Grzesiek Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Mam moduł DHT i 2 odbiorniki D8R-2plus i V8R7-II diody migaja piszczy ale nie binduje sie prosze o pomoc łopatologicznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Wciskasz przycisk na module i włącz aparaturę dioda musi mrugać,naciśnij przycisk w odbiorniku i podłącz zasilanie przytrzymaj przycisk kilka sekund(2-3) i puść.Odłącz zasilanie odbiornika.To sposób bez telemetrii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nielot Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Z telemetrią podobnie.Ważne aby włączyć zasilanie odbiornika przy naciśniętym przycisku w odbiorniku.Czasami wydaje mi się że przycisnąłem a tu nic. Trzeba zrobić to dokładnie Reszta jak Jan mówi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Masz odbiorniki typu D i V8. Twój odbiornik V8 możesz przełączyć w tryb D. Tak więc najlepiej wybrać do pracy tryb D. Zaczynamy od ustawienia przełączników na transmiterze (to coś wpięte do aparatury). Oba przełączniki w tryb OFF - obok przełączników jest przycisk f/s - będziemy go używać do bindowania. Najpierw D8R Przyciskamy guzik f/s na NADAJNIKU i włączamy zasilanie. Po kilku sekundach zwalniamy przycisk - Czerwona dioda mruga - nadajnik gotowy do bindowania odbiorników. Przyciskamy guzik f/s na ODBIORNIKU i podłączamy zasilanie. Jak zacznie dioda mrugać to bindowanie zakończone. Odłączamy zasilanie od odbiornika, Wyłączamy i włączamy nadajnik. Podłączamy zasilanie do odbiornika i sprawdzamy czy wszystko działa. Teraz V8R7 (ja robiłem na V8R4, ale wg instrukcji tak samo) - robimy w trybie D Nic na nadajniku nie przełączamy, oba wihajstry na OFF tak jak dla D Zakładamy na odbiorniku zworkę między białymi kablami (sygnałowymi) na kanał 1 i 2 Przyciskamy guzik f/s na NADAJNIKU i włączamy zasilanie. Po kilku sekundach zwalniamy przycisk - Czerwona dioda mruga - nadajnik gotowy do bindowania odbiorników. Podłączamy zasilanie do odbiornika. Jak zacznie dioda mrugać to bindowanie zakończone. Odłączamy zasilanie od odbiornika, Zdejmujemy zworę. Wyłączamy i włączamy nadajnik. Podłączamy zasilanie do odbiornika i sprawdzamy czy wszystko działa. Powinno działać 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi