cezar65 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Mike nie pisz ze woda w tym akwenie ( wielkości 3 razy jak balaton) jest o konsystencji szamba - bo jest to nie prawdą , i po za tym nie byłeś i nie widziałeś . Wiesz dla mnie , a sporo pływam miarą czystości akwenu jest to jak wygląda kadłub na linii wodnej po wyjęciu z wody. Tam tego nie stwierdziłem . Tam żeby właściciel mi pozwolił popływać to najpierw musiałem z nim porozmawiać , a był jak to biznesmen ciężko dostępny - obsługa nie chciała podjąć decyzji o możliwości wejścia na teren z modelami i pływania nimi. Tak że proszę nie pisz o czystości tego akwenu i o tym czy jego droga w tym biznesie jest dobra czy zła . Bo się okaże że pojadę popływać i gość mi pokaże bramę i się skończy moje pływanie .
mike217 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Opublikowano 22 Czerwca 2016 A jakie jest Twoje doświadczenie z badaniami takich wód i określaniem ich czystości? Co nie napiszesz na tym forum to źle... Nic tu po mnie.
cezar65 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Doświadczenia nie mam żadnego, i nie masz się o co obrażać bo ja Cię z forum nie wyganiam. Jeszcze nigdy nie obraziłem Ciebie , Sam napisałeś ostatnio że forum służy do tego aby wyrazić swoje zdanie . Ty piszesz że woda to bagno , a ja uważam że jest czysta.Jeżeli masz czas to zapraszam Cię do siebie w sobotę i pojedziemy moim autem z dwoma modelami i sobie popływasz i zobaczysz jakie tam panują warunki. Tel do mnie masz . Ten ośrodek jest czynny tylko w sobotę i niedzielę od godz. 15;00 do 20;00.
mike217 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Może w następny weekend. W ten jadę na drugi koniec Polski. Wodę znam z wędkarstwa. Możemy się kiedyś ustawić na pływanie na jakieś popołudnie bo mam do przetestowania parę rozwiązań.
kaszalu Opublikowano 22 Czerwca 2016 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Ja to chyba jednak zostanę przy Pieczyskach, Kanale Bydgoskim , Balatonie i Pieckach..... Gdzie indziej jak widzę za dużo problemów ! Pozdrowienia dla Wszystkich !
kaszalu Opublikowano 23 Czerwca 2016 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Janusz po bardzo udanym wodowaniu Halnego na kanale bydgoskim wrócił do prac wykończeniowych . Kilka fotek poniżej !
kaszalu Opublikowano 23 Czerwca 2016 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Andrzej z Aleksandrowa też nie zasypia gruszek w popiele tylko właśnie skończył swoja "parówkę" !!! Próby na ostro pod parą samej siłowni już przeprowadzone, całość na wodzie próbowana będzie niebawem - poniedziałek ~wtorek ! Andrzej myśli intensywnie nad nazwą dla parostatku - jakieś propozycje od Was dla armatora po zobaczeniu fotek ? Kto ma pomysła niech zapodaje ( np. "Steam boss" albo "Parowa królowa" - może da za to "klimatycznie" popływać ...... Moim zdaniem wygląda SUPER !!!! Ps. Pamiętajcie że to cudo ma 1300 mm długości i prawie 300 mm szerokości - zdjęcia tego nie oddają ale to naprawdę wielka łódź !!
cezar65 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Co by za dużo codziennie o tym samym nie pisać: Wczoraj pływałem dwa razy - rano Zefirem w Nakle na terenie mariny , w godzinach prawie wieczornych Rosomakiem na Kanale Bydgoskim. Łącznie dwie godziny. Na terenie mariny warunki do pływania słabe bo wiejący poprzedniego dnia wiatr napchał do basenu roślinność wodną i ona skutecznie utrudniała nawigowanie . Natomiast na Kanale również to samo - pełno wodnego zielska i też trzeba było ostrożnie między nim lawirować , co by nie zaliczyć nawinięcia na śrubę. Natomiast dzisiaj rano pojechałem do Inowrocławia na ul Rąbińską i popływałem Rosomakiem jedną godzinę na terenie nowego parku zdrojowego . Ogólnie woda o dziwnej barwie , poziom wody niski w stosunku do roku ubiegłego. Tyle na plus że brak roślinności wodnej. Natomiast pod wieczór nawiedziłem Balaton . Tam jest gorzej jak żle . Poziom wody skandalicznie niski i widać ile ubyło wody od tamtego roku - wg. mnie to około 35cm. 1
kaszalu Opublikowano 23 Czerwca 2016 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Wczoraj na Dzień Ojca dostałem od synów zabawny upominek ! Pełnomorski jacht żaglowy w skali mikro Graupnera ! Pełna profecha, proporcjonalny 2 kanałowy system sterujacy 2,4 GHz, 260 mm długi kadłub ! Strymowany i wyregulowany - wstawiać w basen działkowy i pływać - SUPER Pierwsza próba w misce !! Ma dole akwen odpowiedni do pływania !!! A tak to pływa !
mike217 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Kaszalu, mam takiego samego, wygrałem w zawodach. Jak chcesz mieć dwa to chętnie oddam razem z radyjkiem bo już się napływałem .
cezar65 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Wiesz Michał jesteś dobrym i hojnym człowiekiem . Ten jachcik kosztuje prawie 50 $ ..... ale kto bogatemu zabroni...i takich ze świecą szukać. Pozdrawiam.
mike217 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Jachcik dostałem na zawodach w Niemczech. Jest mi zbędny i nie mam interesu na nim zarabiać. Jak kto chce proszę bardzo jest do wzięcia. Jak mam sie boksować na allegro i robic opisy to wole go komuś dać i tyle.
mike217 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Jachcik wędruje do Piotrka . Zgłosił sie pierwszy.
kaszalu Opublikowano 26 Czerwca 2016 Opublikowano 26 Czerwca 2016 I super - maleństwo fajnie pływa ! Mnie parę dni nie było w Bydgoszczy, bo dla przybliżenia modelarstwa wodnego z realem i podpatrzenia paru "kutrowych" szczegółów wybraliśmy się z żoną katamaranem "Jantar" z Kołobrzegu na Bornholm do Nexo i Swaneke .Przy okazji zwiedzanie twierdzy Hamerhus ( budowali i rozbudowywali na 80 - cio metrowym klifie od XIII wieku ) a właściwie jej ruin - kiedyś nie do zdobycia . Fajna wycieczka ,parę fotek w załączeniu . Przy okazji zwiedziłem prawoburtową siłownię katamarana ( lewa taka sama ) i nagrałem fajny film z ćwiczeń kutra SAR z udziałem również naszego statku w drodze powrotnej . Miłego oglądania !
marcini59 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Witam Czy komuś z szanownych Kolegów udało się zrobić fajnie brzmiący generator syreny do łódki ?
kaszalu Opublikowano 29 Czerwca 2016 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Pogadaj z Kaziem "Kaczmą" albo zobacz w sklepie "Conrad Electronic" w Krakowie ! Są gotowce !
kaczma2 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Tu jest dźwięk syreny . Mam schemat i rysunek ścieżek. Nie trudno zrobić samemu.
marcini59 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Witam Jak by można to poproszę na maila mgorski59@wp.pl Pozdrawiam
kaczma2 Opublikowano 4 Lipca 2016 Opublikowano 4 Lipca 2016 Część I filmu z dzisiejszego pływania modelu z napędem parowym. Będą poprawki. 1
GRZECHU I JURAS Opublikowano 4 Lipca 2016 Opublikowano 4 Lipca 2016 Gratulacje. Po prostu świetna robota . My już mamy plany kolejnej "parówki". Bedzie kawał łodzi Plany dopracował kolega "mario" 1
Rekomendowane odpowiedzi