cezar65 Opublikowano 30 Maja 2015 Opublikowano 30 Maja 2015 Seniorze....tak jak pisałem Atlas jest mi nie przyjazny. Własnie rano po obudzeniu coś mnie łupie w kręgosłupie , i praktycznie zawsze mam jakieś historie po każdym pływaniu nim, do tego stopnia że np. trzy lata temu nie pływałem nim i w zeszłym roku też stał w porcie. Po wczorajszej przygodzie następne i ostatnie ! w tym roku pływanie to będzie jak się razem spotkamy w dwa Atlasy.....Praktycznie wczoraj gdzyby nie pomoc Kobiety mojej to normalnie k....a bym go z wody nie wyjął.Dzisiaj widzę że pogoda jest rano słaba...deszcz wisi w powietrzu.....nad Balaton przyjadę z Zefirem. Chciałem dodać jeszcze że w ciągu kilku dni nie obecności na Balatonem stwierdziłem że nastąpił gwałtowny rozrost glonów które nawijają się na śrubę.
pawel4090 Opublikowano 30 Maja 2015 Opublikowano 30 Maja 2015 No Cezar, za to poświęcenie Żony, na pewno należą jej się nowe buty, tak by powiedziała moja kobieta
kaszalu Opublikowano 30 Maja 2015 Opublikowano 30 Maja 2015 Witam Wszystkich ! No to jesteśmy po pierwszej turze pływania na Balatonie ! Impreza udana, ludzi sporo , dzieciaki i nie tylko miały frajdę, nie mówiąc o nas .... Pływało wszystko co żyło i miało śrubę lub żagle ! Nie obyło się bez przygód, Smyk tradycyjnie dachował ślizgiem na środku akwenu , po czym szybko zdryfował w trzciny !! Trzeba było na sygnale uruchomić Bałtyka do akcji ratowniczej . Sprawne działanie służb ratowniczych wywlekło topielca na szeroką wodę gdzie został odwrócony do pozycji żeglugowej i Smyk dzielnie "smykał" dalej ! Potem torpeedooboot powarczał i pośmierdział "żużlowo" metanolem na akwenie i narobił trochę zamieszania. Na koniec organizatorzy obdarowali nas pamiątkowymi pucharkami z zaproszeniem na następne imprezy ! Pozdrowienia , ładujemy bateria i następna runda na Kanale Bydgoskim dzisiaj o 14.30 ! Zapraszamy ! Poniżej kilka fotek i filmik !
kaszalu Opublikowano 30 Maja 2015 Opublikowano 30 Maja 2015 I druga odsłona dzisiejszego pływającego dzionka - pływanie na Kanale Bydgoskim o godz. 14.30 przy śluzie w okolicach Czarnej Drogi ! Popływali, pogadali technicznie i egzystencjalnie, kawę i ciacho od organizatorów pojedli - było fajnie !!! Dziękujemy za zaproszenie ! Do zobaczenia znowu na jakiejś imprezie !! Filmik trochę nieostry bo się aparatura zbuntowała ... ale zdjęcia mogą być !
kaczma2 Opublikowano 30 Maja 2015 Opublikowano 30 Maja 2015 Są zdjęcia, są filmy z festynu na kanale z tym, że nie wiem czemu zdjęcia modeli na wodzie są kiepskie. Może z odbicia światła od fal. Umieszczę później. Najpierw muszę opróżnić bagażnik.
kaszalu Opublikowano 30 Maja 2015 Opublikowano 30 Maja 2015 I najważniejsze - dla takich zdjęć i "bananów" na twarzy warto popularyzować modelarstwo !!!! A teraz idę "wygruzić" pojazd z wszelkiego sprzętu i innych "szpejów" ...... Pozdrowienia !!!
cezar65 Opublikowano 30 Maja 2015 Opublikowano 30 Maja 2015 Tak.....warto popularyzować modelarstwo , i przy okazjii odrobinę kultury. Wydaje mi się że jak się komuś ( smykowi ) ukłoniłem i powiedziałem dzień dobry , to jak on taki kulturalny to powinien odpowiedzieć.....Również jak się dla takiego buraka poświeca człowiek i daruje mu dwa komplety kół zębatych i jeszcze mu zanosi do sklepu na wąską to jak burak miał by odrobinę taktu to by chociaż powiedział magiczne słowo . No i wreszcie to że zostałem przez buraka skutecznie wyproszony dzisiaj z Balatonu . Stwierdził że mój nadajnik jest silniejszy od jego i przez to jego małe gówno nie pływa , więc się od niego odsunełem . Już na żadnych pływaniach z jego udziałem moja noga nie postąpi , jak również sposób zwrócenia się JEGO o pomoc w ratowaniu ślizgu z trzcin był bardzo nie miły , wręcz rozkazoburczy , nie jestem jego chłopcem na posyłki.Jednym słowem ŻENADA. 1
kaszalu Opublikowano 30 Maja 2015 Opublikowano 30 Maja 2015 Oj Cezary , Cezary - pogadalibyście sobie od serca w cztery oczy, wyjaśnili stanowiska , uzgodnili płaszczyzny porozumienia a nie tak obcesowo przepychanki na forum ..... Szkoda psuć takiego fajnego dnia ! Janusz po wywrotce ślizgu był trochę zdenerwowany i szukał pomocy - trzeba człowieka zrozumieć w konkretnej sytuacji ... Ale zrobisz jak uważasz ! Moim zdaniem forum nie jest platformą do załatwiania prywatnych animozji . Amen !
cezar65 Opublikowano 30 Maja 2015 Opublikowano 30 Maja 2015 Dla ciebie może i fajny ......rzeczywiście przepychanki na forum.....a ty jesteś jego adwokatem? . Byłeś i słyszałeś o czym z nim rozmawiałem? 1
Senior Opublikowano 30 Maja 2015 Opublikowano 30 Maja 2015 Andrzej - ślizg czeka w gotowości. Niestety praca zawodowa nie daje szans na przyjemności. Jeżeli już znajdzie się wolny dzień - pogoda nad morzem zniechęca do wypadów na lotnisko czy nad mój ulubiony akwenik. Ale nadchodzi wiekopomna chwila - od 1 lipca będę miał mnóstwo czasu - zasłużona emerytura. Wiele sobie po tym dniu obiecuję, a wyjdzie zapewne jak zwykle - pogoń - ale za czym ???? Jednym słowem do lipca, choć nadchodzący długi "łykend" zapowiada się obiecująco.
mike217 Opublikowano 30 Maja 2015 Opublikowano 30 Maja 2015 O Matko.. chyba nic nie straciłem. W bydgoszczy były zawsze animozje między modelarzami, zapoczątkowali je modelarze lotniczy a teraz widzę, że przeniosło się na wodniaków.. Kur.. niedługo modele kombajnów węglowych trzeba będzie budować...
kaszalu Opublikowano 30 Maja 2015 Opublikowano 30 Maja 2015 Ryszard - w takim razie czekamy na fotorelację ! Cezary - daj już spokój tym zaczepkom - nikomu ani niczemu to nie służy ....SZANUJMY SIĘ NA WZAJEM ! Więcej w tym temacie nie będę się wypowiadał i proszę o niekontynuowanie tej sprawy z szacunku do innych użytkowników forum ! Nie po to jest utworzone aby prowadzić tu jakieś prywatne kłótnie ! Spotkajcie się w cztery oczy i wyjaśnijcie sobie swoje pretensje !
cezar65 Opublikowano 30 Maja 2015 Opublikowano 30 Maja 2015 Ciebie napewno nie zaczepiam....adwokat się znalazł.
kaszalu Opublikowano 30 Maja 2015 Opublikowano 30 Maja 2015 Wracając do pływania otrzymałem całą masę bardzo dobrych fotek od mojego kolegi - Piotra Ślagowskiego - którego zaprosiłem jako gościa na nasze pływanie nad Balaton ! Za jego zgodą publikuję kilka na forum bo naprawdę zrobił kawał dobrej reporterskiej roboty !
kaczma2 Opublikowano 30 Maja 2015 Opublikowano 30 Maja 2015 Trochę zdjęć ode mnie. Andrzejku, wygląda na to, że przesuwanie środka ciężkości nie wpłynie na prędkość T-05. Jest za ciężki. Jest za mały przyrost prędkości w stosunku do większej pracy silnika. Płynie ciężko. Najlepiej, jakoś lżej na wolnych obrotach zaraz po wodowaniu. Jutro zobaczysz na filmie. No i jest film W ślizgu nie popłynie. Inny kadłub, taki żeby dziób ciął wodę typu kajak wyczynowy jedynka. Podniesiony dziób powoduje, że całą szerokością dna napiera na wodę i nasuwa się powiedzenie: wiele hałasu o nic. Teraz można jedynie spróbować podnieść kąt silnika, tak aby wyciągał rufę z wody i pływać. Miałeś pomysł i zrealizowałeś. Jest doświadczenie, także dla innych. To się chwali. 1
kaszalu Opublikowano 31 Maja 2015 Opublikowano 31 Maja 2015 Trzeba doregulować kąty nastawienia silnika i popróbować na różnych śmigłach tak, aby pracował w pełnym zakresie mocy od wolnych obrotów do maxa. Teraz pływa właściwie na połowie pełnego zakresu - pobawię się w urlopie z regulacją i dopieścimy "machinę bojową" !! Ale klimat jak dla mnie ma odpowiedni !!
Gość horn3t Opublikowano 31 Maja 2015 Opublikowano 31 Maja 2015 Ładny festiwal i fajne relacje zdjęciowe
kaszalu Opublikowano 4 Czerwca 2015 Opublikowano 4 Czerwca 2015 Dzisiaj festyn osiedlowy Rady Osiedla Okole - Stary Kanał Bydgoski pomiędzy ul.Nakielską , Wrocławską a Kanałową od 14.00 do 22.00 .Wiele atrakcji łącznie z losowaniem wycieczki do Strasburga i fajerwerkami ( patrz plakat poniżej ) Pływamy modelami RC ok godz. 16.00 przy Kanałowej, po wyścigach smoczych łodzi - ZAPRASZAMY !!
Rekomendowane odpowiedzi