Skocz do zawartości

Pikanie silnika/regulatora?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, coś pika tylko nie wiem co i dlaczego. Aparatura turnigy 9x v2 zbindowałem ją z odbiornikiem(pali się ciągła czerwona lampka). ESC podłączone pod kanał 3.

Silnik: NTM Prop Drive Series 28-26A 1200kv / 286w http://www.hobbyking...idProduct=31234

ESC: TURNIGY Plush 30amp Speed Controller. http://www.hobbyking...?idProduct=2164

Bateria: Turnigy 1300mAh 4S 20C Lipo Pack

Jakiś pomysł?

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Tak jak pisze poprzednik. Spróbuj włączyć zasilanie w modelu z gazem na max.

Silnik powinien piknąć dwa razy i się uciszyć. Wtedy przy ściąganiu gazu do siebie silnik powinien zwiększać obroty.

Jeśli tak będzie ustaw w nadajniku rewers na throttle i już.

Opublikowano

Pikanie jest cały czas takie samo, czy zmienia się w czasie? Czy silnik w ogóle chodzi na tym regulatorze? Czy jak pukniesz śmigło, to zaczyna chodzić? Sprawdzałeś może regiel z innym silnikiem, silnik z innym reglem, na innej aparaturze?

Opublikowano

Jakieś pomysł?

Jaki masz ustawiony mode w nadajniku? Może wcale nie sterujesz gazem (kanałem 3) tym drążkiem pod którym masz gaz.

Opublikowano

Nie jest to video ale zawsze coś, dźwięk http://vocaroo.com/i/s1PCSFkyzYwZ (nie udało mi się załączyć tego pliku przez załącznik posta). Po podłączeniu zasilania pojawia się nagrany dźwięk, oraz silnik rusza o 5 stopni i wraca i tak w kółko.

Jest to mój pierwszy zestaw więc nie testowałem w innych kombinacjach.

W aparaturze mam ustawiony mode 2.

EDIT: Dodam, że po wyłączeniu nadajnika, zaczyna pikać 1 sygnał w odstępach co 1-2s.

Opublikowano

Ja tak samo miałem słuchaj włącz apke normalnie podepnij zasilanie nie ch zacznie pikać odłącz apke wyjmij jeden kabel zasilający pamiętaj jeden włącz gaz na max włącz apke i włącz zasilanie piknie dwa razy odejmij gaz i po sprawie ; ) ja tez tak miałem z godzine siedziałem nad tym musisz zrobić to w tej kolejności ; )

Opublikowano

Masz na myśli zaprogramowanie zakresu gazu chyba.

1. Włącz aparaturę i ustaw gaz na maxa.

2. Podłącz zasilanie odbiornika

3.Poczekaj aż zapika dwa razy i zjedź drążkiem gazu na min.

koniec.

Opublikowano

Według mnie albo brak jednej fazy ( źle polutowane goldy ) lub też ( jak w moim przypadku ) ustawienia EPA ( Hitec Optic 6 ) drążek na dole 115 % na górze 125% ;) miałem już kilka razy taki przypadek :) że o reglu ( redox 30 amp ) już nie wspomnę ;)

P.S. jaki masz regiel?

Opublikowano

Yhmm. Czyli dobry regiel. Ja w Migu-3 używam 25. Problem tkwił w EPA w nadajniku na kanale 3 ( kanał regla ). Zmieniłem na to co napisałem wyżej i wszystko gra. Możliwe też że to inny przypadek. Ale u mnie jeśli chodzi o regiel Turnigy to tylko chodziło o " zimne luty " na goldach, a jeśli o regiel Redoxa to kwestia programowania. W innym przypadku pomysłu na pomoc - brak :D

Wysłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk

Opublikowano

W aparaturze mam ustawiony mode 2.

Czy na pewno masz ustawiony w aparaturze MODE2 czy tylko wybrany model #2? Na wyswietlaczu aparatury, po włączeniu nie jest wyświetlany MODE tylko nr wybranej pamięci modelu (mode=model).

Opublikowano

d.a.r.o mam mode 2 wybrany, to samo pytanie zadałem na rc groups i tam też wskazali na źle przylutowane piny tak jak Volleybol napisał, niestety jak na złość lutownica mi się zepsuła(nie grzeje), jutro znajomy mi pożyczy i się przekonamy.

Opublikowano

Szpecem nie jestem ( mało wiem :) ) i jak każdy mogę się mylić, ale jak to nie będzie to to nie wiem :P pozostaje chyba tylko ustawienie apki :) miałem już ze 3 takie przypadki. A z tego co załączyłeś w audio to jak na moje ucho to tylko to może byc ;)

Opublikowano

Uf w końcu zlutowałem ponownie i niestety dalej to samo ;( Już nie wiem co jest nie tak, jest jakiś sposób rzeczy zweryfikować poszczególne komponenty? Jak nadajnik jest wyłączona to jest 1 sygnał co 2s, a jak jest włączona to te dziwne sygnały. @Volleyboy możesz coś więcej powiedzieć na temat ustawienia apki? bo to jest nówka sztuka nie śmigana więc może coś w tym być.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.