Gość Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Dzięki Andrzej za podtrzymywanie na duchu. Nie przypuszczałem że ten model będzie aż tak upierdliwy. Sprzedałem małą katankę i zastanawiam się czy nie zamówić wycięcia Acro3D. Pracuję teraz w Warszawie więc barwyreklamy.pl mam pod nosem a wieczorami po robocie nie mam co z czasem robić. Mniej/więcej tak ma to wyglądać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Projekt trochę przysiadł ale to ze względu na moją pracę zawodową. Znalazłem chwilę i dokończyłem usterzenie. Czerwony-balsa 3mm Zielony -balsa 6mm Pomaranzowy- balsa 1,5mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Aktualizacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Screeny w wysokiej rozdzielczości http://forum.aerodes...=4&p=8624#p8624 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 18 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 wow!świetnie się prezentuje .kiedy planujesz cięcie? no i kiedy można liczyć na pierwszy zestaw "startowy" ? pozdrawiam i dalszej wytrwałości życzę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Jest z tym od groma roboty. Czekam na wypłatę albo jakieś inne wpływy i wtedy będę myślał o frezowaniu kopyt i wycianiu mdelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekst16 Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Projekt naprawdę maga, śledzie temat od początki i trzymam kciuki. A i jeszcze jedno żeby składać projety w turboCadzie w 3D trzeba mieć pełną wersję ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Wersja Deluxe pozwala na składanie 3D, nie ma jednak pewnch funkcj takich jak lofting. W Deluxe jest też ograniczona liczba ażurów w jednym elemencie ale z tym można sobie łatwo poradzić. Po triala Pro sięgam ostatnio bardzo niechętnie bo każda nowa wersja TC jest coraz bardziej upierdliwa w obsłudze. Muszę się rozejrzeć za jakimś tanim programem do modelowania 3D albo całkowicie odpuścić rendery i walczyć w 2D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz Dudzik Opublikowano 25 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Wersja Deluxe pozwala na składanie 3D, nie ma jednak pewnch funkcj takich jak lofting. W Deluxe jest też ograniczona liczba ażurów w jednym elemencie ale z tym można sobie łatwo poradzić. Po triala Pro sięgam ostatnio bardzo niechętnie bo każda nowa wersja TC jest coraz bardziej upierdliwa w obsłudze. Muszę się rozejrzeć za jakimś tanim programem do modelowania 3D albo całkowicie odpuścić rendery i walczyć w 2D Witam super robota a jak tam Komar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 25 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 EXTRA świetnie się prezentuje z kabinką i maską . sam kształt maski rewelacja!chciałbym już zobaczyć jakieś postępy składania modelu w realu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Zarówno Komar , Bocian i Pitts znajdzie się tej jesieni i zimy w grafiku zadań. Póki co kończę robić formatki extry. Edit: dokończyłem formatki, jeszcze tylko mostki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 no i pięknie .formatki gotowe więc można ciąć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Wysłałem formatki do wyceny. Screen w duzej rozdzielczości jest tu http://forum.aerodes...=5273&mode=view . Balsosklejki jest niewiele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 Cięcie i materiał wycenione. W okolicach 15-tego zlecę wycinanie Extry razem z Acro 3D. Kilka dni temu dostałem maila od polskiego dystrybutora IMSI z linkiem do pobrania TC LTE 64bit Trial. Pobrałem program, okazał się być w wersji polskiej. Prawie nie różni się od Turbocada deluxe i w przeciwieństwie do niego nie jest to program wpełni 3D ale ma możliwość ograniczonej pracy na brłach 3D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 W oczekiwaniu na wypłatę i w celu wypełnienia czasu podczas długich wieczorów po pracy powiększam extrę do 1600mm w celu wykorzystania mojego Saito 82. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 W przyszłym tygodniu będzie frezowane kopyto kabiny do Extry 1250, tymczasem ja dorobiłem stateczniki do Extry 1600; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 te zrzuty naprawdę świetnie oddają konstrukcję modelu .cały czas śledzę temat i czekam na konkretne już postępy w "drewnie" ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Drewniane postępy pewnie już od przyszłego tygodnia. Miałem zlecić wycinanie w tym tygodniu ale nie wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Walczę ze skrzdłami do większej extry. Oczywiście powiększenie ich z rozp 125 do 160cm to nie tylko pomnożenie przez 1.28 wymiarów w osiach X,Y,Z ale kompletnie odmienna konstrukcja. Wstawki międzyżebrowe są z balsy 2mm - słoje pionowo, dźwigary sosnowe 6x3mm, kesony bez ażurowań, łącznik skrzydłeł z rurki węglowej o średnicy 16mm, miejsce na serwo std. oraz dodatkowe żeberko podtrzymujące półkę serwa. Na screenach tej ostatniej jeszcze brak, tak samo jak dźwigarów z sosny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi