marek rokowski Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 z góry wybaczcie że model tym razem pokazuje w stanie... jak widzicie:) ale wele przeszedł nim zaczął w końcu latac:) postanowiłem zrobic coś oryginalnego pod względem rozwiązania:) pierwszy etap: tradycyjnie -choć.. z zagadką: a którędy tu będzie wkładany pakiet? "udziwnienie pierwsze" usterzenie wykonane z płyty kanalikowej wzmocnionej prętami węglowymi sklejony kadłub: pierwsze zestawienei całosci: rozwiązanei zagadki: pakiet wkładany przez... tak! tak! z przodu! oblot odejście z ręki -super! wznoszenie też delikatne manewry na 3/4 gazu też niestety po dodaniu gazu na full skrzydła ulegały deformacji(skręceniu) i model zrwyał się z pełnej prędkości w dynamicznego korka-nie do wyprowadzenia :/ bardzo szczupłe skrzydła wzmocnione płaskownikami weglowymi nei dały rady :/ a więc..nowe skrzydłą! trochę grubszy profil i wzmocneinie "klasyczne" -wynik: skrzydłą z gumy! :/ zacząłem więc zastanawiać sie jak toto powzmacniać i.. wróciłem do mojego pomysłu siatki do zrojeń regipsów efekt ZNAKOMITY! jeszcze tylko dokłądne wyważenie -bo model był na to strasznei czuły - i... mogę pochwalic się nowym RUMAKIEM! teraz malowanie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Ciekawie rozwiązany sposób montażu baterii :-D Marku możesz napisać więcej szczegółów na jego temat? Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Wygląda jak wsuwana szuflada zabezpieczona tym żółtym kołkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Ta szuflada wyglada jak Swapable Power pod stosowane przez kolegow z FT (Flite Test) http://flitetest.com/articles/ft-swappable-power-pod-kit - stosowana w wielu modelach ichniejszego autorstwa. Czy przypadkiem regulamin ESA nie wymaga, aby model był wykonany w całości z miękkiego materiału? To jest jeden z powodów, dla których balsowe stateczniki też nie wchodzą w rachubę. Marku - patent fajny, ale klasa modeli chyba jednak nie ta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 na początu zastanawiałęm sie o co Ci chodzi- ale już wiem ! to balsowe stateczniki Typhoona - przypadkiem trafiły do albumu hehe Ta152 w pełni zgodna z regulaminem ESA ; ) "szuflada" ejst fajnym patentem: łatwa zmiana napędów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 kila zdjęć długiej Foczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 aby model był wykonany w całości z miękkiego materiału? Taki jest zapis regulaminu i coroplast z którego wykonany został SW i SK jest takim właśnie materiałem. To materiał elastyczny i odkształcalny ale dzięki komorowej budowie zapewnia sztywność przestrzenną. Czesi stosują ten materiał w swoich modelach EPA Marku - model wygląda rewelacyjnie!!! ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Jest super. Ciekawe czy będzie miał podobne właściwości lotne do IAR`a, który był szalenie zwrotny, aż za bardzo nawet... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi