Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak to napisał kiedyś Łukasz na mapie to tylko kilka centymetrów ;)

Tomek ale jak byś przyleciał na którymś z swoich modeli było by szybciej :D

Opublikowano

bardzo dziękuje za zaproszenie i film instruktażowy jeśli uda mi sie trafić że będziecie to na pewno polatam ponieważ byłem już pare razy lecz nikogo nie zastałem jestem początkującym modelarzem i gustuje w modelach spalinowych lecz przyszedł czas zimowy i dałem sie namówić na pierwszego elektryka zobaczymy czy da tyle samo frajdy co spalinka

Opublikowano

Dzisiaj "piękna pogoda", zbocze zalatane hardkorowo!

Nasi "Łowcy wichur" dali radę  :D To się nazywa przewietrzyć modele !!!  ;)

Prędkość wiatru 28m/s. Czyli delikatnie przekraczało magiczne 100 km/h  B)

Jak będę miał czas, to wstawię kilka fotek i relację.

Jedyny minus, to połamane drzewa, pozrywane dachy.

Więcej można poczytać o naszym FELIKSIE

http://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda/prognoza,45/pozrywane-dachy-uszkodzone-slupy-energetyczne-180-tys-gospodarstw-zostaje-bez-pradu,154678,1,0.html

Nie daleko Grudziądza zmiotło prawie cały dach.

http://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda/polska,28/skutki-wichur-w-polsce-okolo-231-tys-odbiorcow-nadal-pozostaje-bez-pradu,154723,1,0.html

Cytat: ...całkowitemu zniszczeniu uległ dach budynku jednorodzinnego w miejscowości Gruta k. Grudziądza. Wichura zniszczyła też niemal całą połać dachową w budynku mieszkalnym w miejscowości Michale koło Świecia."

Opublikowano

Jak będę miał czas, to wstawię kilka fotek i relację.

Jedyny minus, to połamane drzewa, pozrywane dachy.

To czym wy tam lataliście że drzewa połamane i dachy pozrywane?? :blink:  :blink:

:lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Opublikowano

Dzięki. Tak na prawdę to zasługa Horn3t'a, który kiedyś zaraził mnie taką formą latania,

no i stopniowego oswajania się z wiatrem.

Wystarczy się z nim zaprzyjaźnić, a potem potrafi Ci cały dzień nosić model, nie chcąc nic w zamian :)

Oczywiście przy takim huraganie trzeba dobrze znać możliwości swoje i modelu.

PS. Czy jesteśmy już uzależnieni? Nie wiem, ale sądząc po sile wiatru "choroba postępuje"  ;)

Opublikowano

Takie to szybkie i tak rwał się do latania, a że nie chciał zabrać na pokład, to co go miałem nie puszczać.
Nie wiadomo, kiedy znowu będzie taka pogoda http://www.fakt.pl/wydarzenia/to-huragan-feliks-to-najsilniejszy-wiatr-od-20-lat-,artykuly,515913.html
Jak następnym razem mnie nie zabierze na pokład, to trzeba będzie zaopatrzyć się w odpowiedniejszy strój
post-8117-0-52545900-1421153201_thumb.jpg

PS. Ciekawe czy w Kieleckiem ktoś polatał?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.