kaczma2 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego No jest chyba nowe źródło. Nazywa się Modelers World w Bydgoszczy ul. Dorodna. Fordon. Dużo różnych farb. Nie wiem czy możliwy jest odbiór osobisty czy tylko przez internet. Kupiłem 1 numer Daru Młodzieży. Spodobała mi się flaga. Okazało się, że to nie tkanina tylko pasek jakiegoś tworzywa z nadrukiem złożony w pół. Ale dla samych kotwic warto wydać 4,90
kaczma2 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego Kupiłem takie oto urządzenie do cięcia styropianu. Jak widać na zdjęciu ramię jest za nisko do tej grubości. Zrobiłem przeróbkę wydłużając słupek. Do zasilania wystarczy 1 li on. 1
kaczma2 Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego Wręgi wypełnione styropianem. Teraz ścinanie i szlifowanie do wręg.
mike217 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego To teraz sobie zrob mała ramkę na szerokość 2 wręg z drutem oporowym . i zamiast szlifować to polecisz po wręgach tym drutem .
kaczma2 Opublikowano 14 Lutego Opublikowano 14 Lutego Myślałem o tym ale wyjdzie za bardzo płasko a między wręgami w niektórych miejscach są wypukłości.
kaczma2 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego W poniedziałek oszlifowałem. Wtorek poprawki. Teraz czeka na laminat. Równolegle buduję Andrea Gail.
kaczma2 Opublikowano 25 Lutego Opublikowano 25 Lutego Na kadłubie położony laminat. Owinąłem folią kilka razy sprawdzałem czy dobrze przylega. Jutro się okaże jak wyszło. A w Andrea kadłub złożony, nie sklejony i zrobiona sterówka. Laminat wyszedł nawet dobrze z poprawkami na skraju burty. Laminat na żywicę LH385 i utwardzacz H285.
kaczma2 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca Mam informację, że 29 i 30 marca br. będzie można zaprezentować swoje modele na wystawie w POW przy Sułkowskiego w pawilonie. Modele latające, jeżdżące, pływające i stojące. Więcej nie wiem. Pewnie później.
mike217 Opublikowano 1 Marca Opublikowano 1 Marca Pamiętam te wystawy w modraczku. Zero rozgłosu i garstka ludzi , która przyszła oglądać .
rkrzysztof Opublikowano wczoraj o 07:54 Opublikowano wczoraj o 07:54 Sezon pływania 2025 skromnie rozpoczęty. 2
mike217 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Krzysztof czy mógłbyś zrobić zdjęcie tej śruby napędowej ? To Graupner typ K?
Rekomendowane odpowiedzi