majula7 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 przy tej rozpiętości to kadłub, ż za skrzydła powinien być ze sklejki 5mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snelek Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Kadłub będzie wypełniony aż za skrzydło wszystko w swoim czasie. Do tej pory dorobiłem budkę silnika i troszkę kadłub oraz dziś gnie się fornir na fotel pilota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Kadłub będzie wypełniony aż za skrzydło wszystko w swoim czasie. Do tej pory dorobiłem budkę silnika i troszkę kadłub oraz dziś gnie się fornir na fotel pilota. Fajny model ,tylko strasznie długi bowden do sterowania przepustnicą.Serwo bardzo oddalone -chyba, że ze względu na wyważenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snelek Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Odwiedziny w firmie produkującej sprężyny z prosba o troszkę drutu sprężynowego i można już giac zawieszenie. Po wygięciu pret ma być wygrzany w piekarniku w temp. 280 stopni przez 50 min. Kadlub zaczyna nabierać ksztaltow :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snelek Opublikowano 25 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Prace wolno bo wolno ,ale cały czas do przodu. Postępy w pracy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snelek Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Wolno, bo wolno, ale cały czas do przodu. Wycięte żeberka i sklejona półka pod dźwigar z listwami skrzydła. Żeberka wycinane w bloku foty dodam przy drugiej połowie. Skrzydło wstępnie złożone a dziś myślę że uda się wkleić żeberka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snelek Opublikowano 22 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 W końcu cos znowu się udało dorobić. I tak teraz wygląda moje maleństwo :-) Tez obiecane zdjęcia z wycinania żeberek. Najpierw wstępnie wycinam kształt z balsy, później wszystko skręcone miedzy dwoma szablonami w blok później szlifowanie i efekt końcowy jak widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Łady model i dobra czysta robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koriolan2 Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Witam. Piękny samolot, wspaniały projekt. Będę kibicował i życzę powodzenia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi