Viper Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 To teraz czekamy na te większe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Dokonałem próby tłoczenia w nowej technologii. Generalnie sposób działa do głębokiego tłoczenia. Na zdjęciu najgorsza maska którą wykonałem jako pierwszą i przegrzałem materiał, bardziej chcę pokazać że dało się ją wytłoczyć. Zrobiłem jeszcze kilka które nie dociągnęły się do końca ale powierzchnia była już ok i bez pogrubień. Prócz odpowiedniej technologii ważna jest temperatura, równomierne nagrzanie materiału oraz próżnia. Próby robiłem z odkurzaczem ale w sobotę użyję pompy i grzałki którą zrobiłem kiedyś tam. Extrze zafundowałem stateczniki i stery które jeszcze trzeba pokryć. Chyba już bliżej niż dalej do oblotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Polatałem wczoraj małą Extrą 1030. Zabrałem trzy pakiety 1300mAh. Wylatałem 1,5 pakietu ponieważ zaczęło nieźle wiać a nie było sensu walczyć z modelem. Śmigło 12x6 daje niezłego kopa, model idzie w pionie jak rakieta. Na małych wychyleniach lata powiedzmy trenerkowato, na maksymalnych można latać 3D niemal w miejscu chociaż w 3D jestem cienias. Co mogę powiedzieć to model przy wadze 640g nadaje się do lotów w kompletnie bezwietrznej pogodzie. Bez napędu pod wiatr staje się po prostu gazetą. Nie było miejsca do lądowania na kołach (jedynie średniej wysokości trawa) a szkoda bo zapakowałbym pakiet 2200mAh co umożliwiło by pewnie szybowanie przy czołowym wietrze. Pakiet 1300mAh wystarcza na 5-6minut szaleństw. Na drugim pakiecie polatałem bardziej rekreacyjnie i pomimo że nie rozładowałem go do końca timer sprzężony z gazem pokazał trochę ponad 5 minut i jeszcze pewnie dało by radę ze 3-4 minuty. Extra faktycznie ląduje niemal w miejscu ale dobrze jest mieć zapas gdyby nie chciała wylądować. Ja akurat lądowałem na średniej wyskości ścianę lasu przed którą miałem ze 3 m trawy więc miejsca na błędy nie było. Loty bez strat. Żona nakręciła film ale niestety, moja stara Sony DV-ka nie ma sterowników pod Win 8.1 i nie mam jak wrzucić filmu, może kupię jakiś "videograbber" to można by obejść problem sterowników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Temat-stary kotlet.Ale do rzeczy. Kończenie starych tematów i zaległości. Wersja 1,6m spalinowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Wyprzedałem się z modelarstwa ale zostało radio i dwa napędy elektryczne itak mi się troche smutno zrobiło więc wysałem pytanie w sprawie wycięcia Acro3D. Jak cena bedzie atrakcyjna to sobie zamówię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Wracaj Sławku do modelarstwa, wracaj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Czesć, Radek wytnie mi model, potwierdził dziś. Relacji jednak nie będzie. Zrobię fotkę gotowca. W sprawie wzmacniacza- blacha mi przyszła ale nie taka jak trzeba. Coś wykołuję na szybko. No cóż. Z jakiegoś bliżej nie określonego powodu do wycięcia nie doszło. Temat zamrożony na bliżej nieokreślony czas... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi