stema Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 No to uchylcie rąbka tajemnicy. Najlepiej tnij Marek oba ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Czyli będzie 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 ano pewnikiem by była... tylko dla kogo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Jak to dla kogo? Dla mnie Może to niewielkie grono klientów, ale za to w 100% zdecydowane na zakup Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 W końcu się zebrałem do zrobienia naskrzydłowych zbiorników paliwa. Trochę było z nimi zabawy Postanowiłem je zrobić z EPP, żeby powierzchnia nie odstawała od reszty modelu (początkowo chciałem użyć depronu, bo on jest jednak znacznie łatwiejszy w obróbce). Mnóóóóóóóóóóóóstwo docinania i pasowania... Żeby nie masakrować gotowego modelu najpierw zrobiłem "model modelu skrzydła" (jeszcze raz dzięki Marek za rysunek żeber ) i na nim dokonywałem przymiarek. Z efektu jestem zadowolony umiarkowanie. Musiałem trochę "oszukać", bo zrobione według wymiarów z planów "gubiły się" na skrzydle i nie miały tego charakterystycznego dla RWD 13 wyglądu. Podwyższyłem je o 3 mm (według planów powinny mieć około 6mm wysokości) i skróciłem przejście pomiędzy zbiornikiem a skrzydłem. Zostało jeszcze podmalować, odtworzyć linie podziału blach no i oblatać, żeby sprawdzić, czy przypadkiem z Erwudziaka nielota nie zrobiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 super! brawo! teraz to jest PRAWDZIWY RWD! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 13 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Zbiorniki pomalowane. Z liniami był mały problem (muszę kupić siakieś porządniejsze cienkopisy), więc musiałem sobie trochę inaczej poradzić. Mimo modyfikacji Erwudziak nie stracił nic ze swoich właściwości lotnych i w dalszym ciągu bardzo przyjemnie się nim lata: https://www.youtube.com/watch?v=kXNHpVbRelU&feature=youtu.be (Jak się uważnie przyjrzeć, to przy bliskich przelotach faktycznie widać te zbiorniki, ale trzeba się wpatrywać naprawdę mocno ) I to już definitywny koniec prac przy nim. Trzeba by mu jakiegoś kumpla do kompletu sprawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adas Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 poharatek: a może masz na zbyciu taką jedną osłonkę silnika? Oczywiście piwko + na wysłanie do Białegostoku?. Mam ten model jeszcze nie złożony, ale może jutro go zacznę i tak fajnie gdyby miał taką fajną mordkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi