Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy któryś z szanownych forumowiczów ma, bądź miał nadajnik eclipse 7 i programował w nim "warunki lotu"?

Problem wygląda następująco; chciałbym ustawić klapy i lotki na przełączniku do lotów termicznych oraz prędkościowych do szybkich przeskoków między kominami.

Nie ma problemu z ustawieniem klap gdyż radio ma gotowy mikser do tego, nie wiem jednak jak domiksować do tego lotki aby klapy i lotki jednocześnie opuszczały się bądź unosiły po przestawieniu przełącznika "warunków lotu"

Opublikowano

Właśnie za żadne skarby nie moge tego uczynić. Nie można zmiksować poszczególnych kanałów a jedynie funkcje, które są im przypisane, tak więc miksując klapy z lotkami efekt jest taki, że przy opuszczeniu klap lotki zachowują się ... jak lotki :)

Nie ma możliwości zmiksowania osobno kanału 1 i 5 tak aby lotki chodziły razem z klapami.

Można regulować lotki z klapami ale tylko przy pomocy pokrętła VR1, jest to conajmniej niewygodne, no i  nie wyobrażam sobie krecenia pokrętłem w lewo i prawo na granicy widoczności :)

Zastanawiam się już nad rozebranie radia i wstawieniem zamiast potencjometru VR1 przełącznika 3 pozycyjnego z odpowiednio dobranymi rezystorami :)

Stanowisko Hiteca nt. tego mixu jest takie iż jest to ich niedopatrzenie i nie było ani nie będzie żadnej aktalizacji oprogramowania.

Przy okazji ciekaw jestem czy w nowym eclipsie 7 pro ten błąd został naprawiony.

Opublikowano

W nowym Eclipsie Pro jest możliwość tych ustawień i możliwośc przypisania przełączników oraz - zamiast tych obrotowych potencjometrów bardzo praktyczne przesuwne pod spodem aparatury . W zwykłym Eclipsie brak tych funkcji.

Opublikowano

Umieszczenie suwaków pod spodem jest dobrym rozwiązaniem pod warunkiem, że nadajnik wisi na smyczy:)

Ja nie wyobrażam już sobie latania bez pulpitu więc dostęp do suwaków nie byłby już tak praktyczny.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.