Skocz do zawartości

IMAX B6 Li-Fe

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Trochę się podczepię. Mam IMAX 8+ i zrobiłem tak jak napisano tj. zmniejszyłem wartość w setings do 3.3 V na celę i puściłem ładowanie 0.5A. Napięcie podczas ładowania przekroczyło 9.9V i doszło do 10.14, ale ładowanie się nie skończyło. Odłączyłem więc ładowarkę i podłączyłem baterię do kontrolera - 9,6V. Niestety nie mam przy sobie miernika, więc nie mogę tego potwierdzić. By doładować podłączyłem aku jeszcze raz i po godzinie ładowania miał 10.18 i cały czas ładował się niby 0.5A.

Opublikowano

Chciałbym tylko nadmienić, że ładowarka działa prawidłowo. Pakiet po prostu nie był jeszcze naładowany. Napięcie 9.9 V to napięcie nominalne ( 3.3 V na cele) a naładowan pakiet Life ma napięcie 10.80 V (3.6 V na cele).

Opublikowano

Masz nowa ladowarke czy uywana? Moja po kilku latach wiernej służby też zaczęła takie cyrki stroic. Zbieram na nowa..

Nowa, choć myślę, że może to wynikać z małego prądu ładowania. 0,5A to jakby nie było 1/3C, a więc do pełnego naładowania powinien potrzebować 3 godzin.

Chciałbym tylko nadmienić, że ładowarka działa prawidłowo. Pakiet po prostu nie był jeszcze naładowany. Napięcie 9.9 V to napięcie nominalne ( 3.3 V na cele) a naładowan pakiet Life ma napięcie 10.80 V (3.6 V na cele).

No właśnie tego nigdzie nie potrafiłem znaleźć. :) Dzięki wielkie.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.