kaszalu Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Nikt tu chyba więcej nie pisze i się nie odzywa .... Chyba Wszyscy śpią snem wakacyjnym ( miejmy nadzieję że nie wiecznym....) No cóż , może po wakacjach coś się ruszy ! Kilka fotek z dzisiejszego pływania po pracy ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 I to właśnie jest wytrwałość Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łuszpiński Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Wystarczyło zadzwonić, a pływalibyśmy razem. Szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Decyzja była szybka i spontaniczna o 19.00 ...... Ale jutro - czemu nie - W KOŃCU PIĄTECZEK !!! Z pracy wracam ok 17, obiadek, kawka i o 18.30 pływamy !!! Tym razem z czystą dyszą !! Andrzej i inni chętni - szykujcie machiny !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Mam pływanko na kanale za każdym razem jak jestem na działce. Ostatnio pływał Artur i R-3. W tej zatoce tak wąsko jak na kanale, tylko kierunki inne. Wyszedł teraz słaby lut na płytce z Arduino z okresu zaćmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Jako się rzekło tako i się stało ! Popływaliśmy relaksacyjnie po pracy wieczorkiem w marinie klubu Pasat w Pieczyskach nad zalewem koronowskim ! Mała relacja poniżej - nie ginie jednak duch modelarski w narodzie !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Brawo - świetne pływanko - gratulacje i powodzenia w kolejnej zabawie. Tak trzymać i jeszcze jedno - "parówki" mają jednak swój urok. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Witamy w klubie Ryszard ! To kiedy odpalasz swoją "parówkę" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Andrzej - "parówka" raczej nie - zupełnie coś innego. Jednostka pływała pod nazwą Crockett. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 MMMMMMM ......??? Co za dziwo ? Powiedz coś bliższego ! A ja wczoraj parowo, dzisiaj żaglowo ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Myślę, że z tym doświadczeniem warto się zmierzyć z jakąś redukcją żaglówki w klasie NSS. Oczywiście od zera, a nie z zestawu. Co Ty na to? Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 No kto wie, kto wie ...... Ale gdzie tu i z kim starszy pan miałby się w okolicach Bydgoszczy ścigać .... Może jednak pomyślę.... Na filmie żagiel z uwagi na osiągniętą w rejsie odległość od brzegu ( w końcu to pełnomorski jacht ) dobrze widać od czasu 1.22 min. Ryszard - pod nazwą "Crockett" znalazłem takie jednostki ( pomijając żaglowe oczywiście) : Wskaż właściwą !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Andrzej - bardzo mi się podoba ta jednostka pływająca pod żaglówką :D :D - może to będzie ta atrakcyjna jednostka ????. A tak na poważnie - to amerykański okręt patrolowy i wsparcia, budowany na przełomie lat 60-70-tych. m.in. weteran wojny w Wietnamie. Stocznia amerykańska wyprodukowała ich kilkanaście sztuk. Model będzie miał długość 132 cm napędzany dwoma silnikami Boat 600 12 V, bez przekładni. Praca w stoczni w toku. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Ciekawe ! Jakaś fotka, planik dla wizualizacji ? Poniżej wygrzebałem statek uzbrojony - jak z flotylli pińskiej ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Lekki wiatr. Bajdewindy i baksztagi. Szkolenie kolegi Andrzeja w żeglowaniu RC ! Coś z niego będzie !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Wczoraj wiało okresami ale przynajmniej z jednego kierunku. Pożeglowałem i Artur też popływał. Jak zwykle na kanale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Trochę lutowania w kociołku. Przegrzewacz pary, podstawa i mocowania kociołka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 No i znowu nie wytrzymałem ..... Kociołek odpalony w "stanie surowym" w Pieczyskach na działce ! Jest szczelny i CHODZI ELEGANCKO ! Muszę tylko go wykończyć, zamontować na podstawie , przedłużyć komin , zamontować armaturę i izolację ! 6 minut do uzyskania pary roboczej w odpowiednim ciśnieniu ! Do końca wody i paliwa nie jechałem bo się późno robiło, ale maszynka pracowała do zgaszenia palnika na pełnych obrotach ok 10 min.i po zgaszeniu do zatrzymania ok 1 min, Dokumentacja pierwszej próby poniżej ( tylko jak ja jutro do pracy wstanę ...) Filmik trochę "trzęsie" ale jedną ręką trzymałem aparat a drugą maszynę parową żeby nie uciekła ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Andrzej, link do Crocketta :http://www.navsource.org/archives/12/11088.htm Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi