Xeo Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Szukam szukam i znaleźć nie mogę brzeszczotów do wyrzynarki jak w temacie :-/ Może ktoś mi pomoże i doradzi jakie będą najlepsze do sklejki/balsy? Dane techniczne piły: Napięcie 230 V ~ 50 Hz Moc 120 W S2 5 min Oscylacje 400-1600 min -1 Wahania wysokości 21 mm Długość ostrza 127 mm Wysokość cięcia przy 90 ° Max. 57 mm Wysokość cięcia przy 45 ° Max. 27 mm Pochyl w górę 0 ° 45 ° Powierzchni nośnej 410 × 245 mm Wzrost przy 90 ° do maksymalnej usunięcie 50 mm Wzrost przy 45 ° do usunięcia max 10 mm Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Masz z kołkiem czy bez? Z kołkiem używam brzeszczotów do Dedry (130mm). Szału nie ma, tylko do drewna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Ta piła powinna mieć jeszcze takie klocuszki do mocowania brzeszczotów bez kołka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 19 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Masz z kołkiem czy bez? Z kołkiem używam brzeszczotów do Dedry (130mm). Szału nie ma, tylko do drewna. Szczerze to nie wiem bo nie wiem o co dokładnie chodzi a sprawdzić mogę dopiero w weekend. Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Wpadnij do mnie, mam 130mm bezkołkowe Proxxona, weźmiesz sobie kilka sztuk i wypróbujesz. Kołkowych chyba też mam paczkę, one mi po nic, do mojej nie pasują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Tomku jednak brzeszczoty od ciebie ni jak nie da się zamocować ponieważ u mnie muszą być z bolcami Mocowanie wygląda następująco Czyli wracam do dalszych poszukiwań :-) Zastanawiam się do czego służy to Wg instrukcji jest to " adapter for coping saw blades". Tylko nigdzie w instrukcji nie znalazłem jak go zamontować :-/ Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 24 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Wkładasz brzeszczot w te klocuszki. Zaciskasz z dwóch stron śrubkami a zaczepiasz o tą poprzeczkę za wystająca blaszke na ramieniu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 24 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Wkładasz brzeszczot w te klocuszki. Zaciskasz z dwóch stron śrubkami a zaczepiasz o tą poprzeczkę za wystająca blaszke na ramieniu. Wielkie dzięki za podpowiedź, wczoraj już mój poziom myślenia był zbyt niski aby to rozkminić Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 24 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Jak uda Ci się to cudo zastosować to wklej zdjęcia. Jestem bardzo ciekawy jak działają te kostki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 24 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Mocowanie jak pisał Robert - skręcenie 2 imbusów w każdym uchwycie i tyle. Jedyne co musiałem poprawić to głębiej zamocować brzeszczot bo górne ramię biło w obudowę. Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 25 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Super rzecz... możesz pokazać jeszcze dolne mocowanie (górne mam takie samo. Chętnie nabędę takie kostki. Ktoś wie gdzie to można dostać (oddzielnie)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 25 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Dolne wygląda niemalże identycznie jak górne. Zdjęcie mogę zrobić ale najwcześniej w sobotę. Ale jak górne masz takie samo to i dolne będzie się zgadzać Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Super rzecz... możesz pokazać jeszcze dolne mocowanie (górne mam takie samo. Chętnie nabędę takie kostki. Ktoś wie gdzie to można dostać (oddzielnie)? Taka kostka aż prosi się do wykonania samodzielnie za pomocą pilnika,wiertarki i piłki do metalu. Dwa wiertła : 4 mm do otworów pod śruby M5 i 3mm pod kołek zaczepu ze stali utwardzanej (wymiary wierteł przykładowe). Czas pracy-dwa popołudnia. Poproś o dodatkowe zdjęcia w trzech rzutach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 26 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 W weekend zrobię rzuty z wymiarami Może komuś się przyda :-) Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Taka kostka aż prosi się do wykonania samodzielnie za pomocą pilnika,wiertarki i piłki do metalu. Dwa wiertła : 4 mm do otworów pod śruby M5 i 3mm pod kołek zaczepu ze stali utwardzanej (wymiary wierteł przykładowe). Czas pracy-dwa popołudnia. Poproś o dodatkowe zdjęcia w trzech rzutach. Wtedy to będzie wyglądało jak wszystkie moje własnoręcznie wykonane narzędzia... Działają, ale nie wyglądają. Są w większości tworzone z potrzeby chwili i z tego co mam dosłownie pod ręką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 31 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Wpadnij do mnie, mam 130mm bezkołkowe Proxxona, weźmiesz sobie kilka sztuk i wypróbujesz. Kołkowych chyba też mam paczkę, one mi po nic, do mojej nie pasują. Ile zębów na cal mają Twoje brzeszczoty. Jakie polecasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 31 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 15 na cal. Kupuje PROXXONy Micromot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 30 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Co sądzicie o brzeszczotach od tego użytkownika? http://allegro.pl/brzeszczoty-wlosowe-6-do-drewna-tempo-record-s-i4441326059.html Ma duży wybór, będzie się jakiś nadawał do wyrzynarki maszynowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 czy da się je w prosty (lub mniej) sposób zakołkować? Nie mam niestety tych magicznych uchwytów, co pokazywał Sebastian. Dodatkowo dolne mocowanie nie ma na nie uchwytu - buuuuuu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Kupiłem więc kilka brzeszczotów na próbę, różne numery i kształty zęba, szczerze każdym się dobrze tnie. Nie widzę różnicy. Siedzę teraz i tnę na paski sklejkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi