pawel4090 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Tomku, kawał miejsca , czekam na fotki z wyposażeniem, lub ze stołami zapewne od stolarza. Może coś podpatrzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Tomek aż zazdrościć ilości miejsca na modelarnię Moja już prawie na ukończeniu. Pozostało zrobić blat roboczy (zastanawiam się z czego go dokładniej wykonać - deski bezsęczne sosna (?), czy ewentualnie może jakaś płyta meblowa), no i dokompletować trochę zabawek, ale to w trakcie zapotrzebowania będzie robione. Jak będzie wykończona to podrzucę kilka fotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Stolarze szanują robotę. Obiecują, że jutro skończą. DSCN7209 by TeBeWAW, on Flickr Blat zamówiłem z klejonki bukowej 60x40mm, surowy, tylko raz olejowany. Ma się zużywać w sposób naturalny. DSCN7213 by TeBeWAW, on Flickr DSCN7210 by TeBeWAW, on Flickr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 W tej ostatniej pustej szafce ma być piła tarczowa, wysuwana ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Dla mnie podstawą w modelarni jest duży stół na środku pomieszczenia, do którego można się dostać z każdej strony Ułatwia to bardzo życie, a szczególnie przy pracy z większym modelem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Rafał, masz rację. Ale to jest garaż i zagospodarowanie wynika z długich i trudnych negocjacji z LP. Która zażądała, aby teoretycznie nadal się dało wjechać samochodem. Więc blaty musiały być poza światłem bramy. Mam mały stolik-imadło B&D, na którym mogę zapiąć deskę modelarską i postawić go na środku. Bo ten blat nie będzie pełnił funkcji deski modelarskiej, mam dwie mobilne, z parapetów z sosnowej klejonki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz.smolarek Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 A ja na razie kupiłem 2 koziołki typu IKEA i blat z płyty pilśniowej podobnej marki. Mam natomiast obiecany za darmo, jako duży odpad, blat kuchenny, nie do zdarcia, o wymiarach około 2m długi na 1m szeroki. Blat pilśniowy będzie na wierzchu, kuchenny pod spodem. Muszę tylko opróżnić jeden pokój i miejsce na modelarnię jak znalazł; na szczęście dużo gratów tam nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Tomek, pamiętaj, że blat roboczy nie równa się deska modelarska. Na deskę polecam parapety z sosnowej klejonki, na blat cokolwiek sztywnego i trwałego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbugatii Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 A ja myślałem, że modelarnia powstała kosztem pralnio - kotłowni sądząc po rzniętej terakocie posadzki. Gratuluje owocnych negocjacji z LP! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Rżnieta terakota posadzki to pasy przeciwpoślizgowe pod koła samochodu :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 U mnie jako stoły wybraliśmy blaty paździerzowe oklejone taką połyskową, chropowatą folią... Najgorszy możliwy pomysł, bardzo się rysują i jak się położy na to deskę modelarską (sosnowa sklejka) to niemiłosiernie się ślizga i trzeba mocować imadłem... No tak, z tym, że od lekkiego ściśnięcia robią się wżery w tym blacie od dołu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Na blat polecam klejonkę bukową z marketu. Cena jeszcze nie powala. Minusem jest maksymalna szerokość 60 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 A deskę modelarską z czego najlepiej wykonać? Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Deska modelarska obecnie najlepsza to http://www.castorama.pl/katalog-produktow/stolarka/parapety/parapet-wewnetrzny-unicell-sosna-152-x-30-x-3-5-cm.html Ideałem bylaby klejonka 3cm z sosny, pokryta 5mm lipy obustronnie, z obramowaniem listwami bukowymi 5mm. Ale to marzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 1 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Ufff, padam na pysk, ale prawie skończyłem. DSCN7214 by TeBeWAW, on Flickr Stanowisko do prac z prądem: DSCN7215 by TeBeWAW, on Flickr Park maszynowy, wiele tego nie ma, ale na razie wystarcza. DSCN7216 by TeBeWAW, on Flickr Jeszcze 2 dni porządkowania szufladek i pudełek i będzie skończone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 1 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Fiu fiu, modelarnia na wysoki połysk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luko Opublikowano 1 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Zaczynam zazdrościć ... no ale w bloku to mogę sobie tylko pomażyć. Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_BRODA_ Opublikowano 1 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Tak dziwnie wygląda ta modelarnia, bardziej szpital przypomina. Za czysto poprostu jest. Wiem wiem, to dopiero jej początek. Pył sklejkowo balsowy musi być wszędzie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqo Opublikowano 1 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Tak dziwnie wygląda ta modelarnia, bardziej szpital przypomina. Za czysto poprostu jest. Wiem wiem, to dopiero jej początek. Pył sklejkowo balsowy musi być wszędzie Będzie gdzie modele leczyć ładnie tam u Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 1 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Nic, tylko pozazdrościć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi