Pioterek Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Nabyłem ostatnio taki ciekawy produkt: Jest to walizka na do transportu i przechowywania pakietów (głównie potencjalnie niebezpiecznych LiPol) . Walizka zbudowana jest ze skrzynki plastikowej wypełnionej wkładem ceramicznym. Dzięki takiej konstrukcji walizka ma zapewnić ochronę przy wewnętrznej temperaturze dochodzącej nawet do 1400 deg C. Walizka ma wymiary wewnętrzne 320x220x80 mm. Jej masa z racji wkładu ceramicznego wynosi 7 kg. Posiadam dość sporą ilość akumulatorów w większości LiPol i do tej pory przechowałem je w mieszkaniu bez specjalnego zabezpieczenia, ale od kiedy usłyszałem o paru przypadkach pożaru spowodowanego pakietami, zacząłem się poważniej rozglądać nad jakimś zabezpieczeniem. Myślałem najpierw o metalowej kasetce, ale walizka o tak mocnej konstrukcji ogniowej wydała mi się najlepszym rozwiązaniem. Trzymam w niej obecnie wszystkie swoje pakiety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Piotr, jaka jest cena takowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 znalazłem i powiem że sporo http://www.rcskorpion.pl/towar/1-6999-walizka-na-pakiety-lipo-robbe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 To chyba pomyłka targać ze sobą 7kg + pakiety. Chyba, że to waliza do trzymania pakietów w domu. Ale w takim razie nie rozumiem...pakiety przechowuję w bezpiecznej walizce w domu a później ładuję je i biorę w kieszeń jadąc na lotnisko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 10 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 To chyba pomyłka targać ze sobą 7kg + pakiety. Chyba, że to waliza do trzymania pakietów w domu. Ale w takim razie nie rozumiem...pakiety przechowuję w bezpiecznej walizce w domu a później ładuję je i biorę w kieszeń jadąc na lotnisko? Dokładnie tak jak piszesz do trzymania w domu albo w samochodzie do transportu - na pewno nie do noszenia. Szamotowa ochrona waży ale jest ogniotrwała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj123 Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 blacha 1mm też, a lżejsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ikar61 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Moim zdaniem wystarczy skrzynka po amunicji,można kupic na allegro.http://allegro.pl/skrzynia-metalowa-po-amunicji-skrzynka-wojskowa-i6977140580.html#shippingInfo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 24 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 podrożały te skrzynki, ja kupiłem po 25PLN rewelka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 24 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Moja amunicyjna skrzynka z US.Army kupiona za 25PLN wykorzystywana od 2 lat sprawdza się dobrze. Polecam. Oferty tej skrzynki Robbe nie mogę znaleźć, pod podanym linkiem nie ma ceny. Może Piotr poda, ile taki niezbędniczek kosztuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi