piotralski Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Jakiś czas temu (bardzo dawno) złożyłem list pod poduszką.... i Mikołaj w końcu obiecał spełnienie mych próśb... Idzie nowe.... Pan Leszek właśnie dał mi znać że zakończył wersję przedprodukcyjną... Jak dotrze do mnie to .... chyba będzie recka... Na zaostrzenie apetytu, zdjątko nowego "dziecka". 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Jakie różnice w stosunku do poprzednich wersji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 6 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Różnic sporo, zresztą nawet na zdjęciu widać... Wzrosła tez rozpiętość - i tak na prawdę z tego się cieszę 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Wzrosła tez rozpiętość Do ilu? Jaki profil? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benon_ZN Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 ciekawi mnie rowniez jaka rozpietosc teraz bedzie i jakie zmiany zostaly wprowadzone w nowa wersje szkoda ze tylko jedno zdjecie dodales Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Swego czasu miało byc 2.5m. Brakowało tylko formy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Pokaz wiecej zdjęc tez jestem ciekawy jak nowe cudeńko wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 7 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Na razie mam tylko zdjęcia od Pana Leszka. Jak New Falcon do mnie dotrze zrobię dokładniejsze. Co do wymiarów to kadłub jest wydłużony między kabiną, a płatem o 25mm oraz ogon jest dłuższy o 60mm. Rozpiętość wrosła do 2200mm. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Ano Kwarcinski w końcu cuś myśli.../ zobacz ostatni post "rozci.ągniecie kadłuba i klap....zrobile wstawke miedzy kabinką a skrzydlem...itp..ŚWINSKI-GNYK..ale klapy i lotki waziuchne...w tym nowym..ale dobre i to.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 7 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Janku, w dzisiejszych czasach trzeba non stop do przodu i jak widać Pan Leszek nie usiadł na laurach... Co do lotek i klap (długość) nie wiem czy są takie same.... Mistrz jest zarobiony i rzadko siada do kompa (maile). Jak model trafi w me rączki to sprawdzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 10 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Dostałem właśnie info od Pana Leszka co do zmian, które poczynił przy budowie nowego Falcona: Zasadnicze zmiany dotyczą: - zwiększenia rozpiętości modelu, - wydłużenia kadłuba modelu, - zmianie sposobu mocowania skrzydeł a ) przesuniecie śrub do przodu i na zewnątrz - zmniejszy możliwość pękania kadłuba w okolicach otworu dla serw, b ) przesuniecie klap, dalej od środka - zmniejszy ryzyko nadłamywania tego fragmentu skrzydła, - zamiana cięgła bowdena na pręt węglowy - powinna wyeliminować luzy na sterach co poprawi precyzje sterowania, - dodana wręga mocująca bowdeny w kadłubie - głównie ma zakończyć dyskusje o "lataniu" bowdenow w kadłubie, Model już do mnie jedzie... O postępach będę informował na bieżąco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 czekamy z niecierpliwością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 ...cena ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 2metry modela po podwyzkach bylo za 950 to 2,2 wychodzi za jakies 1045 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 10 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Krzysztof, hmm to już raczej każdy indywidualnie, zresztą to chyba standard... Wiadomo że model można zrobić z różnych komponentów - tańszych i droższych. Dzwoń, Pan Leszek nie gryzie... Nie morduj, daj oblatać 2metry modela po podwyzkach bylo za 950 to 2,2 wychodzi za jakies 1045 wiesz o czym piszesz? http://www.ed-modellbau.de/vollgfk-falcon-sonderlackierung-blockmuster-blaugelb-p-1264.html?osCsid=u6h3qs096m2o9tcd629a2ia2v1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Tak ale TABU cenowe naszych producentów to już przegięcie "pały" moim zdaniem trzeba z tym skończyć, indywidualne uzgodnienia to co innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 (edytowane) Widzisz, a ja tego nie rozumiem i nie tyczy to tylko Pana Kwarcińskiego, Jest przecież coś takiego jak standart. A to, że cena mże ulec zmianie w zależności jakie kwiatki sobie zażyczysz to już nawet dzieci wiedzą. Jutro fotki? Kolega wcześniej wcisnął wyślij Edytowane 10 Grudnia 2013 przez ArabaT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 10 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Łukasz, raczej tak Co do cen i ich oficjalności (tu mówię o Panu Leszku) słyszałem że ma to się zmienić. Kiedy? Nie do mnie pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Czekamy cierpliwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 zamawiałeś jakieś ekstra dodatki czy ów standart? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi