bart07 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Witam. W sklepach dostępne są rozruszniki do 30ccm. Jaki silnik benzynowy realnie takie coś uruchomi. Jak wykonać większy rozrusznik? Ew. gdzie takie coś można kupić za umiarkowaną kasę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej nowicki Opublikowano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Pozdrawiam ja wykonałem rozrusznik do silnika 50ccm z rozrusznika samochodowego od citroena berlingo ale może byc od karzdego inego np mniejszy opel corsa itp ,wspomniany rozrusznik kupisz na alegro za grosze wystarczy dotoczyc element na kołpak i włącznik .Rozrusznik który zrobiłem kręci nawet silniki 200cmm sprawdzone .Jeżeli szukasz rozruszników samochodowych to szukaj używanych koszt zakupu od 20-50zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Jak prawidłowo zrobić "element na kołpak" Średnica/głębokość, tak aby był standardowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogi99 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Jestem też zainteresowany - może jakieś fotki ? rozrusznika ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej nowicki Opublikowano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Nie nie mam fotek ale moge zrobić a co do wykonania elementów to ja skorzystałemz doświadczenia kolegi on mi dotoczył potrzebny element na kołpak który miałem Moge zrobić foto i podesłać na poczte niestety nie potrafie wstawiać tu fotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 niestety nie potrafie wstawiać tu fotek <Więcej opcji> click <dodaj pliki> click Masz gumę typową do rozrusznika, czy niestandardową? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Używam rozrusznika ze sklepu. Miał być do 30 cm. Kręcił 50kę 2 cylindrową. Po założeniu baterii 14,8 V kręcił 100kę. Używanie tego napięcia krótkotrwałymi, kilkusekundowymi rozruchami nie zniszczy rozrusznika. Z praktyki widać , że nawet się nie rozgrzewa przy dłuższym działaniu pod obciążeniem. Uzwojenia ma nawinięte grubym, 1 mm przewodem. Kosztował mnie ok 150 zł. Myślę, że dorabianie części i koszty pozostałe robienia rozrusznika domowym sposobem są chyba nie warte zakupu gotowego. Ale to tylko moja opinia Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Moim zdaniem to jest rozrusznik: http://www.rcskorpion.pl/towar/rozrusznik-do-silnikow-spalinowych-hitrok-12v24v-dynatron-sulli/ jak go podłączysz do dwóch żelowych akumulatorów połączonych na 24V to nie ma takiego silnika, którego by nie przekręcił. ja osobiście "katuję" tylko i wyłącznie TE rozruszniki i jestem zadowolony. A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej nowicki Opublikowano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Pozdrawiam wzystkich koszt mojego rozrusznika to zakup OK 50ZŁ z przesyłką materiał na głowice aluminium i guma ok 50zł toczenie elementów głowicy i gumy w ramach pomocy koleżeńskiej (bezcenne) włącznik wykonany samodzielnie ot to wszystko przeody i klamry to groszowe sprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej nowicki Opublikowano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Poprzedni rozrusznik do silników żarowych wykonałem z silnika napędu dmuchawy nawiewu powietrza od pasata koszt ok 20zł guma na kołpak castorama odbojnik do drzwi nawet nie toczyłem przewiercony i umocowany na śrubie element gumowy i to działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej nowicki Opublikowano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Widok i działanie rozrusznika widac na yutube zlot gigantów bednary rwd5bis2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 osobiście miałem wykonany ze 20 lat wstecz rozrusznik do 15 w fsr na podstawie rysunków opublikowanych w modelarzu przez p. władka olanina . był to przerobiony rozrusznik od malucha . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fred Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Zmontowałem coś takiego z rozrusznika od skutera, próba na silniku od dmuchawy do liści i silniku od mini quada, kręci bez problemu. Muszę jeszcze w jakiś sposób rozwiązać załączanie tego ustrojstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciachoband Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Od jakiego konkretnie skuterka ten rozrusznik? -ładny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan11 Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 http://allegro.pl/rozrusznik-gorny-choper-quad-50-60-70-110-125-cc-i4179696895.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciachoband Opublikowano 6 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi