szpachla Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Hehe.... Dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Ten copterek ma uszczelniacze na każdej ośce silnika ?? Chociaż wiem z doświadczenia, że takie proste silniki szczotkowe działają pod wodą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Wystarczy ze w zalewie jest woda zdemineralizowana Wyslane z Note3 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 A czym się różni woda demineralizowana od zwykłej ?? Przecież bardziej sucha nie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Ciekawe czy DJI też tak woduje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 A czym się różni woda demineralizowana od zwykłej ?? Przecież bardziej sucha nie jest Jest super czysta. Woda destylowana nie przewodzi prądu. To jony różnych substancji w niej rozpuszczone są odpowiedzialne za przewodzenie prądu. Co ciekawe, woda destylowana jest bardzo agresywna. Powoduje wypłukiwanie i rozpuszczanie naczynia w którym jest. I po chwili nie jest już destylowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 To zadam pytanie z innej beczki. Do akumulatorów samochodowych, i nie tylko bo w skuterach, quadach itp. dolewa się wody destylowanej dlatego że jest bardzo czysta, praktycznie samo H2O ale przecież w akumulatorach jest kwas to w tym momencie rozcieńczamy ten kwas wodą w celu tylko uzupełnienia poziomu ?? Nie pogarsza to wydajności prądowej akumulatora / spadku napięcia ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Dolewa się wodę, bo z elektrolitu jedynie woda wyparowuje. Więc dolewając wodę przywracasz prawidłowe wartości. Ale takich akumulatorów to ja juz daaawno nie widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Dolewa się wodę, bo z elektrolitu jedynie woda wyparowuje. Więc dolewając wodę przywracasz prawidłowe wartości. Dziękuję za konkrety Czemu dawno? Ostatnio kupowałem akumulator YUASA do skutera dałem 70zł właśnie zwykły nie żelowy. Chyba dużo gorsze nie są ?? Ale to już zbacza z tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekH Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Jakoś w rc trialu nikt się nie przejmuje czystością wody kiedy topi się model po dach w błocie Silnik sobie poradzi jeśli tylko elektronika jest zabezpieczona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 22 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Silnik sobie poradzi jeśli tylko elektronika jest zabezpieczona. I to mądre i prawdziwe. Silnik, czy to bezszczotkowy czy szczotkowy w wodzie działa niemal tak dobrze jak w powietrzu. Przewodność elektryczna "kranówki" jest naprawdę niewielka. Przy napięciach spotykanych w modelach prąd możnaby określić jako znikomy. Dla niezabezpieczonych układów sterujących jest to problem ale dla silnika żaden. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Ja już nie raz model z wody wyciągałem i działa do dzisiaj. Jeden nawet wisiał 3 dni w deszczu 30 metrów nad ziemią dopiero huragan go zdmuchnął. Nawet klej (butaprem) nie puścił Elektronika działa elegancko, serwa ok Myśle że to może być nawet zwykła kranówa.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 23 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Bo to jest zwykła woda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi