Kamilos Opublikowano 17 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Dzisiaj gdy przyszedłem do domu spotkała mnie nie miła niespodzianka.Z niewiadomo jakich powodów EPP dostanę dopiero pod koniec lutego Więc narazie mogę tylko zbierać rożne klamotki potrzebne do wycięcia,klejenia i pomalowania modelu.Jak już napisałem wcześniej model dostanie malowanie GA Żelaznyhttp://danielrychcik..._zelazny_4.htmlEPP będzie 3mm . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 No to zmień Kamilu na 3 mm ... a edytujesz temat jak naciśniesz "edytuj" na pierwszym Twoim poście zaczynającym temat i dasz jeszcze opcję "użyj pełnego edytora" wtedy będziesz miał dostęp do nazwy tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 17 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 25 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Witam Dawno nic w tym temacie się nie działo.Dzisiaj spod skalpela wyszedł depronowy prototyp modelu. Za niedługo wmontuje silnik i wszystkie inne graty i zobaczymy czy model będzie latał czy uderzy w ziemię zaraz po starcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkozi Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Bez żadnych wzmocnień w kadłubie ? Złamie się jak nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 25 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Też o tym pomyślałem kadłub jest pierońsko sztywny, na pewno się nie złamie ale jutro sobie rowerem podskoczę po pręty węglowe.EDIT.:Jeśli to wypali to zaczne produkcje na zamuwienie.Można będzie zamuwić model w wersji:1 depron,rozp.60cm2 depron,rozp.80cm3 EPP,rozp.60cm4 EPP,rozp80cmMożna będzie również wybrać grupość pianki od 3mm do 8mm.Ale to będzie dopiero w tedy gdy się okaże czy ten model w ogóle lata. Hehe nie no to taki żart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr T. Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Nie pal się z motyką na księżyc Budowę modeli na zamówienie możesz z góry odłożyć na za kilka lat. Wydaje mi się, że z wiadomych powodów . Co do modelu; tnij ostrym nożem, pod kątem około 45*, wtedy zlikwidujesz problem szczerbionych krawędzi; jeśli chodzi o konstrukcję, to na 90% przy pierwszym mocniejszym zaciągnięciu steru kierunku, kadłub się złamie. Z moich doświadczeń wynika, że depron 5mm "czarny" jest co prawda twardszy, ale za to kruchy i mało elastyczny. Bez wklejonych płaskowników węglowych nie ma o czym mówić. Ponadto, jak planujesz zamocować wręgę silnikową w jednowymiarowym kadłubie? Mnie wydaje się to być troszkę niewykonalne. Nie zniechęcaj się, tylko buduj do oporu, aż będziesz miał satysfakcje z latającego modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Podpisuje się pod Piotrem bo dobrze Ci prawi. Zwolnij tempo z rozkręcaniem interesu i faktycznie zainwestuj w ostry nożyk bo widać jak by to stado bobrów wycinało pooglądaj relację z budową modeli "profilowych" o coś z pewnością podpatrzysz. poczytaj "biblie depronową" bo naprawdę warto http://www.motylasty.pl/warszt_4.html będę tu zaglądał co jakiś czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 25 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Co do usztywnień, to właśnie jutro po nie jadę do sklepu modelarskiego. Co do wręgi, ja już mam pomysł jak ją przykleić EDIT.: Teraz wyposażenie: pakiet- http://abc-rc.pl/p/120/3733/akumulator-abc-power-850mah-2s-25c-li-pol-7-4v-nano-tech-li-pol-2s-7-4v-akumulatory-i-pakiety.html silnik- http://abc-rc.pl/EMP-M1822-2100KV serwa- http://www.abc-rc.pl/p/115/3222/serwo-cys-s0307-3-7g-0-8kg-cm-plastic-serwa-analogowe-serwa.html regu- http://abc-rc.pl/p/146/2682/esc-budget-10a-1-3s-regulator-programowalny-esc-silnikow-bezszczotkowych-regulatory-esc.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Niech ktoś coś powie o wyposażeniu które podałem powyżej, bo już chce je zainstalować w modelu i dokonać oblotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motyl001 Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Regulator będzie się grzał i najlepiej nie lataj na 100% przepustnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEX999 Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Niby dlaczego miałby się grzać? Do silnika o mocy 75W i poborze prądu do 9A używam regla 7A i nawet nie jest jakoś wyraźnie ciepły w trakcie latania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Czyli wyposażenie jakie podałem jest dobre? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motyl001 Opublikowano 4 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Faktycznie regulator da radę zmyliły mnie parametry na stronie. Czyli twój silnik 55W/7.4V=7,43A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Właśnie wróciłem z pracowni.Powstaje kadłub, ale nie płaski tylko przestrzenny z wręgami w środku itd.Jutro wstawię zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 A co się stało z poprzednim kadłubem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Kamil zainstaluje słownik jeżyka polskiego w przeglądarce. Robisz takie błędy że aż nie chce mi sie tego tematu czytać. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 9 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 A tak wygląda model teraz.Trzeba jeszcze dorobić i przymocować lotki, wmontowaś elektronike a potem oblot. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkozi Opublikowano 9 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 No to jedziesz z koksem młody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 9 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Niestety na razie muszę odejść od projektu, ale kiedyś na pewno do niego wrócę i ulotnię tą extrę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi