Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to tutaj filmik z wczorajszego latania  ;) Pogoda dopisała i modelarze jak zwykle też  :D Zapraszam!

http://www.youtube.com/watch?v=I9Xr4gBGKQ0

Dobrze zrobiony i sensownie podany materiał  :). Dzięki za włożony trud z kamerą i przy kompie, obejrzałem uważnie i jeszcze nie raz do tego wrócę.

Kto tam latał Easy Starem albo bardzo podobnym modelikiem ? Chciałbym zapytać o śmigło (fabryczne czy własnego zamysłu) i skłon / wykłon. Czy ten też tak gubi wysokość na wirażu, że trzeba by pomocniczo mikserkiem gaz+ > SW ?  

Opublikowano

Dobrze zrobiony i sensownie podany materiał  :). Dzięki za włożony trud z kamerą i przy kompie, obejrzałem uważnie i jeszcze nie raz do tego wrócę.

Nagranie, montaż i edycja jak zwykle Any  ;) Ja to tylko na forum wkładam  :P

Kto tam latał Easy Starem albo bardzo podobnym modelikiem ?

Ten EasyStar, to chyba chodzi o model Łukasza  :)

Opublikowano

Ten EasyStar, to chyba chodzi o model Łukasza  :)

Ana, czy Ty sobie zdajesz sprawozdanie z ilości i jakości zrobionej, baaardzo potrzebnej robótki ? Jak ktoś umie patrzeć, to znajdzie tam "od ręki" odpowiedzi na wiele ważnych pytań. Dzięki :) !

Łukaszu, mógłbyś w wolnej chwilce słówko o śmigle, skłonie i wykłonie w Easy Star ? Dzięki "na zaś" :)

Opublikowano

No to tutaj filmik z wczorajszego latania  ;) Pogoda dopisała i modelarze jak zwykle też  :D Zapraszam!

Odpuść Dziewczyno, nie zawyżaj :D

Zgłaszam, mam propozycję.

Panowie Admini.

Proponuję w pierwszym tygodniu po Nowym Roku konkurs na Film Roku.

Zorganizujecie?

PS:

post-8532-0-63246000-1471879233_thumb.jpg

Uzupełnienie jest godne, ale ... muzyka.

Już TU na forum dostałem kiedyś odpowiedź, że muzyka jest sprawą indywidualną.

To prawda i może dla tego trzeba jej słuchać u siebie na osobności?

Ta do tego filmu nie jest zła, ale "w trzeciej połówce" już ją wyłączyłem.

Nie, nie zgłaszam najgorszej muzyki do konkursu.

Opublikowano

Nagranie, montaż i edycja jak zwykle Any   ;) Ja to tylko na forum wkładam   :P

No nie "jak zwykle"... ekhm, jeszcze nie potrafię siebie sfilmować jak latam...  :P

Ana, czy Ty sobie zdajesz sprawozdanie z ilości i jakości zrobionej, baaardzo potrzebnej robótki ? Jak ktoś umie patrzeć, to znajdzie tam "od ręki" odpowiedzi na wiele ważnych pytań. Dzięki :) !

Dziękuję, staram się, im więcej siedzę w modelarstwie, tym lepiej mi te filmowanie wychodzi, gorzej z lataniem :P  

A co do filmiku Wojtka, to mi akurat spasił... muzyczka przyjemna :)  Też nie rozumie muzyki na filmikach z lataczami, ale według mnie, drony nawet i powinno się zagłuszyć muzyką :ph34r: Ten filmik super pasuje na piękne wspomnienia, tym bardziej, że dzień też był bardzo udany ^_^  Oglądając to, pomyślałam sobie, że kiedyś wypady na cyca mogą się skończyć i łezka mi się w oku zakręciła :(  bo taki własnie "cyc" znam, z ziemi i z lotu ptaka :)  Film na wspominkę z tą muzyczką - dla mnie super!  :)

• Lubię to 2
Opublikowano

A co do filmiku Wojtka, to mi akurat spasił... muzyczka przyjemna :)  Też nie rozumie muzyki na filmikach z lataczami, ale według mnie, drony nawet i powinno się zagłuszyć muzyką :ph34r: Ten filmik super pasuje na piękne wspomnienia, tym bardziej, że dzień też był bardzo udany ^_^  Oglądając to, pomyślałam sobie, że kiedyś wypady na cyca mogą się skończyć i łezka mi się w oku zakręciła :(  bo taki własnie "cyc" znam, z ziemi i z lotu ptaka :)  Film na wspominkę z tą muzyczką - dla mnie super!  :)

No to przecież pisałem, że dopiero po "trzeciej połowie" mi się znudziła.

Muzyka "na wspominkę" to inne sprawy są.

Opublikowano

Dziękuję, staram się, im więcej siedzę w modelarstwie, tym lepiej mi te filmowanie wychodzi, gorzej z lataniem :P  

A któregoś razu omal nie wyszło na to, że będę pobierał u Ciebie nauki latania  B) . Więc już tak sobie nie umniejszaj, bo bardzo dobrze Ci to idzie. Zważ, że Wam jest dużo trudniej niż brzydkim facetom wykonywać takie zadania, podobnie jak kierować autem z manualną skrzynią lub obsługiwać perkusję. Tak już to Mama Natura wymyśliła... Ale są wyjątki jw., więc może Mama Natura wymyśliła coś więcej ;) ...

W oczywiście subiektywnym odbiorze muzyczka do filmu jest więcej niż dobra, bo nie jest tylko tłem - jest częścią tego filmu. Czyli profesjonalnie. Ana, spisałaś moje myśli, choć Cyc w czterech porach roku znam tylko z tych filmów właśnie :).   

Opublikowano

@AMC

W tym dniu akurat nie latałem easy starem, chociaż go posiadam. U mnie śmigło jest oryginalne składane, skłon / wykłon - tak jak pianka była wyprofilowana, tak zostało łoże wklejone i jakoś to lata.

Na filmie szaleje Franek - niebiesko/czarne oklejanie, no i oczywiście Ania wyciska siódme poty z swojego skysurferka :-)

Z tego co wiem, to u Ani w modelu jest mooocny silnik i nieskładane śmigło, przy wyrzucie rękę wyrywa :-)

W tym dniu katowałem herona, i takiego małego czarnego lota/nielota :-)

Opublikowano

@AMC

W tym dniu akurat nie latałem easy starem, chociaż go posiadam. U mnie śmigło jest oryginalne składane, skłon / wykłon - tak jak pianka była wyprofilowana, tak zostało łoże wklejone i jakoś to lata.

Na filmie szaleje Franek - niebiesko/czarne oklejanie, no i oczywiście Ania wyciska siódme poty z swojego skysurferka :-)

Z tego co wiem, to u Ani w modelu jest mooocny silnik i nieskładane śmigło, przy wyrzucie rękę wyrywa :-)

W tym dniu katowałem herona, i takiego małego czarnego lota/nielota :-)

Dzięki za info  :). Mała niejasność z świeżo ulatnianym Easy polega na tym, że to nie ja go składałem i stąd nie dam sobie nic uciąć, jak to zostało zrobione - czy zgodnie z założeniami konstruktora. Mógłbyś zerknąć na Twojego a to z góry, a to z bokowca ustawiwszy wcześniej śmigło odpowiednio do tego oglądu i spróbować zauważyć , czy skłon / wykłon są tam na tyle duże, że zauważalne przy takim patrzeniu ? W tym ulatnianym skłon widać, wykłonu nie bardzo... Śmigiełko fabryczne składane - lewe oczywiście.

Największa trudność to taka, że to nie ja nim latam ;). Ale pewnie pojutrze wezmę go w swoje rączki, będzie latał jak skowroneczek  :D.

Mocna postać - mooocny silnik ;). Tak trzymać, a niech wie skysurferek czego od niego chcą  :wacko:.

A cóż to za lotonielot ?     

Opublikowano

@AMC

Jak wrócę do domu, to zrobię parę fotek do wglądu.

Jeśli chodzi o lotonielota, to ten czarny modelik na filmie od ok 14:50. Odkupiony od znajomego, od samego początku były z nim problemy, konkretnie jeden - nie latał :-)

Na lekkim gazie robił już fikołki do góry i od razu gleba.

Parę razy bawiłem się skłonem, wykłonem. W końcu po kolejnym krecie dostał mocnego skłonu i poklejony został klejem na gorąco :-D

I już po tej operacji coś tam latał. Przed ostatnim lotem dostał trochę balastu i już coś tam zaczął latać. Może już jakieś obeznanie z modelami i niewielkie doświadczenie z szybowcami dużo pomogły i dało się nim polatać :-)

Opublikowano

@AMC

Jak wrócę do domu, to zrobię parę fotek do wglądu.

od samego początku były z nim problemy, konkretnie jeden - nie latał :-)

Na lekkim gazie robił już fikołki do góry i od razu gleba.

Problemy to moja specjalność B)  ... Problem, że nie lata to nieduży problem  ;). Gorzej, jak za bardzo lata i na obiad nie wróci  :(.

Jak będziesz robił fotki, to czy mógłbyś sportretować lotonielota z boczków i od góry ?

Miałem kiedyś podobny przypadek w samoróbnym kretolocie kolegi, była z niego twarda sztuka (nie z kolegi :(), pomogły dopiero specjalne numery. A rzecz nie na żarty, bo miał WS 2,5 meterka ... Aż Matka Ziemia jęczała  :o ...   

Opublikowano

Powiadomienie

Padła propozycja sobotniego latania  przy grilu , w godzinach popołudniowych. Zaopatrzenie w środki spożywcze (kiełbasa napoje , pieczywo)  w własnym zakresie.

Zapewniamy miłe towarzystwo i gorący wegiel na grilu ,ławki i namiot . Będzie Witek to i śpewy będą. Tych co nie czytają forum powiadomić SMS-em

• Lubię to 4
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.