majula7 Opublikowano 31 Stycznia 2014 Opublikowano 31 Stycznia 2014 przy tej rozpiętości to kadłub, ż za skrzydła powinien być ze sklejki 5mm
snelek Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Opublikowano 8 Lutego 2014 Kadłub będzie wypełniony aż za skrzydło wszystko w swoim czasie. Do tej pory dorobiłem budkę silnika i troszkę kadłub oraz dziś gnie się fornir na fotel pilota.
dyra63 Opublikowano 9 Lutego 2014 Opublikowano 9 Lutego 2014 Kadłub będzie wypełniony aż za skrzydło wszystko w swoim czasie. Do tej pory dorobiłem budkę silnika i troszkę kadłub oraz dziś gnie się fornir na fotel pilota. Fajny model ,tylko strasznie długi bowden do sterowania przepustnicą.Serwo bardzo oddalone -chyba, że ze względu na wyważenie.
snelek Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Opublikowano 12 Lutego 2014 Odwiedziny w firmie produkującej sprężyny z prosba o troszkę drutu sprężynowego i można już giac zawieszenie. Po wygięciu pret ma być wygrzany w piekarniku w temp. 280 stopni przez 50 min. Kadlub zaczyna nabierać ksztaltow :-)
snelek Opublikowano 25 Lutego 2014 Autor Opublikowano 25 Lutego 2014 Prace wolno bo wolno ,ale cały czas do przodu. Postępy w pracy:
snelek Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Opublikowano 12 Marca 2014 Wolno, bo wolno, ale cały czas do przodu. Wycięte żeberka i sklejona półka pod dźwigar z listwami skrzydła. Żeberka wycinane w bloku foty dodam przy drugiej połowie. Skrzydło wstępnie złożone a dziś myślę że uda się wkleić żeberka.
snelek Opublikowano 22 Maja 2014 Autor Opublikowano 22 Maja 2014 W końcu cos znowu się udało dorobić. I tak teraz wygląda moje maleństwo :-) Tez obiecane zdjęcia z wycinania żeberek. Najpierw wstępnie wycinam kształt z balsy, później wszystko skręcone miedzy dwoma szablonami w blok później szlifowanie i efekt końcowy jak widać.
koriolan2 Opublikowano 29 Marca 2015 Opublikowano 29 Marca 2015 Witam. Piękny samolot, wspaniały projekt. Będę kibicował i życzę powodzenia .
Rekomendowane odpowiedzi