Arek Pniewski Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Witam mam pytanie czy w polsce ukazuje sie, przelozone na jezyk polski czasopismo czeskie RC Revue ? dlaczego pytam ? jest tam naprawde bogata tematyka dla kazdego ... opisy sa szczegolowe z tego co widzialem , duzo na temat nowosci i elektroniki modelarskiej duzo porad ,materialow zdjeciowych itp. niestety czeskigo nie znam ... prosze o komentarz link na strone czasopisma http://www.rcrevue.cz/casopis-rc-revue/archiv-casopisu/&cislo=8/2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawomir Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Niestety nie ale widzialem to czasopismo w empiku. Pozdrawiam Slawomir Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Ja widziałem Sławku, ale na Dwernickiego lub czasami u Pana Matlaka w Libiążu, ale jeśli tak, to gdzie tego szukać w empiku? Na której półce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawomir Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Wpadlo mi to czasopismo w rece w empiku w galeri krakowskiej z innymi gazetami modelarskimi kolo FTM niemieckiego. Pozdrawiam Slawomir Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 W naszym "rynkowym" empiku wszystkie gazety modelarskie są na pierwszym, piętrze z gazetami, ze schodów na lewo i 1 czy 2 regał od ściany, na ścianie na końcu są o lotnictwie. Rozrysowany plan podeśle na maila :wink: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Witam, w Bielsku-B w empkiu jest chyba ze 8 gazet anglo i niemiecko języcznych o tematyce modelarskiej szkoda tylko ze kosztują ok 50zł za sztuke :x zgroza dlatego kupuje tylko modelarza oraz przegląd modelarski. Faktycznie artykuły oraz wiedza są super ale jezyk i cena nie ta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Eeee, no bez jaj! Ja w "Galerii Kazimierz" kupuję AFM, FSM i AMI /oczywiście , kiedy mi "spasi"/ i nigdy nie płaciłem więcej niż 33 zł. Do MPiKu na RG nie chodzę, bo nienawidzę tłumów, a w GK i GK /Galerie Krakowska i Kazimierz - trzeba by je ponumerować - GK1 i GK2 / czasopism czeskich nigdy nie znalazłem. Widocznie szukałem nie tam, gdzie trzeba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 RC Revue jest do dostania (było jak ja byłem) w KAL-POL przy Hali Targowej (kupowałem numery archiwalne) oraz widziałem też w innych sklepach modelarskich. W Katowicach w Model-Fan na ul Mikołowskiej, był też kiedys u Pana Leszka w Andrychowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Wiatr Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Moim skromnym zdaniem jeśli chodzi o nasze rodzime czasopisma madelarskie to raczej nie ma dużego wyboru no i ceny jakieś kosmiczne :crazy: - 12 zeta za pare fotek (RC Przegląd Modelarski) treści tam nie wiele, no oczywiście papier pierwsza klasa. Osobiście wolał bym nieco gorszy papier ale więcej merytorycznej wiedzy i stron :evil: , czasem mnie to dziwi jak to możliwe że można wydać czasopismo dla naszych szanownych Pań z kilkudziesięcioma stronami na dobrym papierze za 5 czy 6 zł a tu za parę kartek 12 zł :ass: . Tak się zastanawiam może ta nasza wiedza modelarska jest taka cenna, gdyby nie to forum, szanowni Koledzy i nie internet to pewnie jeszcze długo bym się nie wzbił w powietrze. :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 No to weź do ręki Modelarza i cena i treść do D.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Dziś nabyłem RC przeglad modelarski styczeń 2008, lektura całości od deski do deski zajęła mi 20min.(nie czytałem reklam i bez pośpiechu), i to ma wystarczyc na cały miesiąc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Cały ból jest w tym, że nie ma na naszym rynku wydawniczym pozycji, która by dotyczyła wyłącznie modelarstwa lotniczego- nawet tego najszerzej pojętego :evil: . Jeśli w jednym czasopiśmie upchane jest wszystko co tylko modelarstwem pachnie to trudno nie być zawiedzionym, gdy po miesięcznym oczekiwaniu okazuje się, że w całym numerze jest co najwyżej kilka stron, na których jest coś interesującego :-( . Tu też z całą bezwzględnością potwierdza się reguła, że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Ja żeby tak troche dobić polską literature modelarstwa lotniczego, kilka faktów: w Polsce od 1932 do 1939 roku wydano 34 pozycje wydawnicze (książki i broszury o tematyce modelarstwa lotniczego) a w 1939 roku wydawano 9 czasopism o tematyce młodego lotnika i lotnika, było 266 modelarni i 1300 instruktorów modelarstwa. Oraz co ciekawe w Warszawie produkowano silnik JZ-5 dwusuwowy z zapłonem iskrowym 0.17KM 290g. A w zawodach w LWOWIE w 1935 roku startowało 371 modeli lotniczych. A teraz :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Swego czasu w RC przeglądzie pojawił się artykuł na temat łodzi mojego taty, gdy pytaliśmy czy jakieś artykuły o tematyce lotniczej załatwić to powiedzieli że dużo ludzi się zgłasza z lotniczymi (mają już na następne miesiące) a mało ze szkutniczymi.Dużo mają artykułów ,ale w gazecie max5- pewnie trzymają na następne miesiące co by im nie brakło :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Witam Znowu qrna narzekanie, że nic niema w "naszych" pismach. A jaki problem, napisać (narysować), wysłać, wydrukują i będzie można poczytać. Przecież to takie proste . Najlepiej tylko narzekać. Przepraszam Arek za lekko OT . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Odkopuje i zapytuję. Coś się zmieniło na rynku w ciągu tych trzech lat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 nic, dalej sponsorowane artykuły i nuda :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gewiner Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 ja kupuje tylko FMT w niemczech (piec euroli) i powiem, ze faktycznie macie panowie racje mowiac o naszych rodzimych czasopismach modelarskich. poki co to najwieksza skarbnica wiedzy sa fora internetowe. do tego fmt jak i reszta czasopism z tego wydawnictwa ma dzial download w interneciehttp://www.vth.de/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Dziwi was cena Modelarza? Przecież to miesięcznik LOK , a zarząd jaki jest rozbudowany i każdy bierze kasę, a jaką -to każdy sobie niech odpowie. Pewnie tak jak kobiety ,doczekały się tanich pism w których są dobre artykuły i na temat, tak i ja i inni modelarze doczekamy się prywatnego wydawnictwa modelarskiego, które będzie traktowało temat modelarstwa bardziej poważnie. Cóż, modelarz jak i jego wydawca, zatrzymali się jeszcze w PRL-u, a tu prawie XXIIwiek i dostęp do sprzętu modelarskiego nieograniczony. Widać nie każdy zdążył na pociąg jadący szybko do przodu. :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 A mnie /zgodnie z upodobaniami/ szkoda jest tego, że przestał być sprowadzany do MPiKU angielski miesięcznik FSM /Flying Scale Models/. który z wielką przyjemnością onegdaj kupowałem, chociaż za każdym razem bardzo mocno musiałem walczyć z takim cholernym wężem siedzącym mi w kieszeni. :wink: . Ale tam też i funt brytyjski był przeliczany zawsze powyżej 7 zł/szt tej waluty. Ach, żeby tak znalazł się jakiś nasz, "swojski Angol", z którym mógłbym wejść we współpracę w zakresie pozyskania tej gazetki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.