TeBe Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 W ramach przygotowań do wakacji postanowiłem zamontowac sobie w samochodzie wysuwaną nawigację/antyradar/mail/itp. Na razie idzie dobrze, udało mi się kupic tzw.windę, która mechanicznie pasuje do mojego autka, chce w tym zamontowac Galaxy Note. Jak dotąd idzie dobrze, powiększyłem otwór w ramce i wszystko pasuje idealnie: Ale z drugiej strony zaczynają się schody: Jak widać od dniazda zasilania microUSB do obudowy windy jest mało miejsca. A dokładnie 6,5 mm. Czy ktoś z Kolegów ma jakiś genialny pomysł jak tam podłączyć zasilanie? Znalazłem kątowe microUSB, ale jest za długie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 A gdybyś kupił wtyczkę (niezalaną plastikiem) i zlutował sam? Myślę, że wtedy by się zmieściło. Fakt, estetyka będzie znacznie gorsza i przy wkładaniu/wyjmowaniu takiego złącza może byś problem, ale cóż.... Mógłbyś jeszcze wyciąć otwór w tej ramce, ale to chyba będzie wyglądać jeszcze gorzej i w dodatku ją osłabi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Nie mogę wyciąć otworu, bo cała ta ramka zjeżdża w dół i chowa się w desce rozdzielczej. Rzeczywiście, muszę znaleźć (gdzie?) wtyczkę niezalutowaną, bo nie zamierzam tego wyciągać i może tak być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Kupić kabel usb za kilka zł z rozmontowywaną wtyczką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Nawet nie wie wiedziałem, że są takie bajery . Wtyczkę możesz kupić tak jak pisał Marcin, lub przejść się do sklepu elektronicznego, tam prawie na pewno będzie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Takie micro, czy to większe micro? http://www.itx-sklep.pl/akcesoria_pc/kable_zewnetrzne/kable_usb_2_0/kabel_usb-a_micro-b_katowy_pionowy_pozlacany_m-f_1m_delock_83148.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Dziękuję Robert, ten po lekkim podpiłowaniu może się wciśnie ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Sam wtyk micro typ B nie podejdzie?. np taki wtyk micro , wtyk typ micro . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Oooo, ten podejdzie na pewno. Dzięki wielkie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.riese Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Tomku podaj jakiegoś linka do tych wind, i z ciekawości w jakim samochodzie taki bajer montujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Montuję w Volvo XC90 oryginalną windę, tylko że mój model (wczesna produkcja) nie ma elektroniki do tego. Kupiłem na allegro windę oryginalną z rozbitka, bez ekranu. Galaxy Note pierwszy pasuje tam prawie idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Sam wtyk micro typ B nie podejdzie?. np taki wtyk micro , wtyk typ micro . O to mi chodziło nieco wyżej, z tym że nie znalazłem tego w ofertach. Sklep ElectroPark polecam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Dziękuję wszystkim za rady, zastosowałem wtyczkę do lutowania i po krótkich bojach (bo jednak mechanicznie auto nie było przystosowane, ale modelarz potrafi) udało się wszystko uruchomić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Ciekawe, czy w zakrętach będzie Ci się obraz obracał To tak z zawiści do Twoich zdolności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Nijakich specjalnych zdolności do tego nie było trzeba. Prosta robota modelarska plus lutowanie pod lupą :-) Reszta z gotowych komponentów ze sklepu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 I mamy przykład, jak pożytecznym hobby jest modelarstwo. Gratuluję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SRB Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 TeBe fajna sprawa. Na Twoim miejscu wyciąłbym jeszcze szybkę z pleksi z otworem wewnętrznym na ekran ( dla dotyku ). Spód pomalowałbym na czarno, by zamaskować telefon. Tylko tu jeszcze dochodzi wyprowadzenie 3 klawiszy funkcyjnych. Tu może być gorzej. Jak byś jeszcze wykombinował jak do tego kamerkę cofania podłączyć, to miałbyś komplet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Kamerkę można podłaczyć po WiFi http://www.conrad.pl/Bezprzewodowy-system-wideo-cofania-dnt-WiFi-z-RFK-aplikacj%26%23261;na-Smartphone.htm?websale8=conrad&pi=398469&ci=SHOP_AREA_176639_0330014&otp1=tablink2 Ale drogo i bez sensu ;-) Ważne że mam na jednym urządzeniu Automapę, Yanosika w tle i router WiFi dla pasażerów. A w razie potrzeby mam i mapy Googla i maila i co tam jeszcze mi się zachce. A gada mi to bezprzewodowo na Jabrze. Bardzo ona jest fajna, miesiąc bez ładowania działa i dwa urządzenia na raz można podłączyć. http://www.jabra.pl/products/speakerphones/jabra_freeway/jabra_freeway Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi