magilla Opublikowano 24 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Widzę że nie chce Ci się nawet sprawdzić na stronie a tam pisze jak byk - ul. Wolska 2C oboko Wielickiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciany Opublikowano 24 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Z telefonu pisalem przez tapatalk. ale dzieki za pomoc leniwemu koledze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mieciu11 Opublikowano 24 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Ja też się zabrałem za budowę spita. Kadłub praktycznie gotowy, tylko skrzydło zostało. I tu moje pytanko . Zamiaruje zrobić skrzydełko z paroma żeberkami i dźwigarem. Czy depron 2mm wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 29 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Mieciu zapodaj foty z budowy Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mieciu11 Opublikowano 30 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Obecnie budowa chwilowo stanęła w miejscu z powodu braku czasu. A tu fotki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mieciu11 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Witam spitfire prawie skończony. niepokoi mnie tylko jego waga. Goły model z samymi serwami waży 350g. Chyba troche dużo. A model ma pomalowany tylko spód skrzydła. Teraz z elektroniką wychodzi ok 600g. I tu moje pytanko. Czy jak pomaluje reszte modelu to nie zrobi się z niego cegła. Czy może jednak lepiej jest wzmocnić taśmą pakową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Tak czy siak coś wagi nabierze ... oklej taśmą będzie wytrzymalszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magilla Opublikowano 2 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Bez paniki.. Mój waży 750g i też lata. Jest szybki i dzięki temu bardziej podoba mi się w locie bo sprawia wrażenie bardziej "makietowego" lotu. Tak jak radzi Przemo wzmocnij poszycie taśmą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0101 Opublikowano 21 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Witam,też będę budował ten samolot , a nawet dostałem taką samą piankę do budowy co oni mają, fajna jest i sztywna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciany Opublikowano 21 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Witam,też będę budował ten samolot , a nawet dostałem taką samą piankę do budowy co oni mają, fajna jest i sztywna. Piękny model się szykuje! Oby tak dalej :] Czekam na dalsze postępy prac. Jak na razie idzie Super. Brawo :] :D Też niedługo taką piankę zakupuje :} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 21 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Witam,też będę budował ten samolot , a nawet dostałem taką samą piankę do budowy co oni mają, fajna jest i sztywna. A gdzie ja dostałeś jeśli to nie tajemnica? Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0101 Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Oto postępy prac tak w wolnym czasie. Nie wiem czy w Polsce te płyty są dostępne. Ja kupiłem je tutaj u siebie w sklepie artystycznym. Płyty pod panele to przy tym szajs. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciany Opublikowano 23 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Pisaliśmy o tym już w tym temacie. W Polsce dostępne jest takie coś: http://plyty.fabertec.pl/kapa-foam-x Podobno to to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0101 Opublikowano 23 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Tak to samo to jest, nawet rozmiary te same. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awot Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Marek, czy za skrzydłem twojego spita widzę instrukcję Karasia z kartonu? Czyżbyś chciał go zrobić z deprnu? Pozdrawiam. Rafał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Tak, to jest Karaś z Fly Model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0101 Opublikowano 29 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Nie, Buduje papierowe modele w wolnym czasie, tam są plany sklejania karasia w skali 1:35 (jeszcze trochę i gotowy ) , i z prawej z FT spita. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0101 Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 I oto gotowy Spitfire bez okrągłej kabinki, model oblatany przy wietrze lata poprawnie i daje dużo frajdy mi bynajmniej tak. Model zaliczył kreta ale nic mu się nie stało. A drugie zdjęcie z Karasiem prawie skończonym brakuje karabinów, rur wydechowych i parę innych drobiazgów które są w fazie sklejania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mieciu11 Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Mój model też już zaczął jakoś wyglądać. Muszę jeszcze dorobić kabinke i wyciąć lotki. I tu pytanko W jaki sposób wy wycinacie lotki. W poprzednim modelu wycinałem je standardowo nożykiem. Jednak trochę się postrzępiło. Teraz sobie myślę nad piłką włosową. Próbował ktoś może tego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magilla Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Jakis strasznie tempy masz ten nóż! leć i kup coś ostrego w jakimś markecie. Najlepiej skalpel. "Włosówka" dopiero można poszarpać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi