RossiQ Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Witam. Czy ktoś miał taki silnik lub z tej rodziny i przesówał w nim wał tak aby "przód" wału był od strony przewodów ?? http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=18226 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Tylko użyj dobrego klucza imbusowego. Ja rozwaliłem gniazdo we wkręcie i tak się skończyła moja próba przekładki wału Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Takie rzeczy, jak wał się przeciska w imadle zmieniając co chwila odpowiednie podkładki, rurki, nakrętki. A nie przebija. Przebijanie, to prosta droga do zgięcia wału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Luzujesz wszystkie śrubki i zdejmujesz zawleczki. A potem przepychasz wał w ten sposób jak na rysunku. Na czerwono rurka,która zapiera się o górną część dzwonka. Absolutnie nie wolno wybijać wału na imadle zapierając się na krawędzi wirnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Śrubka może być sklejona. Wówczas podgrzej ją grotem lutownicy i odkręcaj na ciepło. Podgrzewanie całego dzwonka (np opalarką) może uszkodzić magnesy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 ją swój schłodziłem w lodówce po czym wypchnołem oś używając wiertarki stołowej ! poszło super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Chłodzenie chyba było zbędne. Gdybyś łączył wał i wirnik to miałoby to sens. Chłodząc obie części, obie się skurczyły i prawie nic to nie zmieniło (prawie, bo rozszerzalność temperaturowa tych elementów prawie na pewno się różni). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi