Skocz do zawartości

Kątowa wtyczka microUSB - prośba o poradę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W ramach przygotowań do wakacji postanowiłem zamontowac sobie w samochodzie wysuwaną nawigację/antyradar/mail/itp. Na razie idzie dobrze, udało mi się kupic tzw.windę, która mechanicznie pasuje do mojego autka, chce w tym zamontowac Galaxy Note. 

Jak dotąd idzie dobrze, powiększyłem otwór w ramce i wszystko pasuje idealnie:

13494058985_b41af8fb9b.jpg

Ale z drugiej strony zaczynają się schody:

13494416304_dfb7208b12.jpg

Jak widać od dniazda zasilania microUSB do obudowy windy jest mało miejsca. A dokładnie 6,5 mm. 

Czy ktoś z Kolegów ma jakiś genialny pomysł jak tam podłączyć zasilanie? Znalazłem kątowe microUSB, ale jest za długie. 

Opublikowano

A gdybyś kupił wtyczkę (niezalaną plastikiem) i zlutował sam? Myślę, że wtedy by się zmieściło. Fakt, estetyka będzie znacznie gorsza i przy wkładaniu/wyjmowaniu takiego złącza może byś problem, ale cóż....

Mógłbyś jeszcze wyciąć otwór w tej ramce, ale to chyba będzie wyglądać jeszcze gorzej i w dodatku ją osłabi  :unsure:

Opublikowano

Nie mogę wyciąć otworu, bo cała ta ramka zjeżdża w dół i chowa się w desce rozdzielczej. Rzeczywiście, muszę znaleźć (gdzie?) wtyczkę niezalutowaną, bo nie zamierzam tego wyciągać i może tak być. 

Opublikowano

Nawet nie wie wiedziałem, że są takie bajery  :lol:

Wtyczkę możesz kupić tak jak pisał Marcin, lub przejść się do sklepu elektronicznego, tam prawie na pewno będzie  ;).

Opublikowano

Montuję w Volvo XC90 oryginalną windę, tylko że mój model (wczesna produkcja) nie ma elektroniki do tego. Kupiłem na allegro windę oryginalną z rozbitka, bez ekranu. Galaxy Note pierwszy pasuje tam prawie idealnie.

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za rady, zastosowałem wtyczkę do lutowania i po krótkich bojach (bo jednak mechanicznie auto nie było przystosowane, ale modelarz potrafi) udało się wszystko uruchomić. 

Opublikowano

Nijakich specjalnych zdolności do tego nie było trzeba. Prosta robota modelarska plus lutowanie pod lupą :-) Reszta z gotowych komponentów ze sklepu.

Opublikowano

TeBe fajna sprawa. Na Twoim miejscu wyciąłbym jeszcze szybkę z pleksi z otworem wewnętrznym na ekran ( dla dotyku ). Spód pomalowałbym na czarno, by zamaskować telefon. Tylko tu jeszcze dochodzi wyprowadzenie 3 klawiszy funkcyjnych. Tu może być gorzej.

Jak byś jeszcze wykombinował jak do tego kamerkę cofania podłączyć, to miałbyś komplet :D

Opublikowano

Kamerkę można podłaczyć po WiFi

http://www.conrad.pl/Bezprzewodowy-system-wideo-cofania-dnt-WiFi-z-RFK-aplikacj%26%23261;na-Smartphone.htm?websale8=conrad&pi=398469&ci=SHOP_AREA_176639_0330014&otp1=tablink2

Ale drogo i bez sensu ;-)

Ważne że mam na jednym urządzeniu Automapę, Yanosika w tle i router WiFi dla pasażerów. A w razie potrzeby mam i mapy Googla i maila i co tam jeszcze mi się zachce.

A gada mi to bezprzewodowo na Jabrze. Bardzo ona jest fajna, miesiąc bez ładowania działa i dwa urządzenia na raz można podłączyć.

http://www.jabra.pl/products/speakerphones/jabra_freeway/jabra_freeway

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.