Michał K. Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Ciut tam się ruszyło a dokładniej zdecydowałem się na malowanie: A kolor reszty wiadomo jaki Tylko to wrzucam bo jak pokażę całość to trochę "Hejtów" poleci Więcej zdjęć wrzucę jak wrócę z wakacji Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zamiast malowania zastosowałbym wydruk laserowy maku na etykiecie samoprzylepnej zaimpregnowanej potem lakierem bezbarwnym. Wyjdzie równiej i w razie zmiany koncepcji można taki znak usunąć lub przenieść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K. Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zamiast malowania zastosowałbym wydruk laserowy maku na etykiecie samoprzylepnej zaimpregnowanej potem lakierem bezbarwnym. Wyjdzie równiej i w razie zmiany koncepcji można taki znak usunąć lub przenieść. Nie po to kupowałem Koverall żeby zaklejać go naklejkami model maluję ręcznie bo to lubię i tak mi się podoba na zdjęciu szachownica jest świeżo po zdjęciu szablonów wszystkie niedociągnięcia będę poprawiał mniejszym pędzlem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr T. Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Mnie to się tam podoba. Faktury koverallu szkoda maskować naklejkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Tyle, że wszelkie zdobienia powinno się nakładać/malować gdy model jest już gotowy, a nie przed jego malowaniem. Chyba, że to efekt końcowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K. Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Dobra odechciało mi się ręcznego malowania (zlewanie się kolorów i te sprawy ) i wydrukowałem wszystko na etykiecie i takie pytanie co do lakieru, Jakiego użyć ? tak aby nie zaszkodził farbie akrylowej (Pactra) i samej naklejce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Dobra odechciało mi się ręcznego malowania (zlewanie się kolorów i te sprawy ) i wydrukowałem wszystko na etykiecie i takie pytanie co do lakieru, Jakiego użyć ? tak aby nie zaszkodził farbie akrylowej (Pactra) i samej naklejce Ja pokrywam etykiety bezbarwną farbą akrylową jedna warstwa wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Piotr, znasz może ten model http://allegro.pl/zawodniczy-model-f3a-bravo-firmy-wistmodel-i4522262582.html z lotniska? Przepraszam ale na PW nie można Ci nic wysłać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Piotr, znasz może ten model http://allegro.pl/zawodniczy-model-f3a-bravo-firmy-wistmodel-i4522262582.html z lotniska? Przepraszam ale na PW nie można Ci nic wysłać. Nie widziałem go nigdy na lotnisku wygląda na rasowy akrobat, pakiet 10 s to spore koszty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wakul Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Model z Lubina a kolega Piotr - z Lublina.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Rzeczywiście. Jedna literka, a jak dużo znaczy . Przepraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K. Opublikowano 5 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 No, żeby nie było, że odpuściłem sobie Wicherka wrzucam tu co nieco czego było mi wstyd pokazywać przedtem Tak to teraz wygląda ( wiem mało co z wicherka zostało no ale cóż.. jak chciałem tak zrobiłem ) Zacząłem zabawę markerem: No i w końcu przełamałem się co modeli z epp: Jakoś sobie od początku ubzdurałem, że chce budować tylko duże "drewniaki" bo są fajne a nie jakieś małe kawałki latającego styropianu (bez urazy dla lubujących się w tej materii). No ale po tym jak koszty przekroczyły jedynkę z trzema zerami pomyślałem, że nie będę zbierał kasy przez 3 lata na model który przy byle twardszym lądowaniu może zmienić się w kupę wiórów + fakt, że w okolicy nie mam miejsca do latania większymi modelami. Dlatego kupiłem małego ESA Pzl 62 (co jest błędem powinien to być pzl 55... ale to szczegół) spróbowałem swych sił w epp i... zaczyna mi się to podobać . w przyszły weekend planuję oblot bo na tygodniu szkoła i coraz szybciej robi się ciemno A co do wicherka( tzn tego co z niego zostało) wrócę niebawem. Najważniejsze, że mam już całe wyposażenie zostało mi jedynie dokończyć malowanie,zamontować lotki i cały elektroniczny farsz,,, i na wiosnę spróbuję nim polecieć. I zapewne po tym modelu odstawię drewniaki na daleką przyszłość a na razie zostaną mi modele ESA które są proste w budowie i co dla mnie najważniejsze nie wysysają oszczędności z 3 lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Bardzo podoba mi się ten duży, jak i ten mały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K. Opublikowano 5 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Dzięki Uwielbiam kolor polish khaki i szachownice co widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majonesz Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Że tak powiem koszernie to wyszło fajnie fajnie, teraz ja już tylko czekam na swoje farbki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K. Opublikowano 5 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 czekaj czekaj może się doczekasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K. Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 ze względu na dwa nowe modele (ESA bf-109 i Spitfire ESA xl ) trzeba było zrobić miejsca porządku na szafie.... uparłem się, że muszę skończyć tego wicherka i oblatać na feriach...Wtedy trafi pod sufit a szafa zwolni miejsce dla kolejnych skazańców Zacząłem od kupna farb w sprayu do namalowania szachownic ( ręcznie szło dostać nerwicy jak farby się zlewały a naklejki odłaziły) zacząłem od białego kolorku: po wyschnięciu nakleiłem maskowanie: pomalowałem czerwoną farbą i zdjąłem taśmę: niedociągnięcia itp poprawię małym pędzelkiem. Na koniec całość pokryję bezbarwnym lakierem. Długo się zastanawiałem dlaczego to lotek nie zrobiłem.... model prawie gotowy a ich brak. dlatego jutro je pokryję koverallem na tygodniu kupię farby i zamontuję do modelu. Zostanie mi tylko wyposażenie go, wyważenie, drobna kosmetyka i w powietrze.. przy okazji zmieniłem koła na większe (z 70mm na 110mm) wygląda dużo lepiej... Cdn.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Ostatnio wykonuję naklejki drukując je na przeźroczystej folii samoprzylepnej drukarką laserową. Poniweważ taki nadruk ściera się dość łatwo naklejam dodatkowo przeźroczystą folię na wierzch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi