orkiestra a nie tak każdy sam sobie pod nosem pogwizduje Dawno Was tu nie było-zapraszamy. Na razie sobota się zapowiada. I tak pojadę zobaczyć, bo ostatnio często się mylą. Daleko nie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Oj by sie przydał damski wiatr bo ostatnio albo meski albo do D... a latać się chce. Sobota zajęta jak zawsze ale w niedziele zwarty i gotowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Pasjonatom przypominam ze za tydzien sa zawody międzynarodowe organizowane przez 3citi. Warto przyjechać i popatrzeć jak śmiga kilku czołowych zawodników z europy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 10 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Dzisiejsza rozgrzewka przed niedzielnym żaglemWiaterek 10-13m/s 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 10 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Może się uda i jutro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi