solainer Opublikowano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 O to zapowiada się sporych roemiarow szybowiec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter. Opublikowano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Kiedy jedni siedzieli i się grzali w ciepłej modelarni, niektórzy sobie w najlepsze latali. Miłego oglądania w zakładce Szybowce/ Respekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mooseman Opublikowano 12 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 INFORMACJA: W czwartek na lotnisku od godz. 13:00 odbywać się będą zajęcia kursu UAVO, a w piątek od godz. 14:00 egzamin Pozdrawiam, Adam. ------- EDIT -------- Ze względu na pogodę, egzamin został przeniesiony na sobotę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 24 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 Ostatnie tegoroczne spotkanie modelarzy z Opola i Rudy Śląskiej na hali w Popielowie . Dzięki Karolowi możemy obejrzeć filmik z spotkania. Pozwoliłem go sobie udostępnić , Było naprawdę fajnie dziękujemy. Kleju poszło sporo Wielkie brawa dla Karola fajny zrobiony film. Przy okazji Życzenia Zdrowych Wesołych Świat i szczęśliwego Nowego Roku od wszystkich . https://www.youtube.com/watch?v=wpbdonBfhpM 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 25 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 DZIĘKI , Wam także życzę zdrowia i radości przez cały Nowy Lepszy Rok ! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 25 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 Filmik super,hala super.Pawłowi brakowało Auli to poszedł sobie na korytarz polatać? ,również zdrowych i wesołych świąt dla wszystkich lataczy(.ps.wicherek 5 sie zaczął budować ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Francka Opublikowano 31 Grudnia 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Ostatnie tegoroczne spotkanie sylwestrowe modelarzy klubu "Gwarek". Przygotowanie do corocznego zdjęcia do naszej kolekcji . Dosiego Roku dla wszystkich modelarzy Dokładam zdjecie zbiorowe 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 5 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Cześć, Podsumowanie sezony 2017 sekcji szkutniczej MKS Gwarek - http://mksgwarek.blogspot.com/2018/01/podsumowanie-sezonu-2018-sekcja.html Pozdrawiam, Łukasz 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Dzisiejszy dzień był najlepszym dniem 2018r . Trzej królowie zjechali do Rudy Śląskiej I dziś Kamil Stoch został królem 4 skoczni , bo wie jak się latać . Pozdrawiamy 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mooseman Opublikowano 11 Stycznia 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Przesyłam zaległy filmik od Ani z remontu kanciapki z zeszłego roku Zapraszam! http://www.youtube.com/watch?v=WiHgsErCH44 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 12 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Brawo Aniu miło powspominać bardzo ładnie zrobione. Nadaje się do archiwum naszej modelarni przynieś zdjęcia na pendraiwie wydrukuje do albumu Ja pochwale się moim nowym modelem drukarka 3D " Anet 6" montaż się zaczyna , myślę w sobotę rozruch . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avatar Opublikowano 12 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Brawo :-)Trzymam kciuki za rozruch :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 13 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgodnie z zapowiedzią maszyna ruszyła. Jestem bardzo miło zaskoczony możliwościami tej taniej drukarki wielkie podziękowania dla Adama który ma ustawienia i konfiguracje w małym palcu . Kilka rzeczy poszły do roboty już dziś - nauka trwa Efekt końcowy 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karzel Opublikowano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 No ładnie drukuje ... i nawet dosyć cicha jest .... porównując do mojej przynajmniej Zamiast taśmy można też "łapać" wydruk do stołu na zwykły klej biurowy .... no, nie do końca zwykły chyba , bo próbowałem 6 różnych i tylko jeden łapie tak jak trzeba - Power Glue Stick od MUNGYO. Ja tak robię u siebie i wydruk trzyma się perfekcyjnie, nawet przy na prawdę malutkich elementach nie muszę stosować brimu czy raftu, i jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby mi się jakiś róg zawinął czy wydruk w całości odkleił. Łatwa i szybka aplikacja i usuwanie, i nie zmienia wysokości stołu, jeśli się kładzie 1-2 warstwy, czyli nie trzeba brać poprawki na pokrycie stołu przy w wydruku. Oczywiście, nie tylko do kleju, ale zamiast drukować na płycie aluminiowej stołu drukuję na "szybie" mocowanej do stołu klipsami biurowymi. Szyba jest tak samo idealnie prosta i gładka, i przy okazji chroni aluminium, które łatwo zarysować. Życzę samych udanych wydruków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektromar Opublikowano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 No ładnie drukuje ... i nawet dosyć cicha jest .... porównując do mojej przynajmniej Zamiast taśmy można też "łapać" wydruk do stołu na zwykły klej biurowy .... no, nie do końca zwykły chyba , bo próbowałem 6 różnych i tylko jeden łapie tak jak trzeba - Power Glue Stick od MUNGYO. Ja tak robię u siebie i wydruk trzyma się perfekcyjnie, nawet przy na prawdę malutkich elementach nie muszę stosować brimu czy raftu, i jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby mi się jakiś róg zawinął czy wydruk w całości odkleił. Łatwa i szybka aplikacja i usuwanie, i nie zmienia wysokości stołu, jeśli się kładzie 1-2 warstwy, czyli nie trzeba brać poprawki na pokrycie stołu przy w wydruku. Oczywiście, nie tylko do kleju, ale zamiast drukować na płycie aluminiowej stołu drukuję na "szybie" mocowanej do stołu klipsami biurowymi. Szyba jest tak samo idealnie prosta i gładka, i przy okazji chroni aluminium, które łatwo zarysować. Życzę samych udanych wydruków Franek najlepiej trzyma "Dimafix" w sprayu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karzel Opublikowano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgadzam się, jednak dimafix kosztuje nieco więcej niż klej a jedno co mi się w nim nie podoba, to że trzeba czekać aż stół wystygnie bo dimafix tak trzyma przy wyższej temp, że można pierwsze warstwy oderwać Ja korzystam z niego wyłącznie dla ABS bo ten lubi się zawijać na rogach. W moim przypadku klej jest praktyczniejszy, kończy się wydruk, nie czekając zrywam go i na tym samym kleju mogę od razu bez grzania stołu drukować kolejny. Przed trzecim z kolei wydrukiem dobrze już polecieć znowu klejem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Ooo nowy nadmuch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Dzięki chłopaki za porady na razie się uczę i poprawiam w drukarce to co trzeba muszę zrobić płytę pod drukarkę i wzmocnienia bo trzęsie się jak galareta . Ale ogólnie jest super satysfakcja gwarantowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 3 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Koledzy bez przerwy szukają gdzie polatać i znalezli 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 3 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Powariowali :lol: ale super zakreceni na max Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi