Y/F-22 Opublikowano 29 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Mało jeszcze wiem ale znalazłem ciekawą zależność o której chciałbym napisać. Górę ogona mam "wykropkowaną" czarnymi naklejkami, widać to na zdjęciach. Mam też także takiego czarnego "X'a" którym zasłoniłem sobie otwór po diodzie LED na górze ogona. No i kamera go widziała, była to naklejka najbliżej obiektywu. Nagrałem 3 filmy z pozycji ogona, jeden na fabrycznych ustawieniach a kolejne 2 na zmienionej ekspozycji itp. No i tak, na pierwszym popychacz wraz z serwem oraz tego czarnego "x" widać parę centymetrów od krawędzi nagranego materiału, na kolejnych nagraniach "X" przesunął się tak, że widać go tylko w połowie i tak samo jest z popychaczem - wniosek prosty, kamera przybliżyła sobie obraz (na pewno nie dotykałem zooma na ekranie). Nie wiem czy tak ma być tzn. czy zmiana parametrów ekspozycji i ustawień krajobrazu wpływa na to ale wspominam na przyszłość bo nie każdy może o tym wiedzieć. Na razie sprzedałem Overmaxa, średnio mi podchodził z racji gabarytów - szykuję się na Mobiusa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 A może rozważ INNOVVa? Ja jestem zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Dzisiejsze fotki by Overcam oV2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Dziś - znaczy wczoraj poszedłem na całość, a co mi tam. zacząłem przerabiać Mobiusa i wyszło mi coś takiego ; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Ok, zwróciłeś moją uwagę. Jak to zrobiłeś.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Może uda zamieścić mi się krótki film z ogona, podskoczę tylko do kumpla aby mi zrobił upload na vimeo czy youtube. Na razie pokazać mogę screenshooty wyciągnięte z filmu, perspektywa całkiem fajna ale tutaj przydałby się jeszcze szerszy obiektyw od 120* bo w sumie tak to niewiele widać, udało mi się uszczelić ptaszka Fajnie wyglądają akrobacje z perspektywy ogona, polecam Są nowe wersje overmaxa, aktualnie w tej samej cenie co 2.0 (w sumie już go nie ma) jest Activcam 2.1 a i jest jakaś specjalna wersja Overmaxa do kręcenia ujęć z powietrza jednak kosztuje około 7 stów z tego co gdzieś podpatrzyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi