Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ładnie Krzysztof czas na loty nie maluj tak szybko muszę się przyjrzeć oświetleniu :)

Tak jak mówisz, w locie dopiero będę myślał mad barwami  :) 

Najpierw wszystko technicznie muszę posprawdzać. Przy kole ogonowym wymyślałem ciekawy patencik, ale na razie nie zachwalam, bo nie wiem czy się sprawdzi.

Opublikowano

U mnie choróbsko odpuściło i wybieram się jutro ok 11 coby "poczuć wiatr w podeszwach" !! :D  :D  :D

I zazdroszczę tym co dzisiaj polatali przy pięknej pogodzie  B)

Eskadra czeka ....

post-3419-0-69013000-1423940704_thumb.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano

Na razie testowałem różne ustawienia i sprawdzałem czy nie zgubię kamery w locie ;) Nie nagrałem nic ciekawego, ale jakieś fragmenty powycinam i na próbę wrzucę na YT. Jak pozostali funcubowcy wyzdrowieją i pogoda dopisze to sprawdzimy czy jakieś ciekawe ujęcia uda się zrobić podczas przelotów między choinkowych :)

Opublikowano

Loty udane , wprawdzie z "lataczy" byłem sam....nie licząc "kijkowców"  :P

Po dwóch lotach odwiedził mnie Janusz w ramach spaceru i porannych zakupów .

W powietrzu lekki kocioł, wiało i szarpało ale Discus 1,2 m i Terry 1,05 m wykonały cztery loty po ok 15 minut .

W sumie taki spacer lotno - dotleniający ! :)  

Pozdrowienia !

Ps.

Filmik fajny ! B)

post-3419-0-90810700-1424001441_thumb.jpg

post-3419-0-84995500-1424001454_thumb.jpg

• Lubię to 3
Opublikowano

Musieliśmy się minąć.

Dziś udany oblot BiałoCub'a, a patent z kołem ogonowym spisał się zgodnie z założeniem.  Teraz mogę zawracać "na ręcznym"  :)

Zapraszam do podglądania przy okazji najbliższego latanka  :D

Tylko jak na razie z trymowania nici, bo turbulencje i porywy wiatru były takie, że co chwilę musiałbym trymować w inną stronę.

Niestety fotek brak bo w pierwszym dniu po chorobie nie chciało się nic (prócz latania) :)

Będzie okazja zrobić drugi oficjalny oblot dla paparazzi  ;)

• Lubię to 1
Opublikowano

Koledzy ( i Koleżanki oczywiście też) !

Mam informację, że we wrześniu na Łuczniczce będzie organizowana duża wystawa modelarska , podobno z gośćmi zagranicznymi .

Więcej szczegółów będę znał na początku marca i dam znać na forum - może warto by wystawić trochę naszych klamotów - pomyślcie !!  B)

Ja już myślę ... :P

post-3419-0-04718000-1424545573_thumb.jpg

post-3419-0-43861600-1424545633_thumb.jpg

Opublikowano

Ja tam nic nie wiem, ale jakby co, to ja na stole się mieszczę,
jak widać na końcu filmiku ;) 

Oblot udany, pilot roześmiany.
Czyli pierwsze głupoty za płoty :lol:

Oblot O.K. ale chodzą słuchy, że przegiąłem ze zwrotnością  ;)

• Lubię to 3
Opublikowano

Ja tam nic nie wiem, ale jakby co, to ja na stole się mieszczę,

jak widać na końcu filmiku ;) 

Oblot udany, pilot roześmiany.

Czyli pierwsze głupoty za płoty :lol:

Oblot O.K. ale chodzą słuchy, że przegiąłem ze zwrotnością  ;)

Nie nieee. Ja jednak mam wychylenia sterów o połowę (albo lepiej) mniejsze i staram się latać bardziej makietowo :-) Film z drugiego oblotu (po malowaniu i przyroście wagi) jutro.

• Lubię to 1
Opublikowano

W białym dziagnozuję zespół niespokojnych nóg ( przepraszam kół...)  - "wychylus kolus maxiproportionalis" mrowienie w kołach , podrygiwanie i takie tam ... - to się leczy specyfikiem ogłaszanym ostatnio natarczywie w telewizorni !!!  :lol:  :lol:  :lol:  :lol: Nazwy niestety nie pamiętam ... :unsure:

Ale skręca fajowo !

Wrzuć Krzysiek zbliżenie tego patentu na foci - nie bądź żyła -  to też sobie takie cudo zrobię !! :wub:

• Lubię to 1
Opublikowano

Biorąc pod uwagę dotychczasowe obserwacje, wywiad medyczny oraz stopień "zakręcenia" zawodnika to chyba już III o  ,czyli modeloza zaawansowana ....  :D

Przypadek nieuleczalny, jak my wszyscy zresztą ... :rolleyes::P

• Lubię to 1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.