majsterkowicz170 Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 czy ten silnik nadaje sie do samolotu? http://allegro.pl/silnik-szczotkowy-modele-rc-speed-250-7-2v-i3690008991.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Hej za tą cenę kup jakiegoś Emax-a np tego http://abcrc.pl/emax-cf2822 bo szczotki to dobre do "modeli" typu Oriole . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajaner Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Jak masz kupić to o co pytasz to lepiej kup chociażby Emax 2822 bardzo dobry silnik i kosztuje tyle samo w sklepie ABC i przynajmniej wykorzystasz go do wielu modeli Pozdrawiam Andrzej.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majsterkowicz170 Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 czyli ten sie nie nadaje? sie chyba duzo od siebie nie różnią te silniki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 No Michał nie szalej bez szczotka a szczotkowy to chyba dość wyraźna różnica . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majsterkowicz170 Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 ale mocą sie nie różnią,no jeden ma 7.4v a drugi 7.2v no wiem że bez szczotkowy mniej ulega awariom ale ten co pokazałem sie nadaje czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 jakiego samolotu ? a 7.4V czy 7.2V to napięcie a nie moc .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majsterkowicz170 Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 no wiem że napięcie pomyliłem sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Ok, jeszcze raz ... Jaki samolot Cię interesuje ? z góry zakładam, że te które podasz mogą wykorzystać ten silnik jako wentylator dla pilota (choć ze względu na swoją wagę też nie warto) .. Nie nadaje się i w obecnych czasach z wielu względów się już nie nada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majsterkowicz170 Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 aha ok to już wszystko wiem 15.000 obrotów na minutę to całkiem dużo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 możesz osiągnąc 30.000 z silnika ważącego jedną tonę i odpowiedz Sobie .. nadaje się ? tak i nie, dlatego pytałem o jaki samolot pytasz (a raczej model ..) istotna jest jeszcze moc i w porównaniu szczotkowy - bezszczotkowy waga samego silnika, który musi też ciągnąc samego siebie oprócz modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majsterkowicz170 Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 a samolot 47x50cm *model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 waga ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majsterkowicz170 Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 40g coś około model rzutka bez żadnych silników ani niczego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapniak Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 A po co rzutkowi silnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majsterkowicz170 Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 poto żeby latał dłużej i można nim było sterować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Do modelu który waży 40gram chcesz dać silnik który waży 22gramy? dodaj do tego jeszcze pakiet, odbiornik, serwa i Ci wyjdzie minimum 200gram. Raczej to nie poleci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Do modelu który waży 40gram chcesz dać silnik który waży 22gramy? dodaj do tego jeszcze pakiet, odbiornik, serwa i Ci wyjdzie minimum 200gram. Raczej to nie poleci. imienniku mój,moderatorku...co by ukrucić lenistwo i brak poszanowania czasu i nerwów proponuje odesłać kolegę do działu "od czego zacząć" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Do modelu który waży 40gram chcesz dać silnik który waży 22gramy? dodaj do tego jeszcze pakiet, odbiornik, serwa i Ci wyjdzie minimum 200gram. Raczej to nie poleci. No i regulator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majsterkowicz170 Opublikowano 10 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Ja zalozyłem sobie konto na tym forum,żeby się uczyć od osub które się na tym znają i ewentualnie mogą coś doradzić a nie odsyłać mnie gdzieś.Ja się dopiero ucze jak bym wszystko umiał to bym sie o nic nie pytał i sam dawał rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi