kaszalu Opublikowano 21 Lutego 2015 Opublikowano 21 Lutego 2015 (edytowane) Gdyby był lód można się jeszcze szybko przenieść kawałek dalej przy Kanałowej i Czarnej Drodze - tam zawsze była woda wolna od lodu - przy wpływającym do kanału strumyku ! Zobaczymy jutro ! W każdym razie ja muszę jutro spróbować, bo statek będzie przekazany armatorowi w przyszły piątek a w tygodniu brak czasu i szybko robi się ciemno ... Michał - czekamy na relację z Twojego pływania ! Edytowane 21 Lutego 2015 przez kaszalu
kaczma2 Opublikowano 22 Lutego 2015 Opublikowano 22 Lutego 2015 Andrzej, jak wjedziesz w ul Mennica znajdziesz ustronną zatoczkę z czystą, spokojną wodą Brdy. Drzewiecki twierdzi, że wodę z Brdy można pić po przegotowaniu.
kaszalu Opublikowano 22 Lutego 2015 Opublikowano 22 Lutego 2015 (edytowane) Witam wszystkich ! I nadeszła długo oczekiwana chwila prawdy ! Pogoda dopisała, ekipa stawiła się o umówionej porze nad niezamarzniętymi miejscami jak się okazało kanałem - przystąpiliśmy do wodowania i testów stoczniowych,! Jak dla mnie i Smyka wyszło rewelacyjnie - sami zresztą zobaczcie ! Łodzie przetestowane, kaczki zakarmione - fajny dzionek ! Pozdrowienia i do NASTĘPNEGO MODELU - coś mi tam znowu po głowie się kołacze .... Edytowane 22 Lutego 2015 przez kaszalu
Peter123 Opublikowano 22 Lutego 2015 Opublikowano 22 Lutego 2015 Witam wszystkich ! I nadeszła długo oczekiwana chwila prawdy ! Pogoda dopisała, ekipa stawiła się o umówionej porze nad niezamarzniętymi miejscami jak się okazało kanałem - przystąpiliśmy do wodowania i testów stoczniowych,! Jak dla mnie i Smyka wyszło rewelacyjnie - sami zresztą zobaczcie ! Łodzie przetestowane, kaczki zakarmione - fajny dzionek ! Pozdrowienia i do NASTĘPNEGO MODELU - coś mi tam znowu po głowie się kołacze .... Super! gratulacje dla wodnej ekipy! Osobiście, zdecydowanie wybieram ślizg! Kuterek trochę taki leniwy....
mike217 Opublikowano 22 Lutego 2015 Opublikowano 22 Lutego 2015 I ja wczoraj pomieliłem wodę http://pfmrc.eu/index.php?/topic/48691-ofshore-45/page-6&do=findComment&comment=549738
mario70 Opublikowano 22 Lutego 2015 Opublikowano 22 Lutego 2015 No Janusz, rewelacja. W warunkach domowych nie wydawało się, że będzie taki szybki Extra zabawa !
kaszalu Opublikowano 26 Lutego 2015 Opublikowano 26 Lutego 2015 Projekt łódki zanętowej po pomyślnych testach stoczniowych na Kanale Bydgoskim "na ostro" zbliża się do końca . Wszystko przygotowane do przekazania armatorowi w Kołobrzegu - ostatni filmik postaram się nakręcić z pływania i szkolenia nowego szypra w basenie portowym mariny Kołobrzeg ..... Ale to dopiero w najbliższą sobotę ! A poza tym życzę mu "taaakiej ryby" zanęconej wynalazkiem mojej produkcji !!
kaszalu Opublikowano 1 Marca 2015 Opublikowano 1 Marca 2015 Łódka zanętowa w sobotę zmieniła miejsce zamieszkania na Kołobrzeg. Ostatnie pływanie kontrolne odbyło się w basenie portu jachtowego " Marina Solna" pod dowództwem nowego armatora ! Teraz ma dwie łodzie - jedną dużą do pływania w realu ( pod nią stoję..) i drugą mała do zanęcania zakąski !! Filmik poniżej , pozdrowienia ! 1
Gość horn3t Opublikowano 1 Marca 2015 Opublikowano 1 Marca 2015 Ładne modele i Marina Kołobrzeska dawno tam nie byłem widać teraz odpicowane, że hej
Senior Opublikowano 1 Marca 2015 Opublikowano 1 Marca 2015 Heja Koledzy - witam nad morzem !!!! Liny już się cieszą. Świetnie to wyszło .... brawo konstruktor.
kaszalu Opublikowano 6 Marca 2015 Opublikowano 6 Marca 2015 "Nalina" skończona, opływana i mieszka już gdzie indziej .... Pogoda jakaś taka lipna i niepokój egzystencjalny człeka poszarpuje ... ,,,i po głowie coś łazi i spokoju nie daje ! No to wygrzebałem odpoczywający w piwnicy kadłub używanego ślizgu L= 1500 mm i tak sobie dumam ... i dumam... co by tu wydumać ! No i coś wydumałem ! W każdym razie silnikiem do tego będzie 2-suwowa spalina 20 cm3 ; 2,7 KM z napędem śmigłowym bo LUBIĘ AIRBOOTY ( patrz str, 5 pod koniec )!! A w czerwcu na Brdzie będzie impreza "Ster na Bydgoszcz" z akcentami modelarskimi - na zakolu przed śluzą miejską i wyspą młyńską - TRZA COŚ WYBUDOWAĆ !!!! Fotka złomu bazowego , napędu i koncepcji poniżej !
kaczma2 Opublikowano 6 Marca 2015 Opublikowano 6 Marca 2015 Tak właściwie to nie jest kadłub na Air Boat. raczej nie bdzie robił driftów 8 stron zdjęć, filmów różnych wersji http://marek.aplus.pl/forum/viewtopic.php?t=3230&postdays=0&postorder=asc&start=140
kaszalu Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 Ale popływać fajnie się da ! Coś z niego będzie ! Janusz przesłał mi fotkę wykończonego ślizgu który próbował na Kanale Bydgoskim razem z łódką zanętową - fotka poniżej a film powyżej . Wyładniał ci on, wyładniał ... Teraz będzie się czym gonić w Pieczyskach !! Pozdrowienia !
kaczma2 Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 Dzisiaj dobra pogoda na żaglówki. Stały wiatr, nie za silny. Model słucha steru, przyjemne pływanie.
kaczma2 Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 Jeszcze trochę, jeszcze tydzień. Czwartek decydujący dzień i piątek. Potem szykuję sprzęt.
Rekomendowane odpowiedzi