baxter12 Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Wiemy, wiemy, ale chcesz składać plany z 50 kawałków???? przecież Ci się rozjadą totalnie. !5 zł nie majatek. Plany możesz drukować programem posterize, Corelem i paru innymi. baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 mi chodziło o to jak to wydrukować powiększone do 150% na domowej drukarce :wink: Ależ proszę Cię bardzo: Otwierasz np. Corelem powiększasz do tych Twoich 150% i drukujesz na zwykłej domowej drukarce ustawiając w opcjach drukowania: drukuj z podziałem na fragmenty i ewentualnie drukuj znaczniki cięcia. I jak napisał Bartek masz z50 kawałków do sklejania dochodzi czas i rolka taśmy klejącej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Malker. Krawat masz za krótki? Czy jak? Gdzie w adobe readerze jest opcja powiekszenia wydruku i opcja wydruku plakatowego? baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 jutro po szkole zajdę jeszcze do 1 punktu ksero jak nie podadzą mi normalnej ceny do 20zł to ja pier... będę kleił ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 10 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Malker. Krawat masz za krótki? Czy jak?Gdzie w adobe readerze jest opcja powiekszenia wydruku i opcja wydruku plakatowego? Jeśli plany są w PDF dzielone na A4 to nie ma problemu. Plik --> Drukuj --> Właściwości i tam już jest skalowanie. Mam wersję 9.3.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRY3 Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 darek_op napisał: Czy Twój RWD jest zrobiony z zielonego depronu? Jak ta folia go kryje, czy nie prześwituje przez nią kolor depronu? z czarnego, czy jak kto woli grafitowego i nic nie prześwituje (ale to pewnie zależy od koloru).Tylko tam gdzie jest coś szpachlowane ze względu na biały kolor jest widoczna różnica. Folia dobrze trzyma się depronu, a jednocześnie pozwala na korekty no i można potrenować pracę z żelazkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 nie zrobię tego RWD po "konsultacji" z kolegami z modelarskiego zdecydowałem się zbudować funfly ale tez z depronu (dziś zacząłem) Podobno przy tej rozpiętości i wadze nawet lekki wietrzyk zdmuchnie mi model musiał bym go dociążyć a depron dużo nie wytrzyma - nie chce zgubić skrzydeł w powietrzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuba.K Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 pawel66, Jeżeli depron jest wzmocniony np. taśmą to jest on wytrzymały i jeżeli zrobisz wszystkie wzmocnienie zgodnie z dokumentacją to na pewno skrzydła nie odlecą w powietrzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 tiaaa żeby 2 metrowe RWD latało jak należy przy wiaterku musi ważyć co najmniej 3 kg - musiałbym nie robić modelu konstrukcyjnego tylko "wypełnionego depronem" i dociążać jestem takim typem który jak wyjdzie z modelem musi wylatać pakiety :devil: może jeszcze przyjdzie czas na rwd ale ono jest zaspokojone :wink: :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Ja odkopie temat bo mam problem z moim rwdziakiem. A mianowicie. Wczoraj byłem latać odnowionym rwd, ale skończyło sie na tym że model wyrwał pionowo w gorę. Ja żeby wylecieć niewiadomo gdzie to zdjąłem gaz i model pięknie zwinął sie w korka. dziab do kasacji. Dziś dokleiłem bardzo starannie dziób z zachowaniem symetrii obu połówek kadłuba, kątów prostych itp. Poprawiłem też Stat. poziomy bo był delikatnie pod skosem, wydrukowałem szablon powycinałem na wymiar kawałkami depronu. Pokleiłem wyszlifowałem i było idealnie z zachowaniem kątów prostych. Wiec dziś byłem znowu polatać. wyważyłem na czubkach od pędzelków 000 poprzecznie skrzydło tez zostało wyważone. skłon silnika był jakieś 4 stopnie i wykłon ok 2-3 stopni. Tak dużo bo poprzednim razem miałem mniej latał tylko w pionie. Dobra rzucam model na 3/4 gazu wznoszę sie (a tak naprawdę sam sie wznosi, zadziera znowu prawie w pionie). Zmniejszam gaz i model zaraz przebada i chce wleść w korka, No to ja szybko więcej gazy żeby przyśpieszyć i jednocześnie szybka kontra sterami. Ufff udało sie wiec dalej walczę z modelem żeby mi sie nie zwinął nad stodołą. Jestem przed sobą. Zawracam do lądowania zmniejszam gaz na 1/4 i co ?? Model zaraz przepada i zwija sie w korka nic juz sie nie da zrobić. Spadł na pierwszy rzut oka nic nie jest uszkodzone, jednak pozory mylą. podnoszę model a cały przód wisi tylko na kablu z regla do odbiornika. Może pomożecie mi zlokalizować błąd bo sam myślę i nie mogę dojść dlaczego tak się dzieje. Najlepsze jest w tym to że za pierwszej młodości samolot latał świetnie. beczki praktycznie bez utraty wysokości nie były dla niego problemem. potem samolot został odłożony na szafę. teraz zdjąłem go i postanowiłem odnowić. Teraz nie wiadomo dlaczego dzieją sie z nim takie cuda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Masz złe kąty zaklinowania płata,lub wyważenie za bardzo na tył,korekta silnikiem nic nie pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 wyważenie za bardzo na tył To chyba jest ten problem. ja miaęłm ustawione w 1/3, a w innym watku o rwd piszą że 5cm od natarcia, a ja miałem 7cm :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMarkov Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 ppompka, lepiej miec ciut bardziej z przodu SC do oblotu, pozniej sobie ustawisz prawidłowo. Też moj oblot RWD z SC z tylu konczył sie podobnie do Twojego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DerSalis Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Ja dziś oblatałem swojego RWD. Z wyposażeniem waży ok. 900g - wydaje mi się trochę dużo. Lata bardzo ładnie - jak żyleta. Flimik można zobaczyć tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamS Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Witam Mam pytanie, a mianowicie jak zrobić blokadę kół żeby nie spadały z osi ? :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekB. Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 przetnij kostkę montażową na pół (tak żebyś miał ten jeden element ze śrubką), zdejmij tą plastikową obudowę i gotowe;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DerSalis Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Najłatwiej i najszybciej z listwy zaciskowej (elektrycznej). Bierzesz taką i odcinasz jeden tor. Ściągasz izolację i otrzymujesz mosiężną tuleję z dwoma wkrętami. Możesz ją jeszcze przeciąć na pół. Taki elemencik zakładasz na oś (pręt) i dokręcasz wkręt. Koło już nie spadnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekB. Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Najłatwiej i najszybciej z listwy zaciskowej (elektrycznej).Obrazek Bierzesz taką i odcinasz jeden tor. Ściągasz izolację i otrzymujesz mosiężną tuleję z dwoma wkrętami. Możesz ją jeszcze przeciąć na pół. Taki elemencik zakładasz na oś (pręt) i dokręcasz wkręt. Koło już nie spadnie. O to właśnie mi chodziło;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DerSalis Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Ok, to dokładnie to samo. Nie zauważyłem Twojego wpisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamS Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Ok. Dzięki , tylko mam jeszcze jedno pytanie: Skąd mogę wziąść taką kostkę montażową? :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.