Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciut tam się ruszyło a dokładniej zdecydowałem się na malowanie: 

post-12979-0-03838300-1406922353_thumb.jpg

A kolor reszty wiadomo jaki  ;)

Tylko to wrzucam bo jak pokażę całość to trochę  "Hejtów"  poleci  :lol:

Więcej zdjęć wrzucę jak wrócę z wakacji  B)  

Pozdrawiam !

• Odpowiedzi 117
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Zamiast malowania zastosowałbym wydruk laserowy maku na etykiecie samoprzylepnej zaimpregnowanej potem lakierem bezbarwnym. Wyjdzie równiej i w razie zmiany koncepcji można taki znak usunąć lub przenieść.

Opublikowano

Zamiast malowania zastosowałbym wydruk laserowy maku na etykiecie samoprzylepnej zaimpregnowanej potem lakierem bezbarwnym. Wyjdzie równiej i w razie zmiany koncepcji można taki znak usunąć lub przenieść.

Nie po to kupowałem Koverall żeby zaklejać go naklejkami :P  model maluję ręcznie bo to lubię i tak mi się podoba na zdjęciu szachownica jest świeżo po zdjęciu szablonów wszystkie niedociągnięcia będę poprawiał mniejszym pędzlem  ;)

Opublikowano

Tyle, że wszelkie zdobienia powinno się nakładać/malować gdy model jest już gotowy, a nie przed jego malowaniem. Chyba, że to efekt końcowy.

Opublikowano

Dobra odechciało mi się ręcznego malowania (zlewanie się kolorów i te sprawy :angry: )  i wydrukowałem wszystko na etykiecie i takie pytanie co do lakieru, Jakiego użyć ? tak aby nie zaszkodził farbie akrylowej (Pactra) i samej naklejce 

Opublikowano

Dobra odechciało mi się ręcznego malowania (zlewanie się kolorów i te sprawy :angry: )  i wydrukowałem wszystko na etykiecie i takie pytanie co do lakieru, Jakiego użyć ? tak aby nie zaszkodził farbie akrylowej (Pactra) i samej naklejce

Ja pokrywam etykiety bezbarwną farbą akrylową jedna warstwa wystarczy.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No, żeby nie było, że odpuściłem sobie Wicherka wrzucam tu co nieco czego było mi wstyd pokazywać przedtem

Tak to teraz wygląda ( wiem mało co z wicherka zostało no ale cóż.. jak chciałem tak zrobiłem  :rolleyes: )

post-12979-0-39885400-1412512256_thumb.jpg

post-12979-0-34344200-1412512340_thumb.jpg

Zacząłem zabawę markerem:

post-12979-0-29206000-1412512454_thumb.jpg

No i w końcu przełamałem się co modeli z epp:

post-12979-0-71325500-1412512555_thumb.jpg

Jakoś sobie od początku ubzdurałem, że chce budować tylko duże "drewniaki" bo są fajne a nie jakieś małe kawałki latającego styropianu (bez urazy dla lubujących się w tej materii).

No ale po tym jak koszty przekroczyły jedynkę z trzema zerami pomyślałem, że nie będę zbierał kasy przez 3 lata na model który przy byle twardszym lądowaniu może zmienić się w kupę wiórów + fakt, że w okolicy nie mam miejsca do latania większymi modelami. Dlatego kupiłem małego ESA Pzl 62 (co jest błędem powinien to być pzl 55... ale to szczegół) spróbowałem swych sił w epp i... zaczyna mi się to podobać :lol: . 

w przyszły weekend planuję oblot bo na tygodniu szkoła i coraz szybciej robi się ciemno  :angry:

A co do wicherka( tzn tego co z niego zostało) wrócę niebawem. Najważniejsze, że mam już całe wyposażenie zostało mi jedynie dokończyć malowanie,zamontować lotki i cały elektroniczny farsz,,, i na wiosnę spróbuję nim polecieć. I zapewne po tym modelu odstawię drewniaki na daleką przyszłość a na razie zostaną mi modele ESA które są proste w budowie i co dla mnie najważniejsze nie wysysają oszczędności z 3 lat  :lol:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

ze względu na dwa nowe modele (ESA bf-109 i Spitfire ESA xl )  trzeba było zrobić miejsca porządku na szafie.... uparłem się, że muszę skończyć tego wicherka i oblatać na feriach...Wtedy trafi pod sufit a szafa zwolni miejsce dla kolejnych skazańców  :ph34r:

Zacząłem od kupna farb w sprayu do namalowania szachownic ( ręcznie szło dostać nerwicy jak farby się zlewały a naklejki odłaziły)

zacząłem od białego kolorku:

post-12979-0-31609900-1420298731_thumb.jpg

po wyschnięciu nakleiłem maskowanie:

post-12979-0-66554700-1420298736_thumb.jpg

pomalowałem czerwoną farbą i zdjąłem taśmę:

post-12979-0-87377400-1420298733_thumb.jpg

niedociągnięcia itp poprawię małym pędzelkiem.

Na koniec całość pokryję bezbarwnym lakierem.

Długo się zastanawiałem dlaczego to lotek nie zrobiłem....

model prawie gotowy a ich brak. dlatego jutro je pokryję koverallem na tygodniu kupię farby i zamontuję do modelu. 

Zostanie mi tylko wyposażenie go, wyważenie, drobna kosmetyka i w powietrze.. 

post-12979-0-85110500-1420298817_thumb.jpg

post-12979-0-49607100-1420298896_thumb.jpg

post-12979-0-75229600-1420298932_thumb.jpg

post-12979-0-93880400-1420299036_thumb.jpg

przy okazji zmieniłem koła na większe (z 70mm na 110mm) wygląda dużo lepiej...

Cdn....

Opublikowano

Ostatnio wykonuję naklejki drukując je na przeźroczystej folii samoprzylepnej drukarką laserową. Poniweważ taki nadruk ściera się dość łatwo naklejam dodatkowo przeźroczystą folię na wierzch.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.