kaszalu Opublikowano 6 Września 2015 Opublikowano 6 Września 2015 Kaszalu, ja mozolnie buduję a za 3 tygodnie jadę ścigać się do Bornego Sulinowa . W Bydgoszczy jest wszędzie mało wody i wszystko pozarastane. Odkąd mam w modelu telemetryczny pomiar temp silnika i regulatora wolę poczekać cierpliwie na zimniejszą aure i wodę.. OK ! Myślałem tylko , że wszyscy porzucili swoje pasje i gniją przed telewizornią ... Ale jak nie to OK !! My tam ze Smykiem nie odpuszczamy - pływamy w każdy wekend na dużych i małych łódkach jak tylko nie pada ku uciesze własnej przypadkowych kibiców ! A na tapecie coś z serii motorowych gigantów - kadłubik jest już w stoczni domowej ..zima idzie , trzeba coś nowego podłubać ... Poza tym z glonami i zarastaniem racja - jakiś czas temu sfajczyłem motorek do Sharka - nawinęło się jakieś zielsko i zablokowało wał i silnik, a że już cherlawy ci on był to poległ na polu chwały ... śmierdziało jakby pół Zachemu się spaliło ! Cześć jego pamięci !! Założę nowy ! Ps. - SENIOR Z KOSZALINA Jak tam pływanie DRAGSTAREM ?? Gdzie obiecana relacja ?Czekamy !! Pozdrowienia !!
mike217 Opublikowano 6 Września 2015 Opublikowano 6 Września 2015 Znam ten model, niestety jest z poliestrów no ale jak będziesz kleić poliestrami będzie ok. Kilka osób w Polsce go próbowało zbudować z mizernym skutkiem. Czym chcesz go napędzać?
kaszalu Opublikowano 6 Września 2015 Opublikowano 6 Września 2015 Znam ten model, niestety jest z poliestrów no ale jak będziesz kleić poliestrami będzie ok. Kilka osób w Polsce go próbowało zbudować z mizernym skutkiem. Czym chcesz go napędzać? Na filmie powyżej napędzany jest silnikiem benzynowym CPMods 26cc Zenoah . Może więc nie będę wymyślał i wstawię taki sam ...Pytanie tylko jaka śruba ...? Druga opcja to silnik od kosy spalinowej DEMON ze sprzęgłem odśrodkowym - jakieś 5,2 KM - tu jest trochę problem z miejscem - ciasnawo po bokach.... no i też kwestia doboru śruby. Można by zdjąć osłony boczne z silnika i wtedy jest lepiej. No i podstawowa sprawa DEMONA MAM a Zenoaha dopiero mam ochotę mieć !! Co Michał o tym myślisz ?
mike217 Opublikowano 7 Września 2015 Opublikowano 7 Września 2015 Z silnikiem od kosy spalinowej jesteś z góry skazany na porażkę. Te silniki mają za małe obroty i są za słabe. Próbowało kilku i kilku poległo. Zenoach jest jak najbardziej ok , z dobrym wydechem da sobie radę. Wał musi mieć średnicę minimum 1/4 cala i musi być to linka, może u mnie zobaczyć bo mój duży elektryk właśnie na takiej pływa. Śruba do Zenoacha będzie miała w granicach 67-70mm średnicy 2 łopatowa ewentualnie nieco mniejsza 3 łopatowa . Wchodzisz Kaszalu w duży -drogi model gdzie każda awaria kosztuje. Mój duży elektryk jest podobnych gabarytów i napędzam go 6kW silnikiem czyli ponad 8 konną jednostką. U mnie śruby są nieco mniejsze ale ja mam dużo wyższe obroty. Model jest kosztowny w eksploatacji ale frajdę daję nieporównywalną z małymi modelami.
cezar65 Opublikowano 7 Września 2015 Opublikowano 7 Września 2015 Na razie nie pływam ....bo od tygodnia nie mogę się napatrzeć na ten pięknie wykonany napęd dwuwałowy do tego kadłuba i nadbudówki Halnego co go dostał od Wdowy po śp.Czesławie Kruszczyńskim z Kruszwicy. Komplikacja tego napędu mnie poraża - przeraża . Widzę silnik elektryczny sprzęgnięty z przekładnią planetarną od jakiejś wkrętarki. Po czym jest założone duże koło pasowe i poprzez paski napędza malutkie koło pasowe. Następuje wzrost prędkości obrotowej . To malutkie koło nałożone ma na drugim końcu swego wału małe koło zębate i ono napędza znowu duże koło zębate , czyli znowu następuje zmniejszenie prędkości obrotowej . Od tego koła są napędzane dwa pozostałe koła o jednakowej średnicy. Łącznie kół zębatych dużych widzę trzy ( sprzęgnięte ze sobą) . Domniemuję że za napęd wałów napędowych w Halnym odpowiedzialne będą osie wychodzące z skrajnych kół zębatych. Patrząc na ich kinematykę pracy , stwierdzam że te osie , a i wraz z nimi wały napędowe , po podłączeniu będą się obracać w tym samym kierunku. No a wały prawidłowo powinny mieć kierunek obrotów przeciwbieżny. Tak jest na każdym statku czy okręcie , tak i powinno być i w modelu.Tak i ja mam w moim Zefirze.Nie mogę pojąć że najpierw się prędkość obrotową silnika zmniejsza za pomocą przekładni planetarnej , i to mocno. Po czym się tę prędkość zwiększa za pomocą przekładni paskowej i następnie za pomocą kół zębatych mocno się ją zmniejsza . Ponieważ moim Zefirem sporo napływałem i w trakcie eksploatacji przełożenia napędu modyfikowałem dwukrotnie zanim utrafiłem . Mogę tylko powiedzieć że u mnie przy średnicy śrub 53mm i czterech łopatach mam kąt zaklinowania równy 45 stopni. Aby model miał dobre włąściwości nautyczne i miał nadmiar mocy czasami potrzebny to obroty tych śrub u mnie przy całej naprzód po zmierzeniu obrotomierzem na sucho mam ok 3600. Panu Smykowi proponuję za konstrukcję tego cudownego napędu przyznać nagrodę Nobla z dziedziny modelarstwa.
kaczma2 Opublikowano 7 Września 2015 Opublikowano 7 Września 2015 Też uważam, że ta przekładnia planetarna jest niepotrzebna. Każde przełożenie napędu to straty i w efekcie większy pobór prądu. Ja do swojego modelu wolę wstawić dwa silniki wolnoobrotowe. No ale jak tak sobie wymyślił to i zrobił. Inaczej, ten typ tak ma.
mike217 Opublikowano 7 Września 2015 Opublikowano 7 Września 2015 Cezary....Każdy robi jak lubi. Jest tak mało nas w okolicach szkutników, że szkoda się droczyć. Przekładnia istotnie ma mały sens i logikę a może ma się fajnie kręcić, hałasować i dawać frajdę twórcy? Chyba w tym hobby o to chodzi, że robimy unikaty.
ahaweto Opublikowano 7 Września 2015 Opublikowano 7 Września 2015 Michał, jaka impreza będzie w Bornem Sulinowie ? Mam blisko.
mike217 Opublikowano 7 Września 2015 Opublikowano 7 Września 2015 Grand Prix Pomorza zdaje się... w klasach modeli elektrycznych mono, hydro i eco. Zapraszam! termin 26-27.9 Zatoka Cicha jeziora Pile w samym centrum Bornego.
kaczma2 Opublikowano 8 Września 2015 Opublikowano 8 Września 2015 Cezary, z tym napędem jest inaczej. Mały tryb jest zazębiony z dużymi trybami, lewym i środkowym, które się nie zazębiają. Natomiast środkowy zazębia się z prawym. Tryb lewy i prawy jest połączony z wałami i obracają się w przeciwnych kierunkach. Dla jasności edytuję. Tryb lewy i środkowy zazębiają się tylko przez mały tryb, nie bezpośrednio. Są minimalnie oddalone od siebie pod rozstaw wałów. Napęd posiada zabezpieczenia silnika w przypadku blokady śruby napędowej.
cezar65 Opublikowano 8 Września 2015 Opublikowano 8 Września 2015 Kaczma , rzeczywiście jeszcze raz przejrzałem uwzględniając to co piszesz i rzeczywiście masz rację . Zwracam honor . Ale i tak za ten napęd to jednak nagroda Nobla.
kaczma2 Opublikowano 11 Września 2015 Opublikowano 11 Września 2015 Dzisiaj trochę popływałem motorówką. Tak dla przypomnienia. Mała woda to i mała prędkość. Pójdą w ruch następne modele. 1
kaszalu Opublikowano 13 Września 2015 Opublikowano 13 Września 2015 Na razie przerwa w pływaniu - siedzę w Inowrocławiu i wdycham jod !! W wolnych chwilach latanie !!! Pozdrowienia !!
cezar65 Opublikowano 13 Września 2015 Opublikowano 13 Września 2015 Wczoraj pojechałem z Sztormem ponawigować na torze regatowym na ul. Witebskiej. Podejście do wody jest dobre. Dobrze się go woduje. Ale nie dało się popływać za długo bo woda jest mocno zanieczyszczona roślinnością . Zaliczyłem jedno nawinięcie na śrubę i ster. Pływałem bardzo blisko brzegu. Pomimo że było po 18 i liczyłem na to że siła wiatru zmaleje , to wręcz siła wiatru rosła i w związku z tym po 25 minutach zdecydowałem o wyjęciu modelu z wody.
kaczma2 Opublikowano 15 Września 2015 Opublikowano 15 Września 2015 Przedstawiam to, co do tej pory zrobiłem. Nie jest to ideał. Wymaga poprawek. Zastanawiam się na jaki klej wkleić szybki z leksanu w okna kabiny z HIPSu. CA robi opary na szybce. I jeszcze drugie ujęcie przy świetle dziennym.
mike217 Opublikowano 15 Września 2015 Opublikowano 15 Września 2015 Mam Cyjaka który nie robi oparów. Loctite 460.Używamy go do spławików. Mogę poratować. Innym sposobem jest silikon szklarski.
kaczma2 Opublikowano 16 Września 2015 Opublikowano 16 Września 2015 Sprawa kleju opanowana. Cyjanopan E 2g nie daje oparów. Szybki wklejone.
cezar65 Opublikowano 17 Września 2015 Opublikowano 17 Września 2015 Dzisiaj ok. 18:30 byłem z modelem Sztorma nad kanałem , ale z pływania nic nie wyszło . Woda jest mocno zanieczyszczona spadłymi suchymi liściami i gałązkami z rosnących nad brzegiem drzew. Tak że już do następnego sezonu tam nie popływam. Jutro spróbuję popływać na jeziorze w Pieckach.
kaczma2 Opublikowano 18 Września 2015 Opublikowano 18 Września 2015 W lipcu załatwiałem okno na ul.Plażowej, ta za byłym basenem przy Nakielskiej. Tam wzdłuż kanału jest asfaltowa droga i są betonowe szerokie schody do wody, po obu stronach kanału i jakby szerszy. Ale, z czystością wody bywa różnie.
mike217 Opublikowano 20 Września 2015 Opublikowano 20 Września 2015 Zapraszam do mojej relacji gdzie powstaje kolejna duża łódeczka http://pfmrc.eu/index.php?/topic/54899-seaducer-elektro/
Rekomendowane odpowiedzi