coster Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 witam jestem początkującym modelarzem nie licząc modeli klejonych z małego modelarza i innych wydawnictw:) dzięki koledze Pacza który powiększył plany spitfira MkIX i wstawił na forum postanowiłem skonstruować ten model wymiary 1,10dł , 1,44szer, jest to mój pierwszy model który buduje wiec myślę ze znajdzie się parę osób które pomogą:)a o to co zrobiłem do dnia dzisiejszego jak zarazie tyle dalszy ciąg prac na dniach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Chcesz nim uczyć się latać?.Jeśli tak to...szkoda go,ładnie się zapowiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 no jakos chyba tak damy rade duzo latalem na symulatorach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Uwierz,szkoda modelu i Twojej pracy.Wygląda świetnie ale raczej na pewno nie polata dłużej niż kilka sekund.Kup jakąś polecaną pianke i pokatuj ją aż "dojrzejesz" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 nie no zanim go oblatam wcześniej polatam jakimś gotowcem na to jeszcze mam czas pewnie gdzieś w maju go zakacze zanim skompletuje elektronike i reszte to troche potrwa na dzien dzisiejszy model wazy 540g nie wiem jaka powinien miec wage bo model powiekszony przez kolege Pacza 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 przy rozpiętości 1440 jak piszesz nawet 1600 nie będzie przesadą na pewno,zależy od przyzwyczajenia.Ja osobiście wolę ciężkie modele z dużym obciążeniem ale wiekszość preferuje "gazetki" . I najlepiej tego sie trzymaj,jak najmniejsza waga, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Dołączam się do apelu kolegi Roberta ... warbird to dość wymagająca maszyna w pilotażu i również doradzam na pierwszy model coś z pianki ... jak już szczególnie ma być myśliwiec to może jakiegoś ESA na dzień dobry ... wcześniej latałem głownie fun fly'ami (Madman, Energy) i Extra 300 z zestawu Mirka Galbarczyka jak chodzi o modele do poszalenia i poczułem się pewnie do czasu jak oblatałem swojego pierwszego ale mniejszego warbirda BF 109 ... przy ostatnim nawrocie do lądowania przeciągnąłem i tak borak skończył teraz czuje respekt i jak nim latam to nadal serducho szybciej bije a patrząc na Twoją pracę to naprawdę było by jej szkoda bo zapowiada się naprawdę niezła relacja z budowy pozdrawiam i masz już jednego kibica w mojej osobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Urok warbirda . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 szkoda go dziekuje za rady i napewno skorzystam z nich a co do me109 to bedzie nastepny do budowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 szkoda go dziekuje za rady i napewno skorzystam z nich a co do me109 to bedzie nastepny do budowy model odbudowany i lata nadal i to bardzo fajnie lata ale trzeba uważać fotka po odbudowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Masz predyspozycję na niezłego makieciarza ps Mi by sie nie chciało :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 postanowiłem dorobić maskowanie zawiasów ale tylko na gorze i w kacu udało mi się zrobić orczyk po długich bojach polutowałem trochę to brudno wygląda na orczyku ale to klej potem wyczyszczę jutro jadę zakupić Bowdeny i będzie w końcu można zamknąć kadłub mały pomocnik więcej szkodzi jak pomaga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Pomocnik słodki, a Ty idziesz z budowa jak burza. Zbuduj i odłóż na półkę. Oblataj go jak się nauczysz latać jakimś piankowcem, nawet jakbys miał zrobić jakiegoś warbirda z depronu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 i tak zrobię , na dniach zamówię od marka z napolskimniebie model jaka3 do polatania i nauki ,ostatnio wpadły mi w ręce plany samolotu arado i la7 plany od davida anderena w skali 1:4 trochę już tych planów się nazbierało hehe na jakieś 5lat albo wiecej bo to same giganty zobaczymy jak sobie poradze z nastepnym modelem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 obrobilem zarys kabiny i biore sie za wytwarzanie kopyta pod kabine moze dzis ja zalaminuje mam mały problem mianowicie z względu ze jest to mój pierwszy model rc to kompletnie nie wiem jakie serwa mam kupić ,jeśli ktoś by był tak miły i poradził Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 bardzo pieknie ci wyszedl ten model , mam tez jego plany ale dla mnie za wysokie progi , powiedz gdzie wypalales wregi , wogole ile kosztuje i gdzie mozna wyciac laserem ?? pozdrawiam , z serwami ci nie doradze bo to duzy model wiec byle czego raczej nie wstawisz. no i dokladam sie do wypowiedzi Roberta , pocwicz na piankowcach polecam spita z depronu, ktorego robilem z depronu 3mm, jak sie rozwali to mala strata a ten twoj to szkada na poczatki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 wypalałem u pana Andrzeja biuro@barwyreklamy.pl koszt wydrukowania planów 200zl i wyciecie 150zl czyli nie tak drogo w porownaniu z francja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 i jeszcze taka mala prosbka czy mogl bys udostepnic plik z czesciami do wypalenia bo ja mam ale brakuje mi prawej czesci planu , jesli bys mogl bo schematy kadluba i skrzydel mam w calosci tylko te z wregami do wyciecia jakies przyciete mam , pozdrawiam i czekam konca budowy twojego spita. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 a co do wysokich progow:) to powiem ci ze wcale nie tak ciezko to jest mój pierwszy model nie liczac małych modelazy i innych modeli to jakos sobie radze sprubuj inaczej sie nie nauczysz podaj maila to ci wysle pliki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 no we Francji napewno by bylo drogo , bylem kiedys kolo Paryza przy n 104 w modelarskim ceny kosmos, lepiej tam nie wchodzic. no ja jeszcze przed rokiem jechalem tylko malego modelarza , miroer@tlen.pl sprobuje ale jesszcze nie teraz , narazie ucze sie na deproniakach. z gory dziekuje za plik . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi