Roobertoo Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Tak pół żartem, pół serio pytam ale mam sprzeczne uczucia po obejrzeniu tego reportażu http://www.tvn24.pl/grzywna-za-naszywke-z-czarnym-orlem-jak-ministerstwo-zostanie-ukarane-to-i-ja-zaplace,375204,s.html Co sądzicie na ten temat? Cyrk czy nie cyrk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 z tego co widziałem to na modelach rc w niemczech nie malują swastyki nawet gdy dotyczy to makiet ',;: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Tu nie chodzi o orła niemieckiego, tylko orła polskiego, który na naszywce typu "lo-vis" jest czarny. Ciekawe co by powiedział Pan Roman na Su-22 w malowaniu morskim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Moim zdaniem nie ma w tym żadnego znieważenia. Flaga Polski w barwach "gaszonych" jest często stosowana w kamuflażu, tak jak to było wspomniane w reportażu. Nie widzę więc przeszkód, by orzełka też "zgasić", bo co tu dużo gadać... biel i czerwień dość słabo się maskują . Przykład podany przez Roberta świetnie to ukazuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość z.x Opublikowano 29 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 z tego co widziałem to na modelach rc w niemczech nie malują swastyki nawet gdy dotyczy to makiet ',;: Nie tyle co nie malują, ale nawet na zawodach można mieć problem w postaci obniżenia punktów (o ile dobrze pamiętam). Dlatego malowane są jakieś dziwadła pokrewne. Choć dziwne bo historii się nie zmieni (no może nie, ale to inna bajka). A tak na marginesie to tylko pokazuje w jakim kraju żyjemy, i my tu gadu gadu, a za kurtynką dalej przekręty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Zdnia nie zmieniam, że to dziki kraj i chore państwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Z tego co pamiętam, w Niemczech jest prawny zakaz malowania gdziekolwiek swastyki. U nas jest zakaz propagowania nazizmu poprzez symbole. Tak więc u nas napewno koszulka ze swastyką by nie przeszła ale model samolotu z takimi oznaczeniami jeśli je posiadał oryginał juz jest dopuszczalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty smok Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 I dlatego kto moze ,z tego p......... kraju ucieka za granice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość z.x Opublikowano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 E tam, troche bajki opowiadasz. Zadne dziwadla nie sa malowane. ... Hmmm, dzięki za info. PS: sugerowałem się tym co gdzieś w sieci zaczytałem, ale źródło zgubiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty smok Opublikowano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Nie mowie,ze na zachodzie europy,nie ma pogietych ludzi,jak i pogietych praw,ale nie slyszalem bardziej porabanych sytuacji jak tylko w polsce,u nas jest jedna zasada,<kto rano wstaje ten ma wladze>tutaj orzelek,na drogach radary,gminne,ogladasz wiadomosci,to przez caly czas tylko cyrk malp pokazuja.Osobiscie ciesze sie,ze dano mi szanse wyjazdu,my polacy,jestesmy tylko grzeczni,i dobrzy dla rodakow jak nas leja pala po tylku,wtedy wielka solidarnosc i wogle,ale juz jak jest pokoj.i trzeba dazyc do doskonalosci,zeby zylo sie lepiej to juz jest niestety.CUDA NA KIJU,i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 E, nie dajmy się zwariować. Za nazistowskie znaki na modelach mieliby zamykać, a za gesty "pięć piw" wygolonych pał jakoś nie zamykali, choć "kaliber" czynu zdecydowanie większy? Niedawno pewien sąd nie ukarał kilku takich za smarowanie swastyk na grobach, bo jak stwierdził.. "są to znaki szczęścia"..sic! Ciekawe czy pan sędzia byłby taki szczęśliwy gdyby mu tak dom czy samochód wysmarowali? Przecież makieta jest odwzorowaniem istniejących historycznie obiektów. Na makietach czołgów też są napisy "Za Stalina", a jakoś nikt nie pomstuje.. Toć to i "Hansa Klossa", "Czterech pancernych" i wielu innych filmów powinni zabronić wyświetlać, bo przecież ktoś powie, że to jakaś forma propagowania tego co tam widać. Zresztą... Bismarck Prinz Eugen cruiser model DKM Prinz Eugen by Benedetto Iezzi Scharnhorst UK International Model Boat Show Hindenburg I co? Zaraziliście się już nazizmem? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 No, coś mnie tak drapie w gardle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 @robertus to może od zimowej aury ;-) Tak swoją drogą jak to rzeczywistość pokazuje żyjemy w kraju wielkich paradoksów. ~ wysłane z LG P760 przy użyciu Taplatalk ~ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zaraz nam stronę zamkną... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi