Gość Opublikowano 7 Października 2013 Opublikowano 7 Października 2013 Dzięki Andrzej za podtrzymywanie na duchu. Nie przypuszczałem że ten model będzie aż tak upierdliwy. Sprzedałem małą katankę i zastanawiam się czy nie zamówić wycięcia Acro3D. Pracuję teraz w Warszawie więc barwyreklamy.pl mam pod nosem a wieczorami po robocie nie mam co z czasem robić. Mniej/więcej tak ma to wyglądać
Gość Opublikowano 13 Października 2013 Opublikowano 13 Października 2013 Projekt trochę przysiadł ale to ze względu na moją pracę zawodową. Znalazłem chwilę i dokończyłem usterzenie. Czerwony-balsa 3mm Zielony -balsa 6mm Pomaranzowy- balsa 1,5mm
Gość Opublikowano 17 Października 2013 Opublikowano 17 Października 2013 Screeny w wysokiej rozdzielczości http://forum.aerodes...=4&p=8624#p8624
andrzej351 Opublikowano 18 Października 2013 Opublikowano 18 Października 2013 wow!świetnie się prezentuje .kiedy planujesz cięcie? no i kiedy można liczyć na pierwszy zestaw "startowy" ? pozdrawiam i dalszej wytrwałości życzę .
Gość Opublikowano 18 Października 2013 Opublikowano 18 Października 2013 Jest z tym od groma roboty. Czekam na wypłatę albo jakieś inne wpływy i wtedy będę myślał o frezowaniu kopyt i wycianiu mdelu.
tomekst16 Opublikowano 24 Października 2013 Opublikowano 24 Października 2013 Projekt naprawdę maga, śledzie temat od początki i trzymam kciuki. A i jeszcze jedno żeby składać projety w turboCadzie w 3D trzeba mieć pełną wersję ?
Gość Opublikowano 25 Października 2013 Opublikowano 25 Października 2013 Wersja Deluxe pozwala na składanie 3D, nie ma jednak pewnch funkcj takich jak lofting. W Deluxe jest też ograniczona liczba ażurów w jednym elemencie ale z tym można sobie łatwo poradzić. Po triala Pro sięgam ostatnio bardzo niechętnie bo każda nowa wersja TC jest coraz bardziej upierdliwa w obsłudze. Muszę się rozejrzeć za jakimś tanim programem do modelowania 3D albo całkowicie odpuścić rendery i walczyć w 2D
Dariusz Dudzik Opublikowano 25 Października 2013 Opublikowano 25 Października 2013 Wersja Deluxe pozwala na składanie 3D, nie ma jednak pewnch funkcj takich jak lofting. W Deluxe jest też ograniczona liczba ażurów w jednym elemencie ale z tym można sobie łatwo poradzić. Po triala Pro sięgam ostatnio bardzo niechętnie bo każda nowa wersja TC jest coraz bardziej upierdliwa w obsłudze. Muszę się rozejrzeć za jakimś tanim programem do modelowania 3D albo całkowicie odpuścić rendery i walczyć w 2D Witam super robota a jak tam Komar.
andrzej351 Opublikowano 25 Października 2013 Opublikowano 25 Października 2013 EXTRA świetnie się prezentuje z kabinką i maską . sam kształt maski rewelacja!chciałbym już zobaczyć jakieś postępy składania modelu w realu...
Gość Opublikowano 27 Października 2013 Opublikowano 27 Października 2013 Zarówno Komar , Bocian i Pitts znajdzie się tej jesieni i zimy w grafiku zadań. Póki co kończę robić formatki extry. Edit: dokończyłem formatki, jeszcze tylko mostki.
andrzej351 Opublikowano 27 Października 2013 Opublikowano 27 Października 2013 no i pięknie .formatki gotowe więc można ciąć...
Gość Opublikowano 27 Października 2013 Opublikowano 27 Października 2013 Wysłałem formatki do wyceny. Screen w duzej rozdzielczości jest tu http://forum.aerodes...=5273&mode=view . Balsosklejki jest niewiele.
Gość Opublikowano 1 Listopada 2013 Opublikowano 1 Listopada 2013 Cięcie i materiał wycenione. W okolicach 15-tego zlecę wycinanie Extry razem z Acro 3D. Kilka dni temu dostałem maila od polskiego dystrybutora IMSI z linkiem do pobrania TC LTE 64bit Trial. Pobrałem program, okazał się być w wersji polskiej. Prawie nie różni się od Turbocada deluxe i w przeciwieństwie do niego nie jest to program wpełni 3D ale ma możliwość ograniczonej pracy na brłach 3D.
Gość Opublikowano 9 Listopada 2013 Opublikowano 9 Listopada 2013 W oczekiwaniu na wypłatę i w celu wypełnienia czasu podczas długich wieczorów po pracy powiększam extrę do 1600mm w celu wykorzystania mojego Saito 82.
Gość Opublikowano 15 Listopada 2013 Opublikowano 15 Listopada 2013 W przyszłym tygodniu będzie frezowane kopyto kabiny do Extry 1250, tymczasem ja dorobiłem stateczniki do Extry 1600;
andrzej351 Opublikowano 15 Listopada 2013 Opublikowano 15 Listopada 2013 te zrzuty naprawdę świetnie oddają konstrukcję modelu .cały czas śledzę temat i czekam na konkretne już postępy w "drewnie" ...
Gość Opublikowano 15 Listopada 2013 Opublikowano 15 Listopada 2013 Drewniane postępy pewnie już od przyszłego tygodnia. Miałem zlecić wycinanie w tym tygodniu ale nie wyszło.
Gość Opublikowano 16 Listopada 2013 Opublikowano 16 Listopada 2013 Walczę ze skrzdłami do większej extry. Oczywiście powiększenie ich z rozp 125 do 160cm to nie tylko pomnożenie przez 1.28 wymiarów w osiach X,Y,Z ale kompletnie odmienna konstrukcja. Wstawki międzyżebrowe są z balsy 2mm - słoje pionowo, dźwigary sosnowe 6x3mm, kesony bez ażurowań, łącznik skrzydłeł z rurki węglowej o średnicy 16mm, miejsce na serwo std. oraz dodatkowe żeberko podtrzymujące półkę serwa. Na screenach tej ostatniej jeszcze brak, tak samo jak dźwigarów z sosny.
Rekomendowane odpowiedzi