Michał K. Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Ciut tam się ruszyło a dokładniej zdecydowałem się na malowanie: A kolor reszty wiadomo jaki Tylko to wrzucam bo jak pokażę całość to trochę "Hejtów" poleci Więcej zdjęć wrzucę jak wrócę z wakacji Pozdrawiam !
Pioterek Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zamiast malowania zastosowałbym wydruk laserowy maku na etykiecie samoprzylepnej zaimpregnowanej potem lakierem bezbarwnym. Wyjdzie równiej i w razie zmiany koncepcji można taki znak usunąć lub przenieść.
Michał K. Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zamiast malowania zastosowałbym wydruk laserowy maku na etykiecie samoprzylepnej zaimpregnowanej potem lakierem bezbarwnym. Wyjdzie równiej i w razie zmiany koncepcji można taki znak usunąć lub przenieść. Nie po to kupowałem Koverall żeby zaklejać go naklejkami model maluję ręcznie bo to lubię i tak mi się podoba na zdjęciu szachownica jest świeżo po zdjęciu szablonów wszystkie niedociągnięcia będę poprawiał mniejszym pędzlem
Piotr T. Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Mnie to się tam podoba. Faktury koverallu szkoda maskować naklejkami
Irek M Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Tyle, że wszelkie zdobienia powinno się nakładać/malować gdy model jest już gotowy, a nie przed jego malowaniem. Chyba, że to efekt końcowy.
Michał K. Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Dobra odechciało mi się ręcznego malowania (zlewanie się kolorów i te sprawy ) i wydrukowałem wszystko na etykiecie i takie pytanie co do lakieru, Jakiego użyć ? tak aby nie zaszkodził farbie akrylowej (Pactra) i samej naklejce
Pioterek Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Dobra odechciało mi się ręcznego malowania (zlewanie się kolorów i te sprawy ) i wydrukowałem wszystko na etykiecie i takie pytanie co do lakieru, Jakiego użyć ? tak aby nie zaszkodził farbie akrylowej (Pactra) i samej naklejce Ja pokrywam etykiety bezbarwną farbą akrylową jedna warstwa wystarczy.
robas69 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Piotr, znasz może ten model http://allegro.pl/zawodniczy-model-f3a-bravo-firmy-wistmodel-i4522262582.html z lotniska? Przepraszam ale na PW nie można Ci nic wysłać.
Pioterek Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Piotr, znasz może ten model http://allegro.pl/zawodniczy-model-f3a-bravo-firmy-wistmodel-i4522262582.html z lotniska? Przepraszam ale na PW nie można Ci nic wysłać. Nie widziałem go nigdy na lotnisku wygląda na rasowy akrobat, pakiet 10 s to spore koszty
wakul Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Model z Lubina a kolega Piotr - z Lublina..
robas69 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Rzeczywiście. Jedna literka, a jak dużo znaczy . Przepraszam.
Michał K. Opublikowano 5 Października 2014 Autor Opublikowano 5 Października 2014 No, żeby nie było, że odpuściłem sobie Wicherka wrzucam tu co nieco czego było mi wstyd pokazywać przedtem Tak to teraz wygląda ( wiem mało co z wicherka zostało no ale cóż.. jak chciałem tak zrobiłem ) Zacząłem zabawę markerem: No i w końcu przełamałem się co modeli z epp: Jakoś sobie od początku ubzdurałem, że chce budować tylko duże "drewniaki" bo są fajne a nie jakieś małe kawałki latającego styropianu (bez urazy dla lubujących się w tej materii). No ale po tym jak koszty przekroczyły jedynkę z trzema zerami pomyślałem, że nie będę zbierał kasy przez 3 lata na model który przy byle twardszym lądowaniu może zmienić się w kupę wiórów + fakt, że w okolicy nie mam miejsca do latania większymi modelami. Dlatego kupiłem małego ESA Pzl 62 (co jest błędem powinien to być pzl 55... ale to szczegół) spróbowałem swych sił w epp i... zaczyna mi się to podobać . w przyszły weekend planuję oblot bo na tygodniu szkoła i coraz szybciej robi się ciemno A co do wicherka( tzn tego co z niego zostało) wrócę niebawem. Najważniejsze, że mam już całe wyposażenie zostało mi jedynie dokończyć malowanie,zamontować lotki i cały elektroniczny farsz,,, i na wiosnę spróbuję nim polecieć. I zapewne po tym modelu odstawię drewniaki na daleką przyszłość a na razie zostaną mi modele ESA które są proste w budowie i co dla mnie najważniejsze nie wysysają oszczędności z 3 lat
robertus Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 Bardzo podoba mi się ten duży, jak i ten mały.
Michał K. Opublikowano 5 Października 2014 Autor Opublikowano 5 Października 2014 Dzięki Uwielbiam kolor polish khaki i szachownice co widać
Majonesz Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 Że tak powiem koszernie to wyszło fajnie fajnie, teraz ja już tylko czekam na swoje farbki.
Michał K. Opublikowano 5 Października 2014 Autor Opublikowano 5 Października 2014 czekaj czekaj może się doczekasz
Michał K. Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2015 ze względu na dwa nowe modele (ESA bf-109 i Spitfire ESA xl ) trzeba było zrobić miejsca porządku na szafie.... uparłem się, że muszę skończyć tego wicherka i oblatać na feriach...Wtedy trafi pod sufit a szafa zwolni miejsce dla kolejnych skazańców Zacząłem od kupna farb w sprayu do namalowania szachownic ( ręcznie szło dostać nerwicy jak farby się zlewały a naklejki odłaziły) zacząłem od białego kolorku: po wyschnięciu nakleiłem maskowanie: pomalowałem czerwoną farbą i zdjąłem taśmę: niedociągnięcia itp poprawię małym pędzelkiem. Na koniec całość pokryję bezbarwnym lakierem. Długo się zastanawiałem dlaczego to lotek nie zrobiłem.... model prawie gotowy a ich brak. dlatego jutro je pokryję koverallem na tygodniu kupię farby i zamontuję do modelu. Zostanie mi tylko wyposażenie go, wyważenie, drobna kosmetyka i w powietrze.. przy okazji zmieniłem koła na większe (z 70mm na 110mm) wygląda dużo lepiej... Cdn....
Pioterek Opublikowano 3 Stycznia 2015 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Ostatnio wykonuję naklejki drukując je na przeźroczystej folii samoprzylepnej drukarką laserową. Poniweważ taki nadruk ściera się dość łatwo naklejam dodatkowo przeźroczystą folię na wierzch.
Rekomendowane odpowiedzi